I. A třída ,,B": rozhovor s hráčem 22. kola Michalem Kyselým z Vrchoviny B

0

 

Hráčem 22. kola se stal osmnáctiletý dorostenec Michal Kyselý, který hájí barvy staršího dorostu Vrchoviny a po druhé v kariéře nastoupil za rezervu Vrchoviny, když se mu podařilo vstřelit hattrick. V hlasování o nejlepšího hráče kola porazil druhého Michala Boučka z Velkého Meziříčí B. Michal je velice talentovaným hráčem, který zkoušel i štěstí v SK Slavie Praha, ale s klubem se nedomluvil na podmínkách. Určitě by rád někdy v budoucnu znovu zkusil nějaký ligový tým. Jedná se o třetího hráče Vrchoviny B, který vyhrál hráče kola, prvním se stal v 15. kole útočník Michal Šmída a v 19. kole záložník Radek Blažíček.

 

 

Příznivci internetového portálu fotbalunas.cz a vaši věrní fanoušci vás v hlasování o nejlepšího hráče 22. kola označili za muže zápasu, co tomu říkáte?

Nenapadlo by mě, že bych mohl být po zápase nominovaný jako nejlepší hráč utkání a už vůbec ne, že bych mohl být nominovaný do ideální sestavy jako Hráč kola. Docela příjemně mě to překvapilo, ale moc jsem s tím nepočítal, že bych to mohl vyhrát, ale podařilo se a jsem za to rád.

 

Proč si myslíte, že jste byl zvolen právě vy trenérem Fagulou jako nejlepší hráč 22. kola?

Nemyslím si, že jsem hrál bůhví jak dobrý zápas, měl jsem v nohách zápas z dopoledne a spíš jsem tak šlapal vodu, ale dal sem 3 góly a ve fotbale se hraje hlavně na góly, tak proto asi, jinak vážně nevím (smích).

 

Znáte nebo jste slyšel o novém fotbalovém internetovém portálu fotbalunas.cz?

O tomto portálu jsem už slyšel mnohokrát, naposledy, když jsem tu posílal hlasy kolegovi z dorostu Radku Blažíčkovi, který také vyhrál Hráče kola.

 

Kdy a kde jste začal s hraním fotbalu?

S fotbalem jsem začal před 12 lety v Klubu SFK Vrchovina, kterému jsem věrný doposud.

 

Kdo vás poprvé přivedl k fotbalu?

K fotbalu mě přivedl kamarád, který už hrál delší dobu a já jsem potřeboval někde vybít přebytečnou energii a elán, tak jsem zašel jednou na trénink, zalíbilo se mi tu a drží mě to tady dnes.

 

Kde momentálně studujete střední školu a jaký obor?

Momentálně studuji na učilišti v Novém Městě na Moravě, známé jako „Bělisko“, obor tesař.

 

Myslíte si, že byste mohl do konce svého života dělat tesaře?

Já si myslím, že určitě jo, protože práce je to pěkná a povolání tesař mě zatím baví! (smích)

 

Mohl byste nám krátce popsat svou fotbalovou kariéru?

Popsat moji kariéru (smích). No, jsem hráčem SFK Vrchoviny už od malička a prošel jsem zde všemi mládežnickými kategoriemi, od mladší přípravky až doposud do staršího dorostu, kde momentálně bojujeme o titul v dorostenecké divizi D.

 

Můžete příznivcům portálu fotbalunas.cz ve stručnosti popsat, jak jste vstřelil „hattrick“ v zápase proti Štěpánovu?

Tak první gól byl sporný, protože jsem dostal krásný balón za obranu, domácí fanoušci pořvávali, že jsem stál za hranicí ofsajdu, ale rozhodčí nic nemávl, a tak jsem utíkal na bránu, jak je mi vlastní a suše jsem poklidil míč za záda brankáře. Druhý gól padl tak, že jsem dostal míč do vápna, na nic jsem nečekal a prostě jsem prostřelil vše, co mi stálo v cestě. Třetí gól jsem vstřelil, že jsem si naběhl na přízemní pas do vápna a přeloboval jsem brankáře.

 

Slyšel jsem od pana Faguli, že jste měl v nohách dopolední zápas za starší dorost, když jste porazili Spartu Brno B 2:0 a vy jste dokonce vstřelil dva góly, co tomu říkáte?

Ano, dopoledne jsem hrál celý zápas za starší dorost proti Spartě, a že jsem dal dopoledne 2 góly, však jsem tam od toho (smích).

 

Co se vám honilo hlavou, když jste poprvé slyšel, že půjdete zkusit mužskou soutěž, neměl jste z toho strach?

Tak měl jsem určité obavy, ale strach ne, to rozhodně ne. Bál jsem se, že tam budu nejmenší a budu lítat jako papír, ale tyto obavy ze mě opadly po prvních dotecích s balonem a prvních soubojích (smích).

 

Budete muset platit pokladníkovi za výhru v anketě o nejlepšího hráče kola, za tři góly proti Štěpánovu a za premiérový mužský start?

Nevím, jak to tam kluci vedou, ale snad mi to pokladník promine (smích).

 

Je pro vás důležitější hrát pravidelně za starší dorost nebo občas nastupovat za A i B tým mužů?

Jelikož jsem hrál za muže 2 krát, tak je pro mě priorita dorost. A tým je podle mě zatím daleko, ale reálněji vidím sbírat sem tam nějaký start za juniorku.

 

Dosáhl jste jako hráč nějakého úspěchu?

Za velký úspěch beru už jen to, že mohu hrát stabilně za náš dorost. Ale jinak jsem celkem 4 krát vyhrál cenu pro nejlepšího střelce soutěže.

 

Zkoušel jste štěstí i v nějakém jiném týmu, popř. kde a v jaké kategorii?

Ano, minulé prázdniny jsem byl na testech v Pražské Slávii v U18 , kde jsme se nedomluvili na podmínkách vyhovujících oběma stranám.

 

Chtěl byste dostat ještě jednou šanci v nějakém velice dobrém týmu, popř. kde?       

Určitě ano, nezlobil bych se za žádný ligový tým u nás (smích).

 

Jaký je váš fotbalový vzor a nejoblíbenější fotbalový tým?

Mým vzorem je kanonýr z Realu Madrid Karim Benzema a můj nejoblíbenější tým je bílý balet neboli Real Madrid.

 

Jaké máte další koníčky kromě fotbalu?

Mezi mé koníčky kromě fotbalu patří například četba, běh a různé kolektivní sporty a také tzv. gaučing, v tom jsem opravdu dobrý (velký smích).

 

Řídíte se v životě nějakým mottem?

Ne, v životě se zatím neřídím žádným mottem, ale velice se mi líbí moto: „Věř, běž, dokážeš“.

 

Co je vaším fotbalovým snem?

Mým snem je hrát fotbal alespoň do 40 let, pokud zdraví dovolí v nějaké vyšší soutěži.

 

Co byste chtěl říct příznivcům fotbalunas.cz závěrem?

Konečně web nejen pro ligové hráče (úsměv).

 

 

Děkuji ti za rozhovor a přeju ti, ať se ti daří jak ve sportovním tak v osobním životě.

 

Redaktor: Ing. Libor Smejkal


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou