V pátek začíná 2.liga futsalu, Volfířov nastoupí proti Bílovicím

0

FK Volfířov vstupuje do své třetí sezóny v druhé lize. My vám budeme přinášet články nejlepšího jihočeského futsalového klubu, který jako jediný hraje celostátní soutěž. V první utkání se představí na domácím hřišti proti týmu SK Egretta Bílovicenad Svitavou.

V pátek 2.října startuje 2.liga-Východ, ve které stejně jako poslední dva ročníky nechybí FK Volfířov. V týmu z Dačicka nastala jedna viditelná změna a to v názvu, když v loňské sezóně vystupoval pod ikonou FK Sistemo.

V kádru změny nenastaly. V nové sezóně by se měl více připojovat i Filip Vilímek, který s týmem trénoval a pro novou sezónu patří do kádru. V jednání je i možný návrat dříve klíčového hráče Martina Tomana.

Příprava Volfířova byla více než komplikovaná. Mnoho hráčů pronásledovala vleklá zranění a tréninky bohužel neprobíhaly tak, jak hrající trenér Novák naplánoval.

Zranění se v době přípravy týkalo ve větší i menší míře Jindry, Kněžínka, Štolby, Janáka a Balíka. Tedy hráčů, kteří tvoří hlavní osu týmu a patří k těm, jenž nastupují k většině zápasům.

Tréninkové jednotky tedy musely být dohnány poslední víkend před soutěží, kdy se tým připravoval na soustředění v domácích podmínkách, kde natrénoval zejména taktiku hry a standartní situace, které jsou v tomto sportu důležitým faktorem a jakousi alfa omegou úspěchu. „Příprava neproběhla dle mého prvotního plánu, ale hráči, kteří trénovat chtějí a dávají do futsalu hodně měli chuť i přes různá zranění. Něco málo jsme dokázali dohnat během posledního víkendu, kdy jsme absolvovali 4 tréninky ve dvou dnech. Cílem do nové sezóny pro nás je skončit nejlépe v první polovině tabulky a dále se zlepšovat,“ řekl k předsezónním cílům Josef Novák ml., jenž v týmu působí jako hráč, trenér i manažer.

V novém ročníku 2.ligy-Východ se představí dohromady 12 týmů, což je o dva více, než v předešlých letech. Zde představujeme všechny účastníky – FK Volfířov, SK Egretta Bílovice nad Svitavou, UTB Futsal team Zlín , KFV Roub Vítkovice, Žabinští Vlci Brno, UTB Futsal team Zlín, Nasan Brno, FK Dukla Hodonín, FC Baník Ostrava, SKP Likop Třinec, SK Amor Vyškov, AC Gamaspol Jeseník a FC VSK VŠB TU Ostrava.

 

V prvním utkání sezóny přivítá Volfířov tým z Bílovic. Loni se mladíkům z Dačicka proti Egrettě dařilo, když na jejich půdě dlouho vedli, ale nakonec se museli spokojit s remízou 4:4. V domácím prostředí se dávala sestava velmi těžko dohromady, ale bojovný výkon šestice hráčů v poli znamenal výhru 4:1 a kladnou bilanci s tímto protivníkem.

Proti Bílovicím nebude Volfířov bojovat pouze se soupeřem, ale i se zdravotním stavem ve vlastních řadách. Kapitán mužstva Jindra laboruje čtvrtý týden s přetrženým stehenním svalem a dlouhodobě laboruje se zády, druhý nejlepší střelec Štolba polyká antibiotika, jelikož je marod. Kněžínka stále trápí nárt na noze a Janáka pobolívají záda. I přes zmíněné trable by celá čtveřice měla k patečnímu utkání nastoupit. „Proti Bílovicím chceme uspět a nastartovat se do nového ročníku třemi body. V domácím prostředí se nám loni začalo dařit a doufáme, že přijde hodně diváků, kteří nás poženou dopředu,“ přeje si loni nejlepší nahrávač soutěže Daniel Točík.

Utkání se odehraje ve Sportovní hale SŠTO Dačice od 20:30. Domácí mančaft navíc upozorňuje, že pro návštěvníky bude otevřen i bufet. Vstupné 20 kč.

 

 

Předpokládaná sestava: Plachý – Melzoch, Novák, Kněžínek, Točík – Jindra, Balík, Štolba, Janák


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou