Daniel Fanta: V týmu jsem spokojený, i když dojíždím 100 km.

0

Daniel Fanta předvedl husarský kousek v zápase s Žirovem B, vstřelil 5 branek a zaslouženě bere titul " hráč kola". Danielovi je 22 let a narodil se jako Sparťan. Tento klub je jeho srdeční záležitostí. Dalším jeho koníčkem je poker, ve kterérm určitě jednou prorazí do světa, jak sám tvrdí. Daniel se drží hesla, že každý je svého štěstí strůjce a je pouze na něm, čeho v životě dosáhne.

Danieli, jak a kdy jste začínal s fotbalem?

 

S fotbalem jsem začínal už v 6 letech v Týnci nad Labem odkud pocházím. Od mala jsem hrával na postu středního záložníka. V Týnci jsem strávil v žácích 8 let, kdy poslední sezonu jsme zakončili vítězstvím v přeboru. Poté jsem odešel na hostování do týmu FC Velim kde jsme v mladším dorostu kopali krajský přebor Středočeského kraje. V dalších letech mi ale nebylo přáno a po nepříjemných zraněných ( přetrhaný křížové vazy na obou kolenech) jsem v 18 letech s fotbalem nadobro přestal. Až po dlouhé rekonvalescenci jsem přemýšlel, kde bych znovu nastartoval kariéru. Naskytla se mi příležitost v týmu Horní Vsi, kde od jara hostuji na pozici útočníka. Jsem rád, že mě v týmu dobře přijali a jsem tam spokojený i přesto, že každý týden dojíždím přes 100 km z Týnce.

 

V zápase s Žirovem jste vstřelil 5 branek. Na kterou z branek jste nejvíc pyšný?

 

Abych se přiznal, žádná z těch 5 branek nebyla moc hezká. Většina branek padla z dorážky po výborných střelách mých spoluhráčů. Štěstí při odrazu nebo jsem jen stál ve správnou chvíli na správném místě.

 

Už se Vám někdy povedl tento husarský kousek – 5 gólů v zápase?

 

5 gólů jsem naposledy zaznamenal ještě v žácích. Tenkrát jsem jich dostal 7 a bylo to v zápase, kdy soupeř přijel jen v 10 hráčích a odvezl si 15 brankový příděl.

 

Horní Vsi se daří na domácím hřišti, ale venku je to pravý opak. Čím to je?

 

Z venkovních hřištích pravidelně odjíždíme bez bodu. Popravdě nevím, čím by to mohlo být. Možná špatná konstalace hvězd. V příštím zápase to ale určitě zlomíme a z Obrataně přivezeme 3 body.

 

S jakým cílem půjdete do víkendového utkání s Obrataní B?

 

 Jak jsem řekl už výše, věřím tomu že v Obratani vyhrajeme. Nesmíme ale podcenit soupeře a prospat začátek zápasu.

 

Horní Ves se během několika let propadla z Poutník ligy až do IV. třídy. Co se stalo? Budete Vaším hlavním cílem v nové sezóně postup o soutěž výš?

 

Ambice klubu jsou podle mého názoru vždy ty nejvyšší. Popravdě ale nevím, neptáte se toho pravého.

 

Věnujete se rekreačně ještě jinému sportu?

Doplňkových sportů příliš mnoho nemám. Rád jezdím na kole, chodím do fittness a občas si s kámošema zajdeme zahrát stolní tenis.

 

 Jaký je Váš oblíbený český fotbalista?

 

Mým vzorem je určitě sparťan David Lafata. Nejlepší střelec české ligy. Má výborný výběr místa, odhad na balon a v jeho podání vypadá zakončení jako hračka.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou