Hráč 22 kola Petr Suchánek si splnil dětský sen

0

    Chtěl vždy stát na straně zákona a to se mu povedlo. Jeho práce ho nesmírně baví. Kromě fotbalu hraje i futsal za divizní Pivovar Vyškov, kam ho přivedli jeho spoluhráči z fotbalu. Nově objevil zálibu ve fitness cvičení se zaměřením na silovou vytrvalost jako Crossfit, kruhové tréninky, Kettlebell workouty apod. Kde s kariérou začínal a komu za ní děkuje? To vše se dozvíte v rozhovoru s Petrem Suchánkem. 

 

Představte se čtenářům našich stránek

V současné době pracuji třetím rokem u Policie ČR v Brně na Výstavišti. Do Brna za prací a fotbalem však dojíždím z Kroměříže, kde bydlím společně se svojí přítelkyní. Co se týče kariéry, tak zas není až tak o čem psát. Když mi bylo 10 let, přistěhovali jsme se s rodiči do Kroměříže, kde jsem nastoupil do přípravky v HS KM Kroměříž. Zde jsem si prošel žákovskou ligu a dorosteneckou divizi. Když jsem končil v dorosteneckých soutěžích, postoupila Kroměříž čerstvě do 2. ligy a jak v A týmu, tak v B týmu byl tenkrát velký přetlak a já chtěl hrát. Odešel jsem do TJ Těšnovice, kde se budoval nový mančaft a do dvou let jsem zde hrál s dalšími šesti hráči z Kroměříže, včetně zkušených borců, jako byl například v té době Michal Nehoda. Zde jsem strávil nakonec sedm sezón.

 

Popište nám, jaká byla Vaše cesta do Rajhradic, neboť víme, že z této vísky nepocházíte ani tam nebydlíte?

Po nastoupení do Brna k PČR mě oslovil Robert Hájek, zda bych nechtěl hrát za Rajhradice, a jelikož jsem fotbal u nás kvůli dojíždění příliš nestíhal, tak jsem na to kývl. V současné době zde kroutím svoji druhou sezónu. K

 

Poslední dva zápasy vašemu mužstvu vyšly. Proč to nešlo předtím?

Těžko říct, možná trochu nesehranost.  V zimě přišli noví hráči, někteří se zase dlouhodobě zranili. Sestava se často různě kvůli těmto faktorům měnila. Asi to chce prostě čas, než si hráči na sebe trochu zvyknou.  I v první půlce sezóny jsme v posledních čtyřech zápasech uhráli 10 bodů z celkových 15. Věřím, že teď to bude podobně a soutěž nakonec udržíme.

 

O Rajhradicích se tvrdí, že mají mužstvo na vyšší soutěž než I. B. Je to pravda? Jak kvalitní fotbalisté tam hrají?

Tak kvalitou jednotlivců určitě. Podle toho co mají někteří kluci fotbalově za sebou je škoda, že se plácáme naspodu tabulky, ale každý nově se budující tým si prostě potřebuje nejprve nějak sednout.  Každopádně věřím, že teď už jsme to zlomili, soutěž zachráníme a příští sezónu už to bude jenom lepší.

 

Kdo v klubu vládne pevnou rukou, Je to trenér Pavel Gamba nebo ligový sudí Robert Hájek, či někdo jiný?

      Hh…. No vládne nám tam silné trio J  Vedení je ale dobré, nikdo po nás nešlape, jediné co se po nás chce je, ať si fotbal užíváme, což se nám sice v současné době moc nedařilo, ale to přijde. Podmínky pro trénování, chod klubu a případnou regeneraci jsou dle mého výborné.

 

Pracujete jako policista. Byl to Váš klukovský sen?  S touto otázkou mne napadá, že Vás asi na hřišti nemůže nic překvapit nebo se mýlím?

Že chci být policistou, jsem se rozhodl ve 14 letech, když jsem se hlásil na Střední policejní školu MV do Holešova.  Nějak mi to vydrželo do dnes a zatím nelituji. Práce mě baví a to je pro mě hlavní. Jinak myslím, že na hřišti vás dokáže vždycky něco překvapit :D

 

Představte si, že máte vše, co chcete a můžete dělat, co chcete. Je někdo, komu byste rád pomohl nebo vrátil to, co Vám dal?

No určitě rodičům a přítelkyni. Všechno sice nemám a dělat cokoliv taky nemůžu, ale věřím, že určitým způsobem jim to už vracím teď, a co jsem nestihl doteď, to stihnu do doby, než natáhnu bačkory J

  

Otázka na tělo. Zachrání se Rajhradice a bude Petr Suchánek i nadále v tomto klubu?

 

Zachráníme se :) A jestli budu v klubu i příští sezónu, tak to bude spíše záležet na vedení klubu. Pokud totiž nezlepším svou tréninkovou docházku, tak budu nejspíš tak akorát stát v sektoru domácích fanoušků s pivem v ruce a zdatně fandit J


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou