Vír čekal na zázrak, který přišel a poté se mohl začít slavit postup do Okresního přeboru

0

Fotbalisté Víru byli v nedělním zápase na hřišti Radostína v pozici favorita. Výhra je mohla posunout do Okresního přeboru. Po nečekaném zaváhání a dosažené remíze 1:1, již nikdo nevěřil, že přímý konkurent postupu z Jívoví zaváhá v Ujčově. Tam se paradoxně zrodil úplně stejný výsledek, jako v Radostíně. Jívoví remizovalo 1:1, a tak přeci jen mohla propuknout postupová radost ve Víru. O postupovou radost se s námi podělil v rozhovoru hráč Víru David Lahodný.

Jak by jste zhodnotil nedělní utkání  na hřišti rezervy Radostína?

Předcházející utkání nebyla herně ideální a tento zápas nebyl jiný. V naší hře byl patrný neklid a lehká naivita. To pak především v útočné fázi, kdy jsme kazili jednoduché finální přihrávky. I přesto jsme měli menší herní převahu, kterou jsme však nedokázali brankově potvrdit. O přestávce jsme si řekli, že musíme být trpěliví a branky se dočkáme. Soupeř však po početném střídání zvýšil na důrazu a začal se dostávat více na míč. K našemu štěstí jsme to byli mi, kdo vstřelil vytoužený gól. Branku vsítil po nenápadné individuální akci David Šenkýř, přízemní střelou k tyči. Výsledek jsme poté mohli zpečetit, ale ve dvou brankových příležitostech jsme střelecky zklamali. V tuto chvíli měli již více ze hry hráči Radostína. Zatápěli nám rychlými přechody, po kterých vznikaly závary v našem pokutovém území. Naše obrana si však dokázala se všemi výpady soupeře bezpečně poradit. Zdálo se, že již utkání dovedeme do zdárného konce. To, co přišlo necelé 2 minuty před koncem, nás naprosto zmrazilo. Nevinný nákop soupeře z poloviny hřiště, skončil po hlavičce našeho obránce nešťastně v naší brance. V tento moment jsem zažil já i spoluhráči nepopsatelné pocity. Nevěděl jsem, jestli se mám smát nebo brečet.

 

Po uhrané remíze, jste museli spoléhat na Ujčov, že obere o body Jívoví, věřili jste tomu?

Upřímně, nevěřil asi nikdo. I když po zápase kdosi prohlásil, že pokud existuje fotbalový Bůh, tak ... Ale spoléhat na někoho jiného, v situaci, kdy jsme nevyužili ani jeden ze dvou matchballů, by bylo asi lehkovážné. Náš výsledek jsme přijali takový, jaký byl. Po utkání došlo ke zhodnocení našeho působení v letošní sezóně a smířeni se třetí příčkou jsme se vydali domů na připravenou zakončenou.

 

Kdy nebo jak  jste se dozvěděli, že Jívoví také remizovalo a vy postoupili, začali jste slavit?

Pár klukům to nedalo a žhavily se dráty do Ujčova. Když se sešly informace o výsledku z více zdrojů, vypukla radost. To už většina z nás byla na hřišti a „zavírala sezónu“. Musím se přiznat, že to bylo zvláštní. Spontánní oslava na hřišti, před fanoušky, ihned po zápase je zkrátka něco jiného. Během hodiny jsme tak prožili pravou fotbalovou hořkost a následně i její krásu.

 

Jak probíhaly oslavy postupu ?

Vše bylo v rámci zakončené. Věřím, že bychom si zakončenou užili jako každý rok, i v případě neúspěchu. Ale pokřik: „ Tak jsme druhý no a có, ...“, zní rozhodně lépe.

 

Jak by jste tedy zhodnotil celou postupovou sezonu?

Před sezónou jsme chtěli skončit v první trojce. O postupu jsme však neuvažovali. Na podzim jsme nastupovali s devatenácti hráči, prezentovali slušnou hrou, které dle mého názoru neodpovídalo postavení ve středu tabulky. V jarní části jsme se scházeli pouze ve 13 až 14 hráčích, fotbalový projev pokulhával, ale paradoxně body se dělaly. Klíčem k úspěchu byla především jarní šňůra domácích vítězství, kterou zastavil až Ujčov v našem posledním domácím vystoupení.

 

Kdo patřil k oporám týmu? Vyzvedl by jste někoho ?

Nemyslím si, že někdo vyloženě vyčníval. Každý z hráčů měl své dobré zápasy, ale i ty slabší. Celkově jsme vytvořili dobrý tým, který táhl za jeden provaz. Dovolím si zmínit dva hráče, zejména za to, jak si dokázali poradit se svou staro-novou rolí a za jejich přínos na jaře. Prvním je Tomáš Piskač. Rozený středopolař, který v jarní části nastupoval na pozici brankáře. Svoji roli zvládal bravurně a málokdo tušil, že se nejedná o gólmana. Tím druhým je Marek Matuška, který se vrátil po distanci. Vynucená pauza na něm nebyla vůbec znát. Bylo vidět, že ze svého umu nic nezapomněl a jeho návrat k týmu byl velice prospěšný.

 

Myslíte, že budete  hrát v Okresním přeboru důstojnou roli?

Role novice v soutěži nebude rozhodně jednoduchá. Bude důležité postupovat zápas od zápasu. Prvních pět střetnuti naznačí, jak na tom jsme. Nesmíme zaspat začátek soutěže, protože jak jsme si dokázali letos, když pak o něco opravdu jde, je fotbal dvakrát tak těžší.

 

S jakým kádrem počítáte ?

V družstvu je specifické prostředí. Působí zde prakticky pouze místní fotbalisté, což bychom chtěli zachovat i do budoucna. Je pravděpodobné, že se k družstvu připojí někdo z končícího „B“ týmu. Dále zájem o restart kariéry projevili L. Piskač a M. Borový, kteří donedávna v klubu působili. A stále uvažujeme o jedné posile zvenčí. Naopak nemůžeme počítat s Jakuby Rejdou a Preislerem.

 

Kdy začne příprava na sezonu?

Pravděpodobně dva týdny před tradičním turnajem Tří okresů v Rovečném, to by mělo být 17. července.

 

S jakým umístěním budete spokojeni?

Primární cíl bude rozhodně udržení se v soutěži.

 

 

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou