"Jsem Brňák jako poleno" : říká muž 23.kola Vanja Logara.

0

     Do České republiky přišel s rodiči před 20 lety.  Usadili se v Brně, kde žije již 20 let. Hrál proti Spartě Praha, vzpomíná na atmosféru na Bohemce a ve fotbalové kariéře toho moc nestihne. Slíbil také, že spoluhráčům pošle do kabiny flašku za cenu "Muž 23 kola KP". To vše se dočtete v rozhovoru s Vanjou Logarou z Moravské Slavie Brno. 

 

Představte se nám.   

Pracuji ve firmě s designovým nábytkem. Svobodný, ale zadaný, jsme s přítelkyní spolu přes dva roky.  S fotbalem jsem začínal ve Střelicích u Brna, poté jsem ve starších žácích šel do Zbrojovky (tehdy Boby Brno), kde jsem si prošel dorostem. Nejdéle jsem byl v Bystrci, asi 5 let. A teď už jsem přes dva roky na Morendě. 

   

Vaše jméno Vanja Logara nezní příliš česky. Vy jste sám cizinec, máte předky v cizině? Objasněte nám Váš původ.

Pocházím ze Sarajeva, Bosna a Hercegovina. V 7 letech jsme se kvůli válce přestěhovali do Brna a už tu žijeme přes 20 let. Dá se říct, že už jsem Čech jako poleno, teda Brňák (smích). 

   

Co ve fotbale upřednostňujete, obranný nebo útočný styl a proč?

Upřednostňuji útočný styl, víc mě to baví, když máme míč na kopačkách my a ne soupeř. Nikdo nechce jen bránit (smích)-.

   

Jste spíše hecíř, co burcuje mužstvo, bouřlivák nebo klidná povaha, co se sportem baví?

Snažím se na hřišti hecovat a mluvit co to jde, ale občas mi to ujede, přiznávám. Většinou jsem klidná povaha a jak říkáte, fotbalem se hlavně bavím. 

   

S Moravskou Slavii atakujete první místo. Je to vaše priorita? Co by se stalo, kdybyste nepostoupili?

Abych byl upřímný, tak ani nevím co je prioritou klubu, jestli postup nebo hrát kraj. Divize už není takové lákadlo, lidi mají rádi derby a těch je v kraji poměrně dost. V divizi už by tomu tak nebylo. Samozřejmě soutěž chceme vyhrát, stejně jako Sparta, Bohunice a Bzenec, ale co bude dál, to už záleží na jiných. 

   

Jaký je Váš největší zážitek, ať životní či sportovní?

To je těžká otázka, životních zážitků je spousta a co se týká sportovních, tak pro mě asi, že jsem nastoupil proti týmům jako je Sparta Praha, nebo na Bohemce, kde byla bouřlivá atmosféra. A nesmím opomenout loňské vítězství na Qantocupu, ze kterého jsem měl velkou radost. 

   

Čeho byste chtěl v kariéře ještě dosáhnout?

Už toho asi moc nestihnu (smích) v říjnu budu slavit třicátiny, takže bych rád hrál fotbal, co to půjde. Kariéru před sebou mají jiní spoluhráči z Morendy, mladší, jako je Záruba, Cenek, Kršák atd. 

   

Co Vám na vítězství řeknou spoluhráči? Očekáváte nějaký poplatek do pokladny?

Do pokladny se dává poplatek za rozhovor nebo fotku v novinách, za hráče kola tam vypsaného nic není, takže mají smůlu. Ne, samozřejmě donesu aspoň flašku do kabiny. 

   

Víme, že hrajete i futsal. Jak jste se k němu dostal a proč ho hrajete?

 Futsal hraji už dlouho, dostal jsem se k němu přes moje kamarády krajany v BOSS Lino, kde jsme začínali v nejnižších soutěžích a postupně se dostali až do druhé ligy. Největší zásluhu na tom měl exligový futsalový stoper Robert Kalvoda, který nám pomohl jak herně, tak se velmi dobře staral o chod klubu. Jinak futsal hraji spíš pro zábavu, je tam super parta a rád bych, aby to tak zůstalo. 

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou