Jsme jedna parta, říká mladá puška Lučan Petr Kořínek

0

Vydal jsem se za hráčem, který je budoucností Lučan. Na hřišti je vidět jeho dynamický pohyb s míčem, ale v soukromí je to skromný kluk, který si váží každé šance kterou dostane. V rozhovoru nám pověděl o svých začátcích, ale také se rozpovídal o svém klubu.

Kde a v kolika letech si začal hrát fotbal?

S fotbalem jsem začínal v 5 letech v Lučanech, kdy mě na stadion přivedlo moji rodiče. Když jsem byl starší, tak jsem chvíli působil v dorostu Fk Jablonec.

 

Jako hráč si poměrně rychlý. Dělal jsi kromě fotbalu i jiný sport?

Od 3 do 14 let jsem hrál zároveň hokej. Možná i proto mám oproti jiným fotbalistům poměrně silné nohy. Zhruba před 4 lety jsem začal s atletikou, a stal se ze mě sprinter na krátké tratě. 

 

Máš vysněný klub a vzor ve fotbale? 

Vysněný klub nemám, ale jednou bych si chtěl zahrát v týmu, který hraje aspoň MSFL (4 nejvyšší soutěž). Za nejoblíbenějšího hráče beru Nermina Crnkiče (hráč Fk Jablonec).

 

Teď k tvému týmu. Jak vidíš šance svého týmu na lepší umístění v soutěži? 

Myslím, že máme velmi mladý tým, který má vysoké ambice. Vše si, ale musí nejprve sednout a poté si myslím, že máme šanci obírat o body i týmy z popředí tabulky. Doufám, že se umístíme mezi nejlepšími. 

 

Kdo je největším bavičem v kabině a na trénincích?

(smích.) Mezi největší baviče patří asi Michal Dítě a Dominik Horký. Oni dva vymýšlí různé srandičky a dělají si často legraci. Ale podle mého názoru se neodlišují od ostatních. Srandu si dělají jak hráči, tak i trenéři. Samozřejmě středem většiny vtípků jsme my mladí, takže i já (smích).

 

S kterým hráčem si v týmu nejvíce rozumíš? 

I navzdory tomu, že jsem v A-týmu jeden z nejmladších, tak i přesto jsem v Lučanech jeden z nejdéle působících. Spíše si rozumím se staršími hráči například Michal Dítě, Vlasta Maňák nebo také Vojta Svozil. Jsem moc spokojenej s prostředím a partou jaká tu je. Všichni spolu táhneme za jeden provaz a to je dobře.

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou