Jaroslav Přibyl: Jsme jeden tým a pravidla se dodržují, nedělají se rozdíly

0

Útočník Pacova B, Jarolav Přibyl,  se stal hráčem 23. kola Poutník ligy. 27-letý fotbalista hraje v Pacově již 12 let. Mezi jeho záliby patří kromě fotbalu, plavání, kolo a volný čas strávený s přítelkyní. Jaroslav je jedním z majitelů firmy, která se zabývá úsporou energií v rodinných i panelových domech. Tráví tedy hodně času v práci nebo na cestách a na tréninky už nezbývá tolik času. Nicméně jak sám říká: "Když mám čas, jdu trénovat".

Jak a kdy jste začínal s fotbalem?

 

 S fotbalem jsem začínal v 6 letech za místní Sokol Obrataň. K fotbalu mě přivedl otec, který fotbal hrál a nyní trénuje zmiňovaný Sokol.

 

 

Co byste řekl k víkendovému utkání Pacova a Maratonu Pelhřimov?

 

Myslím si, že jsme byli běhavější, důraznější mužstvo a to rozhodlo. Soupeř má sice plno zkušených hráčů, ale na naši obranu nevyzráli. Kluky z obrany musím pochválit za dobrý výkon. Důležité je, že jsme zápas zvládli a udrželi se v kontaktu s Maratonem.

 

 

Nahlédněme do kuchyně týmu. Jak vypadá předzápasová příprava týmu?

 

Předzápasová příprava týmu? Scházíme se vždy hodinu před utkáním, kdo nestíhá a neomluví se, je odměněn pokutou. Tyto věci si hlídá pokladník. Jsme jeden tým a pravidla se dodržují, nedělají se rozdíly. Před každým zápasem probíhá společná rozcvička, kterou vedou většinou zkušenější hráči. Na posledních 10 minut se jde do kabiny, kde trenér rozdá poslední pokyny a jde se pro vítězství.

 

 

Jaké vlastnosti by měl mít trenér?

 

 Trenér by kromě odborné způsobilosti měl disponovat i dalšími vlastnostmi, například by měl být tak trochu psycholog, mít přirozenou autoritu a určitě dobrý motivátor.

 

 

Které pohybové schopnosti (rychlost, síla, vytrvalost, kondice) nejvíce rozvíjíte na tréninku?

 

Trénuje se třikrát týdně a to v úterý, čtvrtek a pátek. Úterní trénink je většinou běhavější, silovější. Čtvrteční tréninky jsou půl na půl - běhaní spojené s herními kombinacemi, většinou již všechno s balonem. Páteční trénink je zpravidla herní záležitost, kde se trénují standardní situace, střelba, kombinace a na závěr si zahrajeme staří proti mladým.

 

 

Jak si myslíte, že dopadne boj o postup do 1. B třídy a naopak boj o sestup do III. třídy?

 

Doufám, že skončíme na místě nejvyšším a soutěž vyhrajeme. Máme to rozehrané dobře. Čekají nás ještě tři zápasy. Tuším, že Žirov, Kamenice nad Lipou a Obrataň. Na tento zápas se obzvlášť těším, všechny kluky tam velice dobře znám. Na podzim jsme v Obratani prohráli a tentokrát jím to chceme vrátit. Sestup? Abych pravdu řekl, spodek tabulky nesleduji. Ani nevím, kdo tam je.

 

 

Jak se Vám líbí web www.fotbalunas.cz?

 

Web tolik nesleduji, každopádně je to oživení pro tyto nižší soutěže. Držím palce, aby vám to vydrželo.

 

 

 

 

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou