Hodnocení podzimní sezóny SK FC Křižanov B

0

Redakce portálu fotbalunas.cz se rozhodla pro čtenáře připravit hodnocení podzimní části. Na devátém místě se ve III. třídě umístil celek SK FC Křižanov B.

V podzimní části soutěže se rezervě Křižanova dařilo hlavně v domácím prostředí. Zde ze sedmi zápasů prohrálo křižanovské Béčko jen derby střetnutí s Jívovím. V zápasech na hřišti soupeřů prohrála rezerva Křižanova první čtyři zápasy a až poslední dvě výhry v Ujčově a Radešínské Svratce B posunuly tento tým do klidnějších vod tabulky. Nejlepšími střelci týmu byli se čtyřmi brankami Martin Burian a Martin Král.

 

V krátkém rozhovoru nám odpověděl na naše otázky vedoucí týmu Roman Navrátil.

 

Jak jste spokojeni s podzimní částí sezóny?

Za sebe musím říct, že úplně spokojen nejsem. Jak už s přístupem hráčů k některým zápasům, tak s bodovým ziskem. Získali jsme 16 bodů, vzhledem k průběhu sezóny bych byl spokojený s dvaceti.

Za námi skončilo v podzimní části pět týmů, v soubojích s nimi jsme získali pouze 3 body ve třech domácích utkáních. Vzhledem k vyrovnanosti soutěže nám mohou tyto body v konečném účtování chybět.

 Z domácích zápasů jsme měli určitě na to porazit Štěpánov a Měřín, za nejlepší výkon bych označil první půlku proti týmu z Hamrů a zápas s Rožnou, který jsme dokázali otočit z 0:2.

Za naopak nejhorší zápas prohru v Radostíně, kde jsme zejména ve druhé půli podali trapný výkon.

Ve Sněžném jsme sice dostali víc gólů, ale tam jsme se dokázali ve druhé půli zvednout a snížit na 2:1, pak to bylo o tom, kdo dá další gól. Bohužel to byl po standardní situaci soupeř a pak už jsme se vezli.

Pozitivně musím hodnotit naše poslední dva zápasy na hřištích soupeřů, kdy jsme zaslouženě vyhráli v Ujčově a R. Svratce. Něco uhrát jsme mohli (a měli) i v Rovečném.

 Kladem určitě je hojná účast většiny hráčů na trénincích. V průběhu sezóny jsme se zlepšovali v obranné činnosti, ale naopak se daleko více nadřeli na góly.

 

S jakým umístěním budete spokojeni na konci sezóny? 

Pokud budeme hrát ve stejném složení jako na podzim, a budeme mít dobrý přístup k zápasům, věřím tomu, že máme na to hrát okolo sedmého místa. Ale protože je soutěž vyrovnaná, budu spokojený, když se zachráníme několik kol před koncem a budeme si moct zahrát pár zápasů „jen tak pro radost“.

 

Kdo patřil k oporám týmu?

K oporám týmu patřilo libero M. Burian, základ obrany a střelec čtyř branek, dále považuji za osu týmu J. Pavlíka a M. Vítka, bohužel oba nehráli všechny zápasy. V oporu roste i mladý brankář J. Stupka, který se střídá se zkušeným D. Homolou. Přínosem byl i návrat po zranění O. Hlushchenka a oživením a pomocí na konci sezóny výkony dorostence T. Plocka. Dále bych chtěl zdůraznit přínos P. Kaštana, který ač hráč A-týmu je často velmi důležitou součástí týmu našeho.

Byly i zápasy, kdy se tahouny stali i jiní hráči: např.: M. Částek v Ujčově, M. Král ve Svratce a se Štěpánovem.

 

Ovšem hráčů je potřeba vždy minimálně jedenáct a my nepatříme k týmům, kde by se točilo vše kolem jednoho dvou hráčů.

 

Kdo myslíte, že postoupí a sestoupí?

Vzhledem k tomu, že Hamry B asi ani postoupit nemohou, tak věřím, že se to konečně podaří Jívoví.

Boj o záchranu očekávám opět velmi vyrovnaný až do konce, stejně jako tomu bylo v minulé sezóně. Zároveň předpokládám, že vzhledem k vývoji v I. B třídě, bude sestupovat víc než jeden tým.

 

Netroufám si říct, kdo konkrétně sestoupí, podle mě to ale budou dva z posledních sedmi týmů aktuální tabulky.

 

Jak budete přes zimu trénovat?

Začíná se většinou přibližně čtrnáct dní po novém roce, společně s A-týmem a dorostem.

 

Kdo si myslíte, že byl nejvýraznějším hráčem soutěže?

Podle mého názoru by měl mít každý tým alespoň jednu výraznou osobnost a většina to tak skutečně má. Výraznou postavou svého týmu i soutěže je určitě Petr Kozel. 

 Děkuji za rozhovor


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou