Po podzimní části – Holešov, Provodov, Rožnov pod Radhoštěm

0

Je za námi podzimní část soutěže a je na čase hodnotit a rekapitulovat. V úvodním článku se podíváme na první tři týmy tabulky – Holešov, Provodov a Rožnov pod Radhoštěm.

Holešov

 

Tým Holešova zakončil podzim domácím vítězstvím proti Morkovicím a se ziskem 31 bodů se stal půlmistrem. Holešovu výborně vyšel vstup do soutěže; za prvních pět kol zaznamenal pět výher a suverénně opanoval čelo tabulky. Pak však přišla facka v podobě debaklu 6:0 na půdě Rožnova. Poté však přicházely další výhry a snad až na domácí prohru v penaltách proti trápícím se Napajedlům nepotkalo holešovský tým výraznější zaváhání. Naplnilo se tak očekávání vedení klubu, které avizovalo, že chce bojovat o první místo. Hrající předseda Milan Roubalík hodnotil podzimní část slovy: „říkali jsme si, že chceme bojovat o první místo, což se nakonec splnilo. Představy v určitých fázích byly takové, že bychom mohli mít více bodů. Nějaké zápasy nám utekly v koncovce a takto jsme asi 4 nebo 5 bodů ztratili“.
Gólově se mohl Holešov opřít o branky útočníků Josefa Křenka (9) a Lukáše Marka (7). Ze zálohy přispěchali se svými góly Jakub Zahnaš (6), Andrej Lomaka (5), Jakub Chudárek (4) a další. Mezi opory rovněž můžeme zařadit brankáře Janalíka. „Je těžké chválit pouze jednotlivce, protože dobré výkony podalo hodně hráčů, ale určitě Radek Janalík odchytal celý podzim a byl pro tým velkou oporou. Také bych rád zmínil Michala Palíka, který předváděl velice vyrovnané výkony. A samozřejmě náš nejlepší střelec Pepa Kořenek,“ okomentoval Milan Roubalík výkony hráčů Holešova.

 

 

Provodov

 

Pět bodů za Holešovem skončil na druhém místě tým Provodova. Ten se s podzimem rozloučil vysokou výhrou 1:10 ve Slušovicích a díky této kanonádě se stal nejlépe střílejícím týmem soutěže (44 branek). Provodov předváděl po celý podzim vyrovnané výkony a snad až na domácí prohry s Bystřicí a Luhačovicemi, mohou být svěřenci trenéra Josefa Raka s výsledky spokojeni. Hlavně v posledních 4 kolech se Provodov dostal do formy, která gradovala vysokou výhrou ve Slušovicích.

Branky v provodovském dresu sázel hlavně Matěj Velev, který jich zaznamenal 10. Za ním se v tabulce střelců nachází Tomáš Ulman (7), Michal Huťka (6) a Martin Laciga (5).

 

 

Rožnov pod Radhoštěm

 

Tým Rožnova pod Radhoštěm se se ziskem 26. bodů umístil na třetím místě. Valašský tým se spolu s Fryštákem stal nejlépe bránícím mužstvem. „V létě jsme hodně pracovali na defenzivě, což se nám rozhodně vyplatilo,“ komentoval obranu svého mužstva trenér Náměstek. Rožnovský tým nepotkal během podzimu výraznější výpadek nebo zaváhání. Mezi nejpovedenější zápasy lze rozhodně zařadit vysoké vítězství 6:0 nad Holešovem nebo výhru 0:3 v Morkovicích. „Dařilo se nám hlavně doma sbírat body a myslím, že jsme hráli i kvalitní fotbal. Taky jsme ukázali velkou vnitřní sílu, když jsme dokázali otočit několik nepříznivě se vyvíjejících se zápasů. Pokud máme k dispozici kompletní tým, tak jsme silní,“ hodnotil sílu svého týmu Milan Náměstek.

V Rožnově je hlavní postavou na střílení gólů Michal Maléř, který musel pro zranění vynechat několik kol, přesto však zvládl vsítit 11 branek. Další góly přidali Mohammad Rezdar (5) nebo Filip Zetocha (4). „Michal Maléř hrál ve výborné formě, také Lukáš Maléř i přes nemoc podával dobré výkony. Také bych zmínil Lukáše Fuksu, mladý kluk, který na své roky hraje velmi dobře,“ uzavírá Milan Náměstek své hodnocení.    

 

Na hodnocení dalších týmů se podíváme v dalších článcích.           


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou