Podzimní hodnocení TJ Vlčnov z pohledu trenéra Petra Kašpaříka.

0

Redakce portálu fotbalunas.cz se rozhodla pro čtenáře připravit hodnocení podzimní části. Čtvrtým týmem, který hodnotí první část sezóny, se stal tým Vlčnova. O hodnocení se s námi podělil Petr Kašpařík.

TJ Vlčnov skončil v tabulce na prvním místě, kdy dokázala 6x vyhrát, 3x remízovat a 1x prohrát. Střelili 23 branek a inkasovali 14 branek.


Nejlepší utkání

Vlčnov - Drslavice 3:1.

po celý zápas se nám hodně dařilo na balonu a hosty jsme nepouštěli k brance. Vytvářeli jsme si dost šancí a chybělo vždy jen málo. Góly padali i po chybách hostující obrany, kterou jsme dostávali pod tlak, ale určitě to bylo nejlepší utkání z naší strany, kdy jsme hráli kombinační fotbal a dařilo se asi každému z týmu. 

 

Nejhorší utkání

Bystřice pod Lopeníkem – Vlčnov 2:2.

vše tomu naznačovalo už, při příjezdu na hřiště soupeře. Na hřiště nepřijel rozhodčí a my neměli nikoho, kdo by mohl utkání řídit. Zápas začal naší převahou, ale hráli jsme jen po velké vápno a pohyb v útoku byl nulový. Navíc rozhodčí nám moc nepřál. Hosté jak je jejich zvykem nakopnout všechny balóny dopředu, se v utkání projevil už od začátku. Jako první dali branku domácí, po dlouhém nakopnutí a velmi dobrém zakončení domácího útočníka. My se pak chtěli prosadit a to se nám naštěstí podařilo na konci prvního poločasu po dobré střele Kubala, kterou gólman vyrazil a Kryštof Šabršula dorazil.  Po změně stran se utkání změnilo. Hosté dali míč na zem a začali domácí přehrávat. Bohužel proti fotbalu byl laik rozhodčí, jenž utkání svými rozhodnutýma spíše kazil, než jim pomáhal. Důsledkem svého jednání pak byla červená karta hostujícího hráče Petra Kašpaříka, který neudržel své nervy na uzdě a řekl rozhodčímu, co si o něm myslí.  Bohužel pro fotbal se nic nedělo, krom hádek. Fotbal se začal hrát až v posledních deseti minutách, kdy nejprve hosté se ujali vedení. Po velikém závaru ve vápně se dokázal nejlépe orientovat Tomáš Koníček, který bravurně přihrál skrz celé vápno volnému Kryštofu Šabršulovi a ten ve skluzu vstřelil svůj druhý gól utkání – 1:2. Za osm minut bylo srovnáno, domácí ve snaze zastavit tlak hostí odkopli míč z dobrých šedesáti metrů a k údivu všech míč skončil za zády hostujícího brankáře. Střelcem branky byl Karel Matucha – 2:2.

 

Klíčové utkání

Klíčové utkání nebylo asi jedno ale dvě a to proti týmu Hradčovic, kdy v prvním zápase jsme jim remízu 2:2 věnovali, kdy po našich dvou chybách vstřelil obě branky, ale to bylo všechno, co předvedli. A druhý zápas byl u hostu v Hradčovicích, kdy jsme přišli na hřiště a mysleli jsme si, že to tam odehraje asi někdo jiný než my (možná druhý nejhorší zápas). Musím pochválit kapitána a stopera Rosíka, kteří podrželi Hradčovice po celý zápas. 

 

Příčiny Vašeho umístění

Co se týče umístnění, to bych tak až tak nezmiňoval, ale spíše kolik máme bodů. Byly prostě zápasy, které máme jasně vyhrát a my se naopak strašně trápíme. Jsme pohromadě teprve druhým rokem a někteří začali s fotbalem zase nedávno po pěti roční pauze. Hodně kluků, pracuje i o víkendech a zápasy vůbec nestíhají. Snad nejsou dva zápasy, které bychom odehráli ve stejné sestavě. Navíc ještě zranění, ale ty jsou všude.  Je taky pravda, že ve Vlčnově je obrovské hřiště a bylo ještě vetší a my když přijedeme na hřiště, třeba Rudic tak je to úplně jiný fotbal, malé hřiště a všechno je na velké hromadě, ale to se nedá nic dělat a musíme se rychle přizpůsobit. Ale abych řekl, když se podívám na tu tabulku, tak jsem samozřejmě rád. Ale budeme muset v zimě hlavně potrénovat, aby to bylo ještě lepší a my mohli být spokojení. Co se týká možného postupu, tak je to všechno daleko, ale bylo by to hezké. Uvidíme, kdo bude víc bojovat. 

 

Opory týmu

Pavel Kašpařík

velmi důležitý hráč naší obrany. Společně s Radimem Kuželou, výborná stoperská dvojce, která dokáže zastavit 99 procent útoků soupeře. Kašpařík má velmi dobrý odhad, v soubojích tvrdý a nekompromisní a dobře čte hru. Řekl bych nejužitečnější hráč. Ale občas chybička nastane. 

 

Tomáš Koníček

střední záložník, mozek naší lajny. Býval to největší talent vlčnovského fotbalu, za posledních 20 let. Ale bohužel přestup do Dolního Němčí a přerušení kariéry na 6 let, bylo poznat, ale Tomáš se velmi snaží a od svého prvního zápasu se hodně zlepšil. Zápas od zápasu se lepší, jen je občas problém s nějakým zraněním. Společně se svým dobrým kamarádem a spoluhráčem Jakubem Tomalou, jsou střed našeho týmu, ale jak říkají oba, je potřeba ještě máknout na sobě, protože to není furt ideální.

 

Jen v krátkosti bych chtěl pochválit i zbytek kluků, kteří se moc snaží a celému týmu pomáhají a nedělá jim problém jet 200 kilometrů jen skrz zápas. Velké dík!! 

 

Plán na zimní přípravu
Zimní příprava vlastně už začala, nepřestáváme trénovat a chodíme na tréninky s A-týmem a po sezoně budeme chodit do haly. Ale naplno začneme až od ledna. Minimálně budeme trénovat 2 x týdně, ale možná se podaří přidat ještě neděli. Chceme hlavně zlepšit fyzičku a všechno kolem toho, ale nikdo nemůže být dokonalý. Záleží jen na přístupu kluků. 

Změny v kádrů asi nastanou, z důvodu, že se vrací z Karel Tomala po hostování z TJ Vítkovice - Svinov, dále se k nám přidá asi Rosťa Gregor, který byl na marodce A-týmu, ale uvidíme, ke komu se přidá. No a možná se uskuteční přestup zkušeného útočníka Vladimíra Beránka, kterému za vlčnovské Áčko hraje syn. No a hlavně neopomenout, vlčnovské dorostence, kteří budou za půl roku končit a je potřeba už trošku zapojit. Víc toho asi nebude.. už tak je nás dost. 

 

Ambice na jaro
Ambice na jaro. No chtěli bychom uhrát co nejvíce bodů, a hrát fotbal, který bude bavit nás a naše věrné fanoušky, kterým velmi moc děkuji.      


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou