Losiná hostila hokejisty Škody Plzeň!

0

Při příležitosti rozloučení se s hokejovým obráncem Vojtěchem Mozíkem se konalo přátelské fotbalové utkání mezi týmy HC Škoda Plzeň a TJ Sokol Losiná. Ačkoliv utkání narušil vydatný déšt, svou cestu do hlediště si našlo na dvě stě sportovních fanoušků!

Čerstvě postoupivší tým do 1.B třídy z Losiné měl tu možnost ve čtvrtek 18.6. sehrát přátelské utkání proti výběru plzeňské hokejové Škodovky. Utkání předcházelo dojemné rozloučení s obráncem Vojtěchem Mozíkem, který Škodovku opouští a vyráží na novou štaci do kempu New Jersey Devils. Hráč s číslem 74 dostal od fanoušků veliký koláč právě s tímto číslem. „Nečekal jsem to a byl jsem upřímně dojatý. Je to pro mě jen další důkaz toho, že Plzeň má nejlepší fanoušky v extralize,“ přiznal Mozík.

 

Slavnostnímu nástupu na hřiště se zúčastnili také ti nejmenší fotbalisté z Losiné. Ti v letošním roce vyhráli okresní přebor mladších přípravek s impozantním skóre 139:43. Ti tak měli možnost osobně se střetnout nejen se svými fotbalovými vzory z Losiné, ale především se slavnými jmény plzeňského hokeje. Za domácí do utkání zasáhli také dva dorostenci a dva členové B týmu. 

 

Utkání začalo poměrně vyrovnanou hrou a zdálo se, že domácí fotbalisté dokáží s profesionálními hokejisty udržet krok. Nakonec se ale ukázalo, že hokejisté umí perfektně využívat chyb, kterých Losiná v první polovině nadělala opravdu hodně. I kvůli tomu skončil poločas 0:5, branky Škodovky vstřelili Kadlec, Simon, Machovský, Pulpán a Kracík. 


Před začátkem druhé půle nahradil Větrovského v brance domácích Jan Kronďák. Druhý poločas byl vyrovnanější, domácí se v něm konečně dokázali střelecky prosadit. Hned dvakrát se prosadil dorostenec Tomáš Hrach, sekundoval mu jeho kamarád Václav Prepsl, který je též hráčem dorostu Losiné. Za Škodovku ale dokázali vstřelit své druhé branky Machovský a Simon a v závěru se prosadil ještě Kubalík. Škodovka, za kterou nastoupil i Jakub Jeřábek, který tak byl ve zvláštní pozici, když hrál se svými hokejovými spoluhráči proti svým fotbalovým spoluhráčům, tak nakonec zvítězila v poměru 8:3.

 

„Utkání splnilo účel na jedničku. Kluci mají tyhle fotbaly rádi a užívají si je. V Losiné jsme nastoupili v silné sestavě a hráli dobře. Vynikali Dominik Simon, Matěj Machovský a Jarda Kracík,“ popisuje Ladislav Čihák, asistent trenéra HC Škoda Plzeň.

 

„Kluci z Plzně byli běhavější, ale i fotbalovější. Z utkání jsme měli výborný pocit. Hráče, které normálně vidíme ve výstroji na ledě jsme teď viděli u nás na trávníku. Diváci byli spokojení. Doufáme, že se z utkání stane tradice,“ komentoval utkání domácí trenér Jan Rous.

 

Sokol Losiná – HC Škoda Plzeň   3:8 (0:5)

Tomáš, Hrach 2x, Václav Prepsl

Dominik Simon 2x, Matěj Machovský 2x, Petr Kadlec, Lukáš Pulpán, Jaroslav Kracík, Dominik Kubalík

 

Sokol Losiná

1 Větrovský Jan / 1 Kroňďák Jan

2 Brejcha Vladimír, 3 Voráček Karel, 4 Svoboda Zdeněk, 5 Mádr Tomáš (B tým), 6 Mádr Radomil (B tým), 7 Šindelář Libor, 8 Veleman Martin, 9 Prepsl Václav (dorost), 10 Zeman Dalibor,

11 Tančouz Pavel, 12 Šlais Josef, 13 Hrach Josef (B tým), 14 Hrach Tomáš (dorost), 16 Novotný Pavel

 

HC Škoda Plzeň

1 Liška Jaromír

10 Pulpán Lukáš, 7 Kadlec Petr, 8 Kracík Jaroslav, 11 Simon Dominik, 6 Lev Jakub, 14 Mozík Vojtěch, 9 Indrák Miroslav, 5 Moravčík Michal, 15 Jeřábek Jakub, 13 Schleiss Jan, 12 Kubalík Dominik,

2 Kubka Branislav, 4 Pitule Tomáš, 16 Machovský Matěj


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou