Jan Duffek: V utkání jsem se určitě nenudil, pěkně jsem si zachytal

0

Brankář Jan Duffek odchytal skvělé utkání a pomohl k překvapivé výhře Košetic B nad Hněvkovicemi v poměru 2:1. Zkušený 38-letý fotbalista pracuje v Praze, kde přes týden bydlí. Každý víkend však jezdí do Košetic, kde mimojiné hraje za místní "béčko" a v klubu zastává také funkci pokladníka. Jan si rád přečte dobrou knížku, zajímá ho především literatura faktu a knihy o 2. světové válce. Brankářovou největší zálibou je lyžování, potom fotbal a také jízda na kole. Občas si Jan zahraje počítačovou hru.

Jak a kdy jste začínal s fotbalem?

Začínal jsem v žácích v Košeticích a přes dorost jsem pokračoval až do mužstva dospělých. Mimo půlročního hostování v Červené Řečici, jsem hráčem Košetic. S fotbalem mám spojenou i jednu nepříjemnou zkušenost, když jsem si při utkání na jaře 2010 zlomil nohu a rok jsem nehrál.

 

Co byste řekl k víkendovému utkání svého týmu?

Zápas se nám povedl výsledkově, herně už méně. Domácí byli lepším týmem, dle mého názoru to byl nejlepší tým proti, kterému jsme na jaře hráli. Domácí měli po celé utkání více ze hry. Mají velice nebezpečné standartní situace. V utkání jsem se určitě nenudil, pěkně jsem si zachytal a stálo při mně i štěstí, když 2x vykopával spoluhráč míč u tyče při rozích.

 

Nahlédněme do kuchyně týmu. Jak vypadá předzápasová příprava týmu?

Žádná velká předzápasová příprava není, trenér nám před zápasem řekne sestavu, kdo bude kde hrát a případně na koho ze soupeřova týmu si dát pozor.

 

Jaké vlastnosti by měl mít trenér?

Trenér by měl umět mužstvu naordinovat správnou taktiku, motivovat hráče a v průběhu zápasu reagovat na vývoj utkání. Měl by umět poradit jednotlivým hráčům co hrát.

 

Které pohybové schopnosti (rychlost, síla, vytrvalost, kondice) nejvíce rozvíjíte na tréninku?

Naše béčko moc netrénuje, spíš si chodí pár kluků ve středu jen zahrát fotbálek. V pátek chodí pár kluků z béčka trénovat s áčkem, kde se pracuje hodně s míčem, přihrávky, centry a střelba.

 

Jaký je Váš největší fotbalový zážitek jako hráče a jako diváka?

Největší fotbalový zážitek jako pro hráče bylo první vítězství s Košeticemi v poháru OFS v Plačkově, kde jsme porazili Červenou Řečici 2:1.

Největší zážitek jako divák pro mě byl zápas Evropské ligy v Amsterdamu, kde hrála Slavia s Ajaxem. Byla tam super atmosféra.

 

Jak si myslíte, že dopadne boj o postup do 1. B třídy a naopak boj o sestup do III. třídy?

I když Maraton vede tabulku o 3 body, myslím, že nakonec postoupí Pacov B. Sestupem je ohroženo hodně týmů a bude to otevřené až do posledního zápasu, něco mi říká, že nakonec sestoupí Čejov.

 

Jak se Vám líbí web www.fotbalunas.cz?

Fotbalový web se mi líbí, je to zajímavá myšlenka. Ať se Vám ho daří nadále vylepšovat.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou