Poslední sezona III. třídy tak, jak ji známe?

0

Sezona 2014/2015 je u konce. Pojďme ji společně shrnout, podívat se na několik zajímavostí, ale i nastínit, jak vlastně bude probíhat sezona nadcházející. 

Stejně jako v okresním přeboru i ve III. třídě neukončil sezonu stejný počet celků, který byl na startu soutěže. Tím, kdo musel sezonu ukončit dříve bylo "béčko" Lánova. Ale obdobně jako v okresním přeboru i zde u nás se se soutěží nikdo nemusel loučit. Zapříčiněno je to ale především nedostatkem týmů ve IV. třídě. To o čem se již dlouhodobě mluvilo se pro příští sezonu stane skutečností. IV a III. třída budou tvořit jednu soutěž rozdělenou do dvou skupin A a B. Každý na to má jiný názor, ozývá se i spousta negativních ohlasů, ale jestli je to šťastné řešení ukáže až čas. Zpět k minulé sezoně. Na posledním místě ji suveréně zakončily Lampertice se zizkem pouhých 8 bodů a neuvěřitelným skóre 21:91. Žádný boj o poslední místo se tak nekonal a proto přejděme do přední části tabulky. Tam si nakonec jediné postupové místo zajistila rezerva Bílé Třemešné. Boj to ovšem byl až do závěrečného kola. Druhé místo a nakonec místo barážové si vybojoval tým Volanova, ovšem v baráži proti Lánovu neuspěl a tak zůstává ve III. třídě. Černého Petra si nakonec vytáhla Svoboda nad Úpou, které skončila na místě třetím, které se nakonec ukázalo oproti původním předpokladům jako nepostupové. 

Pojďme si ukázat rozdíl mezi III. třídou v sezoně 2014/2015 a sezoně 2015/2016:

Složení v letošní sezoně (podle umístění):

Bílá Třemešná B, Volanov, Svoboda n/Ú, Hajnice, Libeč, Libotov, Černý Důl, Prosečné, Dolní Kalná "B", Pilníkov, Malé Svatoňovice, Starý Rokytník, Lampertice a odspoupivší Lánov "B".

Nadcházející sezona:

Skup. A:  Bernartice, Lampertice, Volanov, Starý Rokytník, Hajnice, Chotěvice, Radvanice, Libotov, Černý Důl a Pilníkov . 

Skup. B: Svoboda nad Úpou, Libeč,  Horní Maršov, Prosečné, Kuks, Chvaleč, Borovnice/Mostek B, Dolní Kalná B a Malé Svatoňovice.

Závěrem si přidejme několik nej:

Nejvíce bodů a tedy i nejlepším týmem soutěže se nakonec stala rezerva Bílé Třemešné (52), týmem nejhorším jsou suveréně Lampertice s osmi body. 

Co se vstřelených branek týče, je obsazení týmů stejné. Tedy rezerva Třemešné (91) a nejméně Lampertice (21). 

Nejlepší defenzivou se může chlubit Svoboda n/Ú. Podhorský tým obdržel v této sezoně 38 branek, nejčastěji lovil ze sítě kdo jiný než tým Lampertic (91).

Nejlepší exekutory pokutových kopů mají ve Volanově, Hajnici a Černém Dole (všichni +5). 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou