"Muž 19. kola - Pavel Randa: U obou gólů se mi hodně ulevilo, že to tam padlo."

0

Odchovanec Trhových Svinů Pavel randa, pomohl svými dvěma góly do sítě Římova nejen ke třem bodům svému týmu, ale na dálku i mužstvu Srubce k postupu do Okresního přeboru.

O víkendu jste přivítali Římov, který byl na druhém místě. Jaké byly plány před zápasem?

Na sraz jsem dorazil se zpožděním, takže jsem prvotní pokyny neslyšel.  Základem ale bylo dávat balon rychle od nohy a vyvarovat se zbytečným chybám v obraně. Na podzim jsme Římov u nich celkem potrápili, tak i přesto kolikátí byli v tabulce jsme chtěli, aby body zůstaly doma.

Věděl jste třeba, že v případě výhry nad Římovem pomůžete Srubci k postupu? Nevolal třeba Renda Janoušků, který ve Svinech působil a nevypisoval prémie?

Vůbec ne. V tabulce jsem akorát kouknul jaký rozdíl je mezi námi a Římovem. To, že jsme Srubci pomohli, jsem se dozvěděl až z hlášení těsně po zápase. Ale v šatně jsem pak zavtipkoval, že Renda platí sud J

Vyhráli jste 4:1, což je celkem jednoznačný výsledek. Jak jste viděl zápas vy ze hřiště?

Rychle jsme se dostali do vedení ale do kabin se nakonec šlo za stavu 1:1. V šatně se řeklo, co se musí zlepšit a s tím jsme se na hřiště vrátili a drželi se toho. Poločas se nám povedl, diváci se bavili, takže z mého pohledu spokojenost.

Vy jste vstřelil dva góly. Popsal byste,  jak padly?

První byl po chybě obránce, kdy se mi povedlo sebrat tu balon, vzal jsem to rovnou na bránu a ve vápně vystřelil kolem gólmana ke vzdálenější tyči. Druhý gól byl pro mě spíš šťastný, dostal jsem balon na malém vápně a gólmana prostřelil mezi nohama. Ale u obou gólu se mi hodně ulevilo, že to tam padlo.

Vítězství vás posunulo na 4. místo a na třetí místo, kde je právě Římov ztrácíte 4 body. Pošilháváte třeba i po medailovém umístění nebo už je nyní spokojenost se sezonou a zbytek soutěže si budete užívat?

Před sezonou jsme myslím všichni věděli jak to bude s počtem lidí v béčku, takže odehrát si střed tabulky byla asi nejpravděpodobnější varianta. V posledních zápasech určitě budeme chtít bodovat. Samozřejmě, že zápasy si budeme chtít užít, hlavně ten poslední s kluky ze Slavče. Jinak na tom bude asi trenér, ten si při shánění lidí před zápasy asi pískat nebude. A jestli se nakonec dostaneme na bednu, bude to taková příjemná tečka za sezonou.

Váš tým patří mezi týmy které dosud nastříleli více jak 50 branek. Nejlepším střelcem jestli jsem koukal správně jste vy...takže klubovou korunku krále střelců budete chtít získat?

Tak určitě…Dlouho jsem moc golů nedával tak je to teď příjemná změna. Ale pokud by mě někdo od nás přestřílel, tak doufám, že budu alespoň u toho.

Co jsem koukal na tabulky, tak vedete tabulku domácích zápasů. Doma 26 bodů a venku jen 5. V čem vidíte hlavní rozdíl, že nevozíte tolik bodů z venkovních hřišť?

Asi se nám doma hraje lépe. Ale myslím, že to bude právě tím, skládáním týmu před zápasem. Přece jen, snadněji se shání lidi, když se hraje doma než když se jede ven. Ale taky nám ve venkovních zápasech určitě chybí troška toho štěstí.

Příští kolo hrajete na Srubci. Jedete tam s plány na bodový zisk nebo poblahopřát k postupu a popřípadě vyzvednout ten sud od Rendy Janouška? J

Tak Rendovi určitě poblahopřát, jak k postupu tak ke králi střelců. Ten kluk to má prostě pořád v noze. Dal polovinu branek  Srubce, tak by si ten sud zasloužil od spoluhráčů :D Ale bude to jako každej jinej zápas, sehnat lidi, a na hřišti odehrát to co půjde.

Jaké byli vlastně vaše fotbalové začátky?

Jestli si to dobře pamatuji, na první trénink jsem přišel asi v 6 letech a trénoval jsem se staršíma klukama. Dál už jsem trénoval ve svojí věkové kategorii. Začínal jsem myslím v obraně, postupem času jsem se posunul do zálohy a tam jsem zůstal až dodnes.

Stránky fotbalunas.cz fungují už nějaký čas. Sledujete je a co na ně říkáte?

Před časem jsem si jich všiml myslím zrovna, když tam měl článek Mára Hanus. Je to určitě dobrý nápad mít stránky, kde jsou články ze zápasů všech tříd, rozhovory a ankety, a ne jen výsledky a tabulka. Člověk má hned lepší přehled.  Když budou stránky fungovat tak, jak je to od nich požadováno, bude to úspěšný projekt.

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou