I. B třída sk. A: Rozhovor s hráčem 23. kola Jakubem Prokopem

0

Prošel žákovskými a dorosteneckými kategoriemi FC Vysočinou Jihlava, ovšem potom podle svých slov dal přednost fotbalu pro zábavu a zábavě samotné. Profesí pošťák, který hodně času věnuje pokeru a sportu, tak se nám v rozhovoru představil věrný fanoušek Baníku Ostrava a hráč 23. kola I. B třídy sk. A Jakub Prokop.

 

 

 

 

 

Jakube, fanoušci webu fotbalunas.cz Vás zvolili hráčem 23. kola I. B třídy sk. A, zkuste vzpomenout na Váš víkendový zápas v Košeticích a zhodnoťte jej.

"Zápas byl velice vyrovnaný. Ač jsme byli v utkání z mého pohledu horší než soupeř, tak jsme si vypracovali daleko více vyložených brankových příležitostí a soupeře do žádné větší nepustili, takže se vlastně dá říct, že jsme si utkání pohlídali. Utkání také dostatečně ovlivnila jinak zkušená rozhodčí. Skončilo to strkanicí a zbytečnými karetními tresty na obou stranách na samém konci utkání, které ovšem mohli přijít dříve a tomuto předejít. Jinak to bylo na poměry B třídy velice tvrdé utkání a na hřišti to místy dost jiskřilo."

 

Stal jste se jediným střelcem utkání, tudíž byla Vaše branka rozhodující. Jak padla?

"No už předtím jsem měl „loženku“ z malého vápna, tak jsem rád, že jsem to do kabin napravil, dá se říct, že šťastnou brankou. Gól vlastně padl z naší zblokované střely, kdy se balon zastavil někde mezi penaltou a malým vápnem, kde se spoluhráč ocitl sám, ale ještě vybídl mne do lepší pozice a já jsem to z jedné neúplně ideálně trefil.  Naštěstí míč zapadl po zemi přesně k levé tyči."

 

Kromě suverénní Ledče nad Sázavou, která si již zajistila postup do I. A třídy je špička soutěže poměrně vyrovnaná. Jaké jsou cíle juniorky Humpolce do závěrečných kol? A přemýšlíte už o ambicích na příští sezonu?

"No naše ambice jsou samozřejmě nejvyšší, chceme se umístit na druhém místě. Škoda, že jsme se v téhle partě sešli až na druhou půlku soutěže, jinak bychom Ledeč určitě potrápili."

 

Humpolecký A tým vede tabulku krajského přeboru a je velmi blízko postupu do divize, vy zase dáváte celkem pravidelně branky za B tým. Nečekáte konečně pozvánku do A týmu?

"Pozvánku do A týmu určitě nečekám. (smích) V A týmu jsem hrál už od minulé sezony, ale po nějakých neshodách s trenérem jsem odešel hrát do B týmu. Jinak A týmu samozřejmě přeji, aby postup vykopal. Areálu v Humpolci by určitě vyšší soutěž slušela."

 

Zkusme zavzpomínat na Vaše fotbalové začátky. Kdo Vás k fotbalu přivedl a kde jste s ním začínal?

"Fotbal jsem začal hrát asi v šesti nebo sedmi letech a přivedl mě k němu jednoznačně otec. Od žákovských do dorosteneckých kategorií jsem hrál v Jihlavě, ale nakonec jsem dal přednost sportu pro zábavu a zábavě."

 

A nyní nahlédneme trochu do Vašeho soukromí. Jakou profesi vykonáváte v osobním životě a co patří mezi Vaše koníčky pro volný čas?

"Pracuji na poště. Mezi moje koníčky patří jednoznačně poker, kterému se hodně věnuju. Jinak jsem sportovně založen a ve volném čase si rád zahraji třeba tenis."

 

Kterého fotbalového klubu u nás nebo v zahraničí jste největší fanoušek?

"Největší klub mého srdce je jednoznačně Baník Ostrava, který se sice v současné době velice trápí, ať už herně, ekonomicky či managementově, ale jsem srdcař a optimista, takže věřím, že se to na Baníku všechno zvedne a urovná zpátky k lepšímu."

 

Máte nějaký fotbalový vzor?

"Vzorů jsem nikdy moc neměl, ale určitě jsou hráči, které mám hodně oblíbené, například Francesco Totti se mi vždy hodně líbil. V Česku jednoznačně dlouholetý kapitán a opora Baníku Martin Lukeš."

 

Jsme u konce, poslední moje otázka je, jestli sledujete web fotbalunas.cz a jak ho případně hodnotíte?

 

"Určitě je dobře, že někdo má zájem o fotbal a snaží se ho publikovat tímto způsobem. Tento projekt hodnotím velice kladně a stránky celkem pravidelně navštěvuji."


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou