Máme skvělou partu, říká mladý záložník nováčka z Vizovic Richard Mikeska

0

Soutěžní ročník 2015/2016 minulý týden odstartoval a to rovnou se třemi nováčky. Z nižší soutěže do 1. B třídy postoupil TJ Partyzán Prlov a z vyšších soutěží sestoupil SK Hrachovec a SK Vizovice. Třetí jmenovaný celek dokonce putoval do 1. B třídy až z Krajského přeboru. O momentální situaci klubu, ale také o své kariéře a svých cílech promluvil dvaadvacetiletý záložník Vizovic Richard Mikeska.

Ahoj Richarde, nejprve bych Ti rád poděkoval za rychlé zprostředkování tohoto rozhovoru. Zkus se nám nejprve představit a poté se nám pokus sdělit něco o svých fotbalových začátcích. 

Zdravím, jmenuji se Richard Mikeska. Hraji za Vizovice, ve kterých i bydlím. Bohužel jsem někdy v žácích fotbal hrát přestal a dal se na jiný sport (Freestyle BMX, pozn. red.), ale v 18 letech mě fotbal znovu chytl a snažím se tu dlouhou šestiletou pauzu dohnat. Ze začátku jsem se rozkopával v béčku, které hrálo IV. třídu. Po roce, co jsem za béčko nastupoval, jsem se stal kapitánem a nakonec jsme postoupili do III. třídy. Postupem času jsem se dostal do áčka, které hrálo kraj.

 

V prvním kole jste zajížděli na půdu Francovy Lhoty, kde jste bohužel neuspěli a prohráli 2:0. Zápas jste dokonce museli dohrávat bez vyloučeného Krejčího. Jak bys toto utkání zhodnotil? 

Byl to první zápas s téměř novou sestavou a novým trenérem. Nejsme úplně sehraní a musíme ještě dost trénovat. V utkání jsme si dokázali vytvořit pár gólových šancí, které jsme bohužel neproměnili. Dostali jsme dva smolné góly, u prvního nešťastně obránce tečoval střelu a gólman už neměl šanci. Pak jsme zahrávali standardní situaci, která byla špatně kopnutá a domácí z rychlého protiútoku vytěžili gól. Příště to snad bude lepší.

 

Přesuňme se k situaci vizovického fotbalu. Ještě minulou sezonu Váš „A“ tým nastupoval v Krajském přeboru, ale tento ročník odehraje o dvě soutěže níž a to v 1. B třídě. Co vedlo Vizovice k tomuto poněkud razantnímu kroku? 

Bohužel se spousta hráčů rozhodla vyměnit angažmá, a tak jsme museli vytvořit jeden spojený tým z áčka a béčka doplněný dorostenci. K tomu na podzim odešel na hostování do Otrokovic náš nejlepší hráč Jan Hlava, který nám bohužel nepomůže ani tuto sezonu, jelikož se formou hostování připojil ke Slavičínu. 

 

Myslíš si, že současný kádr má na to v nejbližších letech postoupit zase o soutěž výš?

Postoupit, tím si nejsem jist. Já budu realista, myslím, že v tomto ročníku budeme bojovat hlavně o záchranu. Ale těžko říct, co bude v dalších letech. 

 

Přesuňme se teď k tvé osobě. Co je zatím Tvým největším dosaženým úspěchem a co bys rád ještě ve fotbale dokázal? 

Jsem rád, že jsem měl příležitost zahrát si kraj. Jinak bych se chtěl samozřejmě dále zlepšovat a zahrát si ještě nějakou vyšší soutěž než I.B.

 

Studuješ nebo pracuješ? Máš ještě nějaké jiné koníčky? 

Momentálně budu studovat na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně. Můj koníček je silniční cyklistika. Tyto prázdniny jsem absolvoval cestu na kole k moři.

 

Tak to chce tedy kuráž a odvahu :-) Richarde, máš nějakého fotbalového či sportovního idola? 

Bastian Schweinsteiger.

 

Máš nějaký předzápasový rituál? 

Předešlou noc nepít alkohol.

 

Jakou máte v týmu partu? S kým nejlépe vycházíš? 

Parta je super! Všichni se tu dobře známe. Většina z nás je z Vizovic a pár kluků ze Zlína. 

 

O víkendu se představíte před domácími fanoušky proti Jablůnce. Věříš v zisk všech tří bodů? 

Ano!!! Snad se sejdeme v co nejkompletnější sestavě a urveme vítězství.

 

Mám tu pro Tebe zřejmě poslední dotaz. Co říkáš na náš portál www.fotbalunas.cz, který se minulou sezonu poměrně dobře rozjel? Navštěvuješ tyto stránky?

Ano navštěvuji Váš portál pravidelně. Je super, vždy zde najdu aktuální výsledky všech lig a jiné články. Parádní práce.

 

Richarde, děkujeme Ti za odpovědi a ať se Ti nadále daří jak ve sportovním, tak v osobním životě.

Děkuji moc, to samé i já Vám :-)


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou