Hráč kola Michal Barabáš: Zapracovali jsme na obraně celého týmu

0

Anketu o hráče kola ve 22. kole ovládl Michal Barabáš. Brankář Zubří odpověděl našemu webu na několik otázek.

Ahoj Michale, gratulujeme vám k vítězství v anketě. Minulý zápas v Podkopné Lhotě jste vyhráli 1:0, můžete nám zápas popsat z vašeho pohledu?

Zápas v Podkopné Lhotě byl složitý. V podstatě byl o tom, kdo dá první gól. To se nám povedlo v 30. minutě prvního poločasu po faulu na útočníka Karla Drdu a následoval pokutový kop, který proměnil Radek Bortl. Poté jsme si jednogólový náskok proti soupeři pohlídali až do konce zápasu.

 

Pro Zubří to bylo první vítězství na hřišti Podkopné Lhoty. Je Pod. Lhota tak nepříjemný soupeř, nebo je to v něčem jiném?

Pro nás je to nepříjemný soupeř tím, že mají výškovou převahu a mají úzké hřiště, tudíž hází nebezpečné auty až před bránu. Jejich standardní situace jsou také velmi nebezpečné.

 

Podle statistiky můžeme vidět, že Zubří nedostává zase tolik branek. Čím to podle vás je?

V posledním roce jsme více zapracovali na obraně celého týmu a hlavně obranné čtyřky. Toto zapracování zavedl bývalý trenér Malina a posléze na to navázal současný trenér Martin Nerad.

 

Táhlo vás to od začátku do brány nebo jste zkoušel i jiné posty?

Již od malička jsem byl veden k fotbalu. V mých šesti letech jsem začínal jako útočník, ale netrvalo dlouho a já jsem poznal, že v bráně jako brankář se cítím nejlépe. Proto od mých deseti let chytám.

 

Dnes je moderní dělat fotbalové míče tak, aby co nejvíce „plavaly“ a chovaly se nevypočitatelně. Co na to říkáte vy jako brankář?

Dle mého názoru je to pro fotbal jako takový dobré, jelikož jako divák můžete vidět mnohem více gólů. Co se týče nás brankářů, hold si s tím musíme poradit, i když někdy to působí až komicky, když dostaneme blbý gól.

 

Máte v nějakém brankáři svůj vzor?

Ano, mým vzorem je Iker Casillas. Již v brzkém věku začal chytat za tak velký klub jako je Real Madrid.

 

Kdo je podle vás v současnosti nejlepší brankář na světě?

Dle mého názoru Manuel Neur, který chytá za FC Bayern Mnichov. Má kvalitní kopací techniku, skvěle dokáže číst hru. Dokáže předvídat přihrávky soupeře a následně proti nim včas zakročit.

 

Příští utkání hostíte celek Štítné, který se pere o postupové příčky. S čím do zápasu půjdete?

Rádi bychom jim vrátili vysokou prohru z podzimní části.

 

Jaký tipujete výsledek finále Ligy mistrů mezi Juventusem a Barcelonou?

Tipoval bych 3:1 pro Barcelonu.

 

Slyšel jste už o webu fotbalunas.cz? Jak tento projekt hodnotíte?

Ano, je to asi týden, co jsem si tohoto webu všimnul, kdy jsem hlasoval pro naše dva spoluhráče. Projekt hodnotím kladně. Myslím, že je to super, že někdo má snahu a chuť se zajímat i o nižší fotbalové soutěže. 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou