Televizní pořad ANO TRENÉRE o fotbalu a nejen o něm v Jívoví.

0

Tento pořad bude odvysílán na TV PRIMA ve čtvrtek 17.12.2015 ve 22:40. Repríza v neděli 20.12. 2015 v 10:50. Aktuálně druhý tým III. třídy žďárského okresu se zapojil do tohoto zajisté unikátního projektu. O krátký rozhovor jsme proto požádali trenéra Jívovského Santusu Františka Uhlíře mladšího.

Jak jste se k tomuto pořadu vůbec dostali?

TV PRIMA oslovila asi pětadvacet obcí po celé republice, postupně tyto obce navštěvovala a bylo vybráno dvanáct týmů na výběrový turnaj do Prahy.

 

Jak turnaj probíhal?

Na pozvání  do Prahy zorganizovalo Jívoví zájezd dvoupatrovým autobusem, který byl plně obsazen. Včetně vedení oddílu a příznivců, kteří si s sebou do Prahy vezli i vlastní zázemí – udírnu se zařízením na přípravu grogu a punče – bylo to v zimě při -10◦C a sněhové vánici.

Do Prahy na výběrový turnaj bylo pozváno dvanáct týmů, které po příjezdu oslovila přidělená hosteska. Probíhalo focení, vážení, měření hráčů. Na vlastním turnaji jsme skončili na třetím místě.

 

Jak akce probíhala dál?

Z dvanácti týmů bylo vybráno osm pro další průběh akce ANO TRENÉRE. Následně do studia TV PRIMA byli pozváni trenér Fanda Uhlíř a kapitán Víťa Havelka na tříhodinový pohovor s panem trenérem Františkem Strakou.

 

Přijela TV PRIMA vůbec do Jívoví?

Ano a několikrát. Proběhly modelové tréninky s p. Strakou a Petrem Vrabcem ze Sparty. Při jedné z dalších návštěv, byl promítán průběh pražského turnaje. Natáčel se Masopust a další dění v obci. Dále natáčeli dvakrát celé mistrovské utkání, které potom bylo hodnoceno p. Strakou s mužstvem.

 

Jaký byl přínos celé akce pro mužstvo?

V době, kdy jsme byli TV PRIMA osloveni, bylo naše mužstvo po podzimu na předposledním místě třetí třídy, prakticky bez trenéra a bez celkového přístupu a zájmu hráčů. Hráče tato akce zaujala, dostali konkrétní úkoly. Po přesvědčování Mariana Valy předsedy klubu, se ujal funkce trenéra Fanda Uhlíř mladší. Začalo se poctivě trénovat v počtu 20 hráčů i víc a rázem jakoby mávnutím proutkem se všichni na fotbal těšili. Mistrovská utkání jara již vypadala úplně jinak výsledkově i úrovní hry. To se projevilo na vzestupu tabulkou.

 

Jak to celé hodnotíte s odstupem času?

Rozhodně velice pozitivně. Bylo založeno znovu B – mužstvo, první mančaft nehraje o záchranu, ale bojuje o postup do okresního přeboru. Omlazené mužstvo sestavené z jívovských odchovanců s věkovým průměrem dvacet let, předvádí pohledný fotbal, střílí dost branek a budí respekt soupeřů.

 

Co závěrem?

Poděkování všem, kteří se podílejí na Jívovském fotbalu. Přejeme v tomto vánočním čase hodně zdraví, spokojenosti a mnoho dalších úspěchů.

Děkuji za rozhovor


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou