Hodnocení podzimní sezóny TJ Sokol Jimramov

0

Redakce portálu fotbalunas.cz se rozhodla pro čtenáře připravit hodnocení podzimní části. Na třetím místě se ve III. třídě umístil celek TJ Sokol Jimramov.

Fotbalisté Jimramova překvapili v podzimní části výbornými výkony hlavně v domácím prostředí, kde si připsali pět vítězství a jedinou prohru. A když se jim vedlo slušně i na hřištích  soupeřů, kde byli třetí nejlepší po podzimu, byla z toho prozatím bronzová pozice v tabulce. Nejlepším střelcem týmu se stal Ondřej Černý, který skóroval sedmkrát.

 

V krátkém rozhovoru nám odpověděl na naše otázky trenér Pavel Borovský.

 

Jak jste spokojeni s podzimní částí sezóny?

Jako kandidát sestupu (dle předsezónních prognóz)  jsme uhráli 27 bodů a skončili na třetím místě. S podzimní částí tedy panuje naprostá spokojenost. Sehráli jsme několik výborných utkání (s Rad. Svratkou, se Strážkem, v Pohledci, v Radostíně, ve Sněžném), některé zápasy byly průměrné a měli jsme v nich i štěstí a samozřejmě tam byly i zápasy, které se nám nepovedli (v Ujčově, v Měříně, v Rovečném). Obecně lze říct, že nejlepší výkony podáváme v zápasech, kdy musíme od první minuty naplno makat a je tam trochu strachu, aby to nedopadlo špatně. Naopak v zápasech, do kterých jdeme jakoby favorit míváme velké problémy. 

 

Naši hru zdobí velmi dobrá defenziva, když odečteme 10 gólů ze dvou debaklů v Ujčově a Měříně, ve zbylých 11 utkáních jsme inkasovali pouze 11 branek. Se střílením gólů to již tak růžové nebylo, ale právě díky dobré obraně nám i nižší počet vstřelených gólů většinou stačil na vítězství.

 

Chtěl bych pochválit přístup hráčů k docházce na zápasy, většina omluvenek pramení buď kvůli práci anebo zranění. Kapitolou samo pro sebe je trénování, asi jen těžko nám ostatní budou věřit, že poslední trénink proběhl v půlce září...doufám, že i zde dojde už v zimní přestávce k rapidnímu zlepšení.

                                    

S jakým umístěním budete spokojeni na konci sezóny? 

Tady je to jednoduché. Vzhledem k sázce, kterou mám s hráči uzavřenou, by mně vyhovovalo 6. místo. To totiž znamená, že bych vyhrál sud piva. V případě lepšího umístění vyhrávají hráči, ale rád to zaplatím.

                                                                                                                                   

Kdo patřil k oporám týmu?

Martin Dvořák – předstoper - neúnavný dříč, poctivý, skromný kluk. Navíc jej lze použít i na jiné posty v sestavě. Pro naše mužstvo jen těžko nahraditelný.

 

Lukáš Buchta – stoper - 37-letý matador a dirigent naši defenzivy. Vyniká svojí předvídavostí a poziční hrou.

 

Jan Buchta – střední záložník - Někteří mu vyčítají, že hodně kazí, ale já si na něm cením, že se většinu věcí snaží řešit fotbalově a snaží se naší hře dát myšlenku.

 

Tři nejlepší hráče jsem uvedl výše, ale každý jeden hráč se svým dílkem podílel na celkovém úspěchu, těžko někoho vyzdvihovat. Navíc v Jimramově vždy platilo, že se hraje týmově, bez nějakých rádoby hvězd.

 

                                                                                                                                          

Kdo myslíte, že postoupí a sestoupí?

Co se týče postupujícího myslím, že nejčastěji bude uváděno Jívoví a ani já nejsem výjimkou. Mládežníci kolem Franty Uhlíře jsou velmi perspektivním týmem a pokud se vyvarují nečekaných ztrát, postup jim neunikne.

Sestup nepřeji nikomu, člověk nikdy neví, kdy se v takové situaci může ocitnout sám. 

 

Jak budete přes zimu trénovat?

Už jsem uváděl výše, že jsme v půlce září prakticky ukončili tréninkový proces:-). Je potřeba jej znovu nastartovat. Máme v Jimramově halu, takže budeme chodit v pátek do ní a od Nového roku plánuji i nedělní tréninky venku.

                                                                                                     

Kdo si myslíte, že byl nejvýraznějším hráčem soutěže?

1. Martin Dvořák - Jimramov, 2. Ondřej Forchtsam - Sněžné, 3. Miroslav Koukola - Jívoví, 4. František Bureš - Ujčov                                                                                                               

 Děkuji za rozhovor


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou