Utkání s Benagem ukázalo potenciál Volfířova

0

Volfířov byl sympatickým výkonem důstojným soupeřem vedoucího celku Chance futsal ligy v rámci čtvrtfinále Poháru FAČR.

Na utkání s Benagem Zruč n/S jsme se dlouho těšili a samotný zápas ukázal, že proti velkým týmům se náš celek dokáže vyburcovat k vynikajícímu výkonu. Stejně jako loni proti Spartě jsme předvedli vydařených čtyřicet minut, které diváky musely bavit,“ zhodnotil utkání viceprezident klubu Milan Točík.

Nicméně byli od úvodu zápasu lepší hosté, kteří přijeli i se svými hvězdami včele s mistrem světa ze Španělska Marcelem, jenž v tomto utkání zastával roli kapitána. Domácí Volfířov nastoupil v kompletní sestavě, tedy i s Robinem Štolbou a Danielem Točíkem, kteří chyběli poslední druholigový zápas v Třinci.

Zatímco loni proti favorizované Spartě se tým vedený hrajícím trenérem Novákem činil zejména v prvních minutách, kdy se dostal do dvoubrankového vedení, tak letos vstup do zápasu tolik nevyšel. Po dvou minutách zachyboval kapitán Jindra, který se snažil pěknou myšlenkou najít Balíka, avšak záměr Andre, jenž poté nechal vybídnout Marcela Rodka a ten v jednoduché situaci poslal míč do prázdné brány. Skvělý vstup favorita do utkání potvrdil Gabčo, který předskočil Melzocha a z nacvičené situace zvýšil na rozdíl dvou branek. V sedmé minutě se do šance dostal Štolba, ale jeho tvrdá rána z blízkosti trefila brankáře. Domácí byli v tomto okamžiku lepším týmem, ale zahřmělo na druhé straně. Poprvé v utkání se prosadil Brahimi. Poté oba týmy rozezněly brankové konstrukce. Ve 14. minutě se poprvé prosadili i domácí. Kněžínek skvěle přečetl záměr brankáře hostů, který vyběhl mimo své území. Volfířovský zadák nahrál Jindrovi, který tvrdou střelou pod břevno snížil na 1:3. Radost volfířovským vydržela jen krátce, neboť necelé dvě minuty poté Benago zvýšilo opět na rozdíl tří branek. Outsaider se ale držel. V 17. minutě nahrál Kněžínek Janákovi, který si jedním dotekem míč zpracoval a druhým jej poslal pěknou ranou do sítě.

Tříbrankový náskok si ale Benago vzalo zpět. Střelecky se prosadil Brahimi a stal se tak posledním střelcem první části zápasu. „Každý makal, poctivě jsme bránili, ale i přesto jsme prohrávali o tři góly. Zde se ukazovala kvalita soupeře, který když potřeboval, tak do toho šlápl a stále si držel ten svůj potřebný náskok,“ komentoval poločasový stav brankář Plachý.

Druhý poločas začal opět ve vysokém tempu. Do dvou velkých šancí se dostali hosté, ale obě příležitosti zhatilo břevno, které bylo v pohotovosti v některých případech častěji, než samotný brankář. Ve 24. minutě se radoval Volfířov. Zahraný signál z rohu přihrál Kněžínek na Jindru, ten se klikou zbavil protihráče a zakončil přesně tak, jak měl, tedy do sítě. „Chtěli jsme sehrát nějaký signál, ale domluvili jsme se pozdě a já jsem ani nebyl na místě, odkud mám v této nacvičené situaci startovat. Paradoxně to ale asi bylo dobře,“ usmíval se u své druhé branky Jindra. Volfířov byl v této fázi lepší, do šancí se dostal Melzoch a Štolba, ale ani jeden se gólu ve slibné šanci nedočkal. Opět se tak potvrdilo „nedáš, dostaneš“. Marcelo vybídl Rodka a ten se proti Plachému nemýlil. Ve třicáté první minutě se zápas definitivně zlomil. O góly do sítě Volfířova se postarali Leo a Rodek, kteří tak navýšili náskok favorizovaného Benaga. Ve 36. minutě padá poslední gól utkání. Kněžínek rozehrál roh a Štolba se překrásnou dělovkou do šibenice zapisuje do listiny střelců.

„S Benagem jsme odehráli důstojnou roli a výsledek bereme. Mě osobně těší, že jsem si proti takovému soupeři připsal čtyři asistence, mít takovou statistiku každý zápas, tak hraju v reprezentaci,“ žertoval po utkání Kněžínek.

„Pro nás tohle byla obrovská škola. Loni se Spartou jsme prohrály taky o čtyři branky, ale myslím si, že letos bychom s ostatními ligisty krom Chrudimi teda, uhrály mnohem vyrovnanější výsledek. Začíná se ukazovat, že naše práce přináší ovoce a chceme v tom nadále pokračovat, abychom se i příští rok představili proti zvučnému soupeři,“ komentoval zápas hrající trenér Novák.

 

FK Volfířov, a.s. 4:8 FC Benago Zruč n/S

Góly: Jindra 2x, Janák, Štolba

Bez ŽK


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou