Horní Stropnice a Olešnice vyhlíží derby!

0
První derby v krajské soutěži čeká rivaly z Horní Stropnice a Olešnice. Co tento zápas přinese, na to odpovídá hráč Hraničáře David Szypula a trenér Sokola Martin Havel.

Těšíte se na zápas?

David Szypula: Na zápas se těšíme, i když nejsme zrovna v dobrém rozpoložení. Ale je to derby a to je vždycky pro nás atraktivní zápas.

Martin Havel: To stoprocentně, těším se na každý zápas. Je to pro mě výzva a každý zápas chci vyhrát!

 

Máte před derby speciální přípravu nebo naopak motivaci po zápase?

David Szypula: Máme stejnou přípravu jako vždycky. Akorát se více nahecujeme.

Martin Havel: Derby bývá vyhecované. Ale nepřipravuji se na tyhle zápasy. Hráči se mezi sebou znají. Jen si řekneme pár věcí, co by kluci měli vědět.

 

Co od tohohle zápasu očekáváte?

David Szypula: Očekáváme, že konečně předvedeme kvalitní výkon a uhrajeme nějaký ten bodík.

Martin Havel: Když to shrnu po posledním zápase. Chceme si jít pro tři body a zlomit kletbu posledních zápasů.

 

Jak se Vám hraje ve Stropnici?

David Szypula: Tak jsme tu doma a na hřiště jsme zvyklí. I když naši fanoušci jsou dost nároční a někdy nám to trochu svazuje nohy.

Martin Havel: Je to vyhecované. Fanoušci to hecují a ženou domácí. Občas nějaký fanda vybočí, ale to k fotbalu patří.

 

Budou bývalí stropničtí hráči v Olešnici výhodou nebo nevýhodou?

David Szypula: Pro nás to určitě výhoda není, protože oba dva jsou velmi kvalitní a hodně nám v sestavě chybí.

Martin Havel: Ani bych to takhle neřekl. Vědí, za koho hrají. Jsou vlastně v základu a je to pro ně výzva. Věřím, že se budou snažit na víc než 100%.

 

Může být tenhle zápas pro Vás zlomem podzimu?

David Szypula: Určitě může být zlomem podzimu! Když podáme kvalitní výkon a vyhrajeme, může nám to pomoci hlavně psychicky do dalších zápasů.

Martin Havel: Momentálně to tak asi opravdu vypadá, ano.

 

Bude tenhle zápas něčím jiný než předchozí derby v okrese?

David Szypula: Derby je vždycky speciální zápas, ale myslím, že to bude stejné jako v okrese. Hlavně aby vše proběhlo v duchu fair play a bez zbytečných excesů.

Martin Havel: Asi ano. Přizpůsobujeme tomu i trénink, i když některým hráčům se to moc nelíbí. Uvidíme, jestli to prodáme na hřišti.

 

V soutěži se sice teprve rozkoukáváte. Přehodnotili jste po úvodních kolech své ambice? Jaké jsou?

David Szypula: Ambice jsou pořád stejné. Udržet se v soutěži a nabrat zkušenosti do dalších let. Protože máme mladý mančaft. První kola nám napověděla, že to bude hodně těžké, ale porveme se o to!

Martin Havel: Neřekl bych. První zápas jsme vyhráli, pak dvakrát prohráli. Pozitivní je, že jsme v žádném zápase nepropadli. Udělali jsme chyby a byli nedůrazní v koncovce. Jednou se to musí zlomit a začít padat góly.

 

Kde má soupeř své přednosti? A jak byste na něj mohli vyzrát?

David Szypula: Soupeřova přednost je velmi kvalitní záložní řada a nebezpečný a produktivní útok. Ale v obraně by mohli mít okénka a ty musíme stoprocentně využít.

Martin Havel: Snažíme se kombinovat a hrát po zemi. Stropnici vloni táhli dva hráči z Rudolfova, kteří už tam nehrají. Doufám, že to nebude nakopávaná. Budeme se snažit to uhrát fotbalově.

 

Jaký je Váš tip na výsledek utkání?

David Szypula: Říká se, že derby nemá favorita. Tady si myslím, že to neplatí a Olešnice je jasný favorit zápasu. My se budeme snažit podat odhodlaný a bojovný výkon a soupeře zaskočit. Předem nic nevzdáváme a doufám, že vyhrajeme. Hlavně aby se lidé bavili a viděli pěkný zápas. Tipuji výhru 3:2.

Martin Havel: Moc rád zrovna netipuji. Pro mě jsou důležité tři body, ať už bude výsledek jakýkoliv.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou