Volfířov vstoupil do sezóny vítězstvím 5:1

0

Domácí Volfířov čekal v prvním kole soupeř, který loni skončil na osmém místě a předpokládal se vyrovnaný souboj. Vzájemnou bilanci měl tým od Dyje lepší, když ze dvou zápasů v loňském ročníku vydoloval 4 body.

Hrající trenér Novák se musel obejít bez Robina Štolby, který se loni stal druhým nejlepším střelcem soutěže.Zbytek kádru tvořili zejména marodi, ale na výkonech hráčů to příliš znát nebylo. Pouze u Jindry byly znatelnější problémy se zády a stehenním svalem viditelnější a jeho výkon dosti limitovaly.

Utkání začalo ve svižném tempu a taktovky se ujali domácí borci, kteří na soupeře vletěli a chtěli co nejdříve vstřelit vedoucí branku. To se povedlo už ve 2. minutě, kdy pokus Melzocha odvrátila tyč, míč se odrazil k Janákovi, jenž nezazmatkoval a krásně předložil Balíkovi, který se poprvé zapsal mezi střelce. Neuběhla ani minuta a skóre se měnilo podruhé. Točík nastřelil míč na zadní tyč, kde číhal Jindra, k němuž se ale balon nedostal, jelikož si jej do vlastní sítě srazil hostující hráč. Skvělý úvod poté potvrdil ještě Točík, který se snažil najít spoluhráče a jeho tvrdou přihrávku si opět do vlastní sítě tečí poslal vlastní hráč. Vedení o tři góly v šesté minutě. Tomu se říká start jako z pohádky.

Ve 12. minutě se dostal do velké šance hostující Halahija, ale nepochopitelně netrefil prázdnou bránu snad z metru. V 18. minutě se Janák protáhl okolo hráče u lajny a v náběhu společně s Jindrou zvolil zakončení. Skvělou střelou pod břevno rozveselil domácí publikum počtvrté. V poslední minutě prvního poločasu se však ještě děly věci. Nejprve se podařilo Cenekovi snížit a v poslední vteřině zkušený Balík nezkušeně fauloval. Nešlo by o nic vážného, avšak ve futsale existují akumulované fauly a tento byl bohužel s pořadovým číslem šest, za což následuje kop z deseti metrů. Brankář Plachý se ukázal jako opora a svůj tým v samém závěru poločasu podržel a ponechal stav na rozdíl tří branek.

 

Druhá půle byla spíše ve znamení taktické hry Volfířova, který nechtěl dopustit obrat. Hosté se tak dostávali více do hry, ale defenziva Volfířova v čele se skvělým Plachým držela stále stal 4:1. Ve 29. minutě zahrával Volfířov rohový kop a trojice Novák – Jindra a zakončující Janák předvedla skvělou souhru nacvičeného signálu. Pro hbitého Janáka to byl druhý gól v utkání. Po minutě mohl zvýšit Jindra, ale jeho střela skončila pouze na tyči. Do konce zápasu se už nic podstatného neudálo a Volfířov tak vstoupil do soutěže výhrou 5:1 nad Bílovicemi.

 

V dalším kole se tým z Dačicka utká doma proti Amoru Vyškov a body bude chtít potvrdit.

 

David Melzoch (obránce Volfířova): "Do zápasu jsme šli s jasným cílem vyhrát a to se nám naštěstí podařilo. Celý tým fungoval výborně v obranné fázi a to rozhodlo. Podobným stylem se chceme prezentovat i v dalších domácích zápasech. Teď nás čeká silný Vyškov, který jsme ale loni porazili a věřím, že to zopakujeme i tentokrát."

 

Sestava Volfířov - Plachý – Novák, Kněžínek, Melzoch, Točík – Jindra, Janák, Balík

Branky Volfířov 2x Janák, 2x Točík, Balík

ŽK Volfířov - Jindra

 

Ostatní výsledky 1.kola 2.ligy-Východ

Třinec 5:1 Vítkovice

Jeseník 3:2 Žab. Vlci Brno

Nasan Brno 4:5 Baník Ostrava

Vyškov 8:3 VŠB Ostrava

UTB Zlín 8:2 Hodonín

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou