Hodnocení podzimní sezóny TJ Jívoví

0

Redakce portálu fotbalunas.cz se rozhodla pro čtenáře připravit hodnocení podzimní části. Na druhém místě se ve III. třídě umístil celek TJ Jívoví.

Jívoví, kterému v minulém roce unikl postup do Okresního přeboru až v posledním kole, si v podzimní sezóně dokráčelo pro druhé místo, které je zatím postupové. Po slabším začátku sezóny, kdy jívovský Santus prohrál první dvě domácí utkání, se jeho hráči rozjeli a se svým mladým celkem dopluli až pod samotný vrchol tabulky. Na jaře se tak Santus pokusí složit reparát a vybojovat tak pro Jívoví Okresní přebor. Nejlepším střelcem soutěže a týmu se stal Jindřich Horký, který vstřelil patnáct branek.

 

V krátkém rozhovoru nám odpověděl na naše otázky Vít Havelka.

 

Jak jste spokojeni s podzimní částí sezóny?

Spokojeni jsme velmi, i když bychom neradi usnuli na vavřínech, jak se říká. Po podzimu jsme chtěli být na „bedně“, což se nakonec podařilo. Bohužel se nám nepovedl úvod sezóny, kdy jsme dvakrát zbytečně ztratili doma a darovali tak soupeřům 6 bodů. Po té jsme se ale naštěstí rychle probrali a jedno kolo jsme dokonce okupovali nejvyšší příčku v tabulce. Suma sumárum jsme po třinácti kolech o dva body druzí a za současných okolností i na první postupové pozici, ale na nějaké závěry je ještě příliš brzy, jsme teprve v půli cesty.

 

S jakým umístěním budete spokojeni na konci sezóny? 

Na konci sezóny budeme spokojeni s postupovým umístěním, ať už to bude v konečném součtování první, druhé nebo třetí místo v tabulce. Loni nám postup doslova protekl mezi prsty až v posledním kole a letos bychom podobné drama neradi připustili. Samozřejmě bychom si přáli soutěž vyhrát - vybojovat si postup sami a nemuset se tak ohlížet na nějakou postupovou matematiku a na to, jak se vše vyvíjí ve vyšších soutěžích.

                                                                                                                                   

Kdo patřil k oporám týmu?

 

Máme vyrovnaný tým, který funguje tak jak má nejlépe, když se všichni podílí rovným dílem. Nemáme velké individuality, ale k oporám patří rozhodně Míra Koukola. Je to rozený tvůrce hry, jako jediný z celého kádru nechyběl v podzimních zápasech ani jedinou minutu. Myslím si, že především díky němu hrajeme technický fotbal na úrovni, kterou momentálně předvádíme. Pak je tu také Mirek Mach, kterému u nás nikdo neřekne jinak než Jerry - stoper na svém místě, který je díky své postavě a důrazu nebezpečný i v soupeřově vápně. Velmi dobré a vyrovnané výkony předváděli na podzim rovněž Roman Havlíček, Zdeněk Holubář nebo také Kuba Koukola, na jehož spolupráci a parádičky s bráchou Mírou se moc hezky dívá. Opravdu těžké někoho nezmínit, takže doufám, že mi to ti, které zde neuvedu, nebudou mít za zlé. Všichni mají na výsledcích nepostradatelný podíl.  I na brankářské pozici máme dva vyrovnané hráče – Tomáše Dřímala a Michala Štryncla, který sice chytá pravidelně v béčku, ale pokud Tomáš nemůže, tak je velmi adekvátní náhradou, svědčí o tom i dvě vychytané nuly. A není to jen základní jedenáctka, máme silnou i lavičku, což bylo vidět v posledních třech kolech, kdy jsme se museli obejít až bez tří stálých hráčů, kteří však byli plnohodnotně zastoupeni a na výkonnosti či výsledcích se to nijak neprojevilo.

                                                                                   

Kdo myslíte, že postoupí a sestoupí?

Doufáme, že se na konci jara budeme z postupu radovat my, ale na to si určitě dělá zálusk více soupeřů. Největším konkurentem, a věřím, že ne nezdolnou překážkou nám v tomto ohledu bude dle mého názoru tým Sněžného. Tipovat někoho na sestup je těžké, spodní příčky tabulky jsou velmi vyrovnané a současným pořadím dokáže zamíchat jediný zápas. Když už bych měl jeden tým opravdu zmínit, tak štěpánovské béčko, ale určitě to není tak, že bych jim něco podobného přál.                                                             

 

Jak budete přes zimu trénovat?

Trénovat budeme v zimě v tělocvičně v Borech, jak už se tomu za posledních pár let stalo tradicí. Nejspíše nebudeme překračovat dávku jedenkrát týdně a v plánu máme začít hned po Novém roce, kdy bude potřeba vysportovat všechno to sváteční hodování.  Na jaře se pak také chystáme na soustředění na jižní Moravu, jelikož tady nejspíš ještě kvůli podmínkám a počasí nepůjde trénovat venku, ale kdo ví.

                                                                                                     

Kdo si myslíte, že byl nejvýraznějším hráčem soutěže?

Osobně jsem přesvědčen, že máme jednoznačně nejvýraznějšího trenéra na okrese (smích)  a co se trávníku týče, tak nejviditelnější postavou byl v mých očích Jindra Horký - vede střelce a především se zvýraznil sedmigólovým nášupem do sítě Štěpánova. O pár dalších hráčích se také psalo častěji, ale to je pak těžké soudit, naživo jsem se s nimi (a to ještě ne se všemi) měl na hřišti možnost setkat pouze jednou.

 

 Děkuji za rozhovor


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou