Volfířov smetl tým Hodonína 11:2

0

Do utkání s Hodonínem šel domácí tým jasně za třemi body, o kterých bylo prakticky rozhodnuto po prvním poločase, v němž si tým z Dačicka vypracoval sedmigólový náskok. Volfířov se nyní nachází na krásné páté příčce pouhé dva body od třetího Zlína.

Hodonín se s Volfířovem utkal poprvé, a proto zejména tým hrajícího trenéra Nováka nevěděl, co ho na palubovce s nováčkem čeká. Taktika však zněla vletět na soupeře a chytit se vedoucím gólem. Úvod tak nabídl jasnou převahu Volfířova. Už ve druhé minutě rozehráli domácí rohový kop, přihrávka šla na Jindru, který si ve vápně našel skákající balón a tvrdou střelou trefil pouze břevno. Právě kapitán Volfířova se jako první radoval v páté minutě z branky. O minutu později to už bylo 2:0. Jindra nahrál Melzochovi do gólové příležitosti a jediný otec v týmu se dokázal prosadit. Hostési po nevydařeném začátku vzali oddechový čas, ale ten jim nebyl nic platný. Balík si vzal míč, zahrál si kličkovanou s obranou Hodonína a přesnou střelou zvýšil na 3:0. O malý moment později se z gólu radoval Novák a náskok narostl už na čtyři branky.

Ve 12. minutě zafungovala kombinace nově složené útočné dvojice Janák – Balík, když druhý jmenovaný nahrál mladíkovi z Peče, jenž i přes atakování od brankáře dokázal míč dostat za jeho záda. Ve 14. minutě se podruhé v utkání prosadil Novák, který se nejlépe zorientoval ve skrumáži ve vápně a prostřelil brankáře Parobka.

Poté se domácí gólově uspokojili a začali spalovat šance. Snad každý z devítičlenného kádru neproměnil nějakou tutovou šanci. Gólu se tak plná hala dočkala až v poslední minutě první půle, kdy skvěle zakombinovali Janák s Točíkem a jejich akce skončila s balonem v síti.

„Na mě šla v prvním poločase snad jen jedna střela. Kluci vepředu hráli skvěle a dokonce nedělali ani moc kiksy, což není typické. Málem jsem usínal, nejsem zvyklý, že se v bráně nudím,“ žertovně pronesl brankář Plachý na adresu prvního poločasu.

Ještě než rozhodčí pískl na povel začátku druhé půle, zapomněl si Jindra kapitánskou pásku v kabině, a proto druhé dějství muselo začít bez něj. Hned jak se ale na hřiště dostal, byla ho plná hala. Dostal se do dvou velkých příležitostí, ale když už překonal gólmana, tak ho na brankové čáře zastoupil hráč. „Nechápu, co jsem to na začátku předváděl. Prvně zapomenu pásku, pak i střílet góly,“ kroutil hlavou Jindra.

První tři minuty byly ve znamení skvělých zákroků brankáře Parobka, a tak následoval trest. Hodonín se z ojedinělého brejku dostal až k Plachému a Kučí vstřelil první gól hostů. O pár vteřin později se opět z brejku prosadil Macánek a rázem se náskok začal tenčit. Panika však nebyla na místě, jelikož Volfířov byl stále aktivnější a se soupeřem si chvílemi dělal, co chtěl. Klid opět dodaly dvě branky. Poprvé v utkání se prosadili Štolba a Vilímek, pro něhož je to vůbec první gól ve druhé lize.

Ve 31. minutě vyhodil Plachý dlouhý míč na Balíka, který si ho zpracoval na prsa a zakončil pohotově nůžkami. Brankář však skvěle zasáhl a nedovolil navýšit skóre.

Poslední desetiminutovka také nabídla dvě neskutečně zahozené šance. Nejprve Kněžínek „chytil“ míč na brankové čáře soupeře a poté Melzoch nedal prázdnou bránu z metru. „Vypadalo to, že nikdo nechceme dát ten desátý gól,“ smál se po zápase Melzoch. Desátý kousek si tak na sebe vzal Štolba a rozveselil tribunu.

Poslední gól obstaral nejlepší střelec týmu Jindra, který se prosadil deset vteřin před koncem a završil tak nejvyšší výhru Volfířova ve druhé lize.

„Jsem rád, že jsme ve hře neměli takový výpadek, jako tomu bylo před týdnem proti Vítkovicím. Všichni jsme se plně koncentrovali a dovedli zápas do šťastného konce. Jen mě mrzí to ohromný množství spálených šancí. Klidně to mohlo skončit o dvacet gólů. Ale snad jsme si to vybrali a další zápasy, kde góly budou potřeba se nám zadaří.“ Byl po utkání spokojen Novák.

Volfířov se tak s diváky rozloučil vítězně a další kolo jede na půdu posledních Bílovic. „Před soupeřem máme samozřejmě respekt, ale i přesto, že venku tolik nevyhráváme, tak se role favorita zhostíme a z Brna si tři body odvezeme,“ tvrdí bojovně naladěný Jindra.

V posledním utkání tohoto roku se tým bude muset obejít bez brankáře Plachého, kterého zastoupí Václav Zejda.

Zdroj: fkvolfirov.cz


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou