Hráč kola Josef Vacula děkuje trenérovi Macháčkovi za příležitost chytat KP

0

    Josef Vacula je zkušen ý brankář a hned , tak něco v brance nevyleká. Po návratu z fotbalového klání na něj čekají tři ženy, které ho dokáží uklidnit. Vždycky chtěl chytat a věří, že se Jevišovice v soutěži udrží. To vše se dozvíte v rozhovoru s nejlepším hráčem uplynulého kola.

Představte se nám (věk, rodinný stav, povolání, koníčky, fotbalová kariéra).

Je mi 36 let, ženatý, 2 děti - dvojčata holčičky, pracuji jako stavbyvedoucí ve znojemské firmě. Záliby kromě fotbalu: snowboarding, požární sport, tenis, posedět s přáteli u dobrého jídla s vínem taky není k zahození.

 

Jak jste se dostal ke sportu? Kdo Vás k němu přivedl?

Ke sportu mě v dětství přivedli především rodiče, oba hodně sportovali. Takže přes atletiku a všechny míčové sporty, do 18 jsem hrával za Znojmo tenis, jsem se na gymplu dostal k fotbalu.

 

Máte nějakého trenéra, na kterého nedokážete zapomenout a proč?

Trenérů jsem za svou fotbalovou kariéru zažil dost a nerad bych na nějakého zapomněl, ale všichni mi dali spoustu pozitivního, takže rád vzpomínám na všechny. 

Co se Vám líbí na brankářském řemesle? Nechtěl jste raději střílet branky?

Do brány mě to táhlo od začátku. Vždycky se mi líbily perfektní zákroky brankářů víc než nádherné góly, i když dřív jsem v bývalých klubech párkrát nastoupil v útoku. Dokonce i s gólovou tečkou, ale v brance jsem určitě týmu užitečnější

 

Kdybyste měl možnost vybrat si jakýkoli světový klub, který by to byl a proč?

 Nemám oblíbený klub, ale vždycky jsem obdivoval Petera Schmeichela,  když chytal za Manchester United, tak snad tam.

 

Vítězství nad Krumlovem byla hlavně vaše zásluha. Jsou takové výkony u Vás

standardní nebo máte i zápasy „blbec“?

V první řadě si myslím, že je to zásluha celého týmu, protože kluci bojovali až do konce a nakonec jsme dali i vítězný gól. Snažím se dělat chyb co nejmíň, ale i mně se samozřejmě občasné kiksy nevyhnou. Letošní jaro, co se týče výkonnosti, je na celkem slušné úrovni, mimo zápasu v Bzenci.

 

Jevišovice hrají doma na umělce, nevadí Vám to? Nechtěl byste raději padat do travnatého pažitu?

Ano hrajeme na umělce a musím přiznat, že jsem si z počátku musel trochu na tento povrch zvykat, hlavně co se týká hry nohou. Ale při chytání je to skoro stejné  jako na přírodní trávě, takže v tom tak velký problém nevidím, i když jsem celý život hrával jen na přírodních trávnících.

 

Jak to chodí v Jevišovicích v kabině? Prozraďte něco ze zákulisí (kdo je tahoun na hřišti, kdo v kabině, kdo nejvíce mluví apod.)?

Je tu skvělá parta, myslím, že si všichni kluci tady fotbal v Jevišovicích hlavně užívají. Největšími tahouny na hřišti jsou určitě náš kapitán Hazucha a Víťa Jurka, ale i ostatní kluci zápasy neskutečně prožívají. Krajský přebor je nejvyšší soutěž jaká se tady kdy hrála, takže musíme všichni odevzdat na hřišti maximum. Největší "kecalové" v kabině jsou pro mě určitě Michal Benda a Jirka Němec, možná protože si mě pořád dobírají kvůli mému věku.

Jevišovice ještě nějaký bodík k záchraně potřebují. Získáte a´je a zachráníte se? Co se stane, když tuto misi splníte? Jak velká bude oslava?

V naší situaci potřebujeme každý bod, takže se budeme určitě snažit, i když poslední 4 kola máme docela těžký los, ale věřím, že nějaké body získáme a k záchraně to bude stačit. Do Jevišovic jsem přišel v zimní přestávce s cílem tuto soutěž hlavně udržet. Co bude dál, to se uvidí. Já mám samozřejmě zájem i nadále tady zůstat, i kdyby se záchrana nepodařila. Oslava po posledním zápase doma bude určitě velká, jen doufám, že budeme zapíjet na oslavu a ne na žal.

 

Ještě bych závěrem chtěl poděkovat všem, co mi poslali hlas a klukům v týmu, protože každé vítězství je náš společný úspěch a bez nich by moje výkony byly k ničemu. A pak trenéru Zdeňku Macháčkovi, že mi dal příležitost si zahrát takovou soutěž a moc si cením toho, co všechno pro jevišovický fotbal dělá.

 

 

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou