Rozhovor s hráčem 17. kola Tadeášem Vaverkou: Má akce? Na levém křídle soupeř nechával prostor

0

V hlasováním o Hráče 17. kola jste nakonec zvolili Tadeáše Vaverku z FC Chyšky, jenž vyhrál s počtem 53% hlasů. My vám dnes s vítězem, který jako obránce obešel čtyři soupeře a na závěr připravil vítězný gól svému spoluhráči, přinášíme rozhovor, v němž se dozvíte mnoho zajímavostí.

Popište nám prosím tu vaši akci, díky které jste se stal Hráčem 17. kola.

Ve druhé půli mě překvapilo, kolik prostoru domácí na levém křídle nechávají, tak jsem zkoušel z pozice obránce více útočit. Stejnou strategii zvolil pravý bek Jirka Barda, až jsme se jednou potkali ve vápně a byl z toho gól. Ale vzhledem k velmi obtížnému terénu obdivuji především střelce branky, že dokázal přesně zamířit. V první půli jsem po podobné akci nahrával před prakticky prázdnou branku Lukášovi Lívancovi, ale míč tolikrát změnil dráhu, že to prostě nešlo trefit.

 

Co umístění vašeho týmu? Je nyní prioritou asi záchrana, že?

 

Herně i kvalitou kádru máme rozhodně na víc! S umístěním spokojení být nemůžeme. Na jaro jsme ale posílili kádr a dopředu nás ženou skvělí fanoušci, kteří jezdí i na venkovní zápasy. Jdeme od zápasu k zápasu  a cíl je jasný: udržet B třídu v Chyškách.

 

Co byste pověděl k fotbalu u vás na vesnici?

Fotbal v Chyškách má tradici. V minulosti tu fungovaly i mládežnické celky, snad se to podaří zase obnovit. Hodně dobrou práci tady nyní odvádí Tomáš Turek s Jirkou Bardou, kteří se snaží děti z Chyšek a okolí k fotbalu vést a trénují naše budoucí nástupce. 

 

Jaký byl největší úspěch kopané v Chyškách?

 

Postup do I. B třídy je bezesporu jedním z největších úspěchů klubu a já jsem moc rád, že můžu být součástí téhle skvělé party, která se tu vytvořila. Hráči, realizační tým i fanoušci táhnou za jeden provaz a to je paráda.

 

Jaký je váš oblíbený klub a hráč?

Od malička jsem sešívaný, takže SK Slavia Praha. Nejoblíbenější hráč pro mě vždy byl a bude Tomáš Rosický... Což je sice odchovanec Sparty, ale od doby, co válel s Kollerem za Dortmund ho sleduju a fandím mu.

 

Zrovna Jan Koller občas hraje ve vaší soutěží za Smetanovu Lhotu, už jste proti němu někdy hrál?

Zatím se mi nepoštěstilo. Když jsme na podzim jeli do Smetánky a já věděl, že nastoupím ve středu obrany, tajně jsem doufal, že by mohl nastoupit přímo na mě, ale bohužel, nebo naštěstí? Nepřijel. Uvidíme, jestli na jaře zavítá na chyšeckou horkou půdu.

 

Fotbalunas.cz funguje teprve chviličku, stihl už jste ho zaregistrovat? Jak se vám líbí a co na něj říkáte?

 Ano, zaregistroval jsem tento projekt. Vidím to jako skvělý způsob, jak zatraktivnit a zpopularizovat regionální fotbal pro fanoušky i hráče.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou