TJ Lokomotiva Hradec Králové B postoupila do III. třídy

0

Hradecká Lokáda vyhrála IV.A. třídu a postoupila do III. třídy. O svém postupu rozhodla Lokáda ve vzájemném souboji o první místo, s týmem SK Neděliště. Lokomotiva tento zápas vyhrála a zajistila si postup. O postupu a i jiných věcech, jsme udělali zajímavý rozhovor se Sváťou Kopeckým, předsedou hradecké Lokády. Rozhovor to byl hodně příjemný, protože se Sváťou se známe osobně a ještě jsme proti sobě kdysi dávno hráli.

Postup! Co na to říkáš?
Myslím si, že se podařilo dát dohromady, spíše starší, ale velice kompaktní a kamarádské mužstvo. Od začátku jsme se bavili fotbalem. Nejdřív jen dobrými výsledky, a když přišla šance postoupit, tak jsme šli za postupem.
Jste úžasná parta, ale každý stárne. Udržíte kolektiv do III.třídy? Anebo budete posilovat?
Kolektiv by měl zůstat úplně stejný. Pouze pokud někdo odpadně z áčka, tak se přidá k nám, aby se mužstvo trošku omladilo.
Staráš se o chod celého klubu, děláš pro něj opravdu hodně. Je zde ještě možnost postupu áčka?
Asi ne. Jedině kdyby se někdo nepřihlásil, tak bychom mohli postoupit z druhého místa. Je to škoda, ale na naše podmínky je i druhé místo úspěch.
Na to navážu. Chybí Vám mládežnická základna. Jak doplňujete kádr?
Sháníme, přes kamarádské vztahy takzvané odpadlíky z jiných klubů. Lákáme je na dobrou partu a dobré hřiště.
Jaké to je, řídit takový klub?
No… Těžký :-) Ale je to všude stejný, Takže dá se to zvládnout.
Jste finančně zabezpečeni na další sezonu?
Přes naše sponzory, kteří jsou také z řad kamarádů, máme pokrytý chod klubu. Bohužel nám to nestačí vylepšení zázemí, které bychom hodně potřebovali.
Myslím, že jako jeden z mála klubů ještě nejste pod městem, takže všechno si platíte sami.
Ano je to tak. A o to, to je těžší.
Je v plánu třeba tribuna?
Chtěli bychom! Hodně bychom ji chtěli mít. Už máme vypracovaný i projekt. Jenomže zatím nemáme peníze. I když jsme se snažili i přes EU, ale zatím se nedaří.
Jak si udržuješ svou fotbalovou dlouhověkost?
No, nevím. :-) Ještě rok to vydržím a uvidím jak dál. Zatím mi zdraví slouží a baví mě to. Trošku mě i těší, že mích spoluhráčů z Pardubic, už hraji jenom já, takže prostě je to moje potěšení. Je to o partě. Kdybych tady neměl kamarády a takovou partu, tak již asi nehraju.
Jsi pouze hráč, nebo zároveň i trenér?
No, tréninky máme společné s áčkem, takže tam je vede trenér áčka. A já řídím zbytek při zápasech. Takže jsem takový Kouč. :-)
Popiš mi tvou fotbalovou kariéru
Začínal jsem v sedmi letech v Tesle Pardubice, kde jsem až do 24 let hrál krajský přebor. Po přestěhování do Hradce Králové jsem hrál za Rudou Hvězdu Hradec Králové. Poté jsem si dal od fotbalu na rok pauzu. Byl za mnou kamarád Pavel Bajer a přemluvil mě, abych šel hrát za Lokomotivu Hradec Králové a já souhlasil. A už jsem tady v podstatě 25 let.

A co Vaši fanoušci?
Chtěl bych vzkázat fanouškům, aby nám zachovali přízeň i v příštím roce a chodili v takovém počtu jak doposud. Máme slušné návštěvy. Na áčko chodí v průměru 150 lidí a na béčko tak 100. Chci jim moc za jejich fandění poděkovat.


Děkuji za rozhovor a ať ti to ještě nějaký ten pátek kope. A ještě jednou za celou redakci fotbalunas.cz, přejeme hodně štěstí ve třetí třídě.

 

 

Fotky z postupu a použitý zdroj fotek: http://doudera.rajce.idnes.cz/Lok._Hradec_B_-_Nedeliste_2-0_CK_Sana_4._trida_A_7.6.2015_foto_Milos_Kittler/


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou