Pohled do zákulisí některých klubů před startem jarní části sezóny

0

 

FK Protivín

Trénovat jsme začali 20. ledna. V rámci přípravy jsme se zúčastnili Hlubocké zimní ligy, kde jsme sehráli kvalitní zápasy například s Jankovem nebo Hlubokou, kteří nás skutečně prověřili a ukázali nám, na čem případně zapracovat. Byli jsme na soustředění v Loučovicích. Změny v kádru byly dvě, kdy do dorostu Písku odešel Vojík a naopak nás z Písku posílil Miroslav Zach, mimo jiné dlouholetý hráč divizní Čížové. Jinak zůstal tým pohromadě. Generálku jsme hráli před čtrnácti dny ve Velešíně, kde jsme vyhráli 5:2. Marek Hanus (brankář)

 

TJ Sokol Bernartice

V týmu Bernartic v zimní pauze k žádným změnám nedošlo. Klub prodloužil hostování Karla Trantiny z FC Písek, po zranění se do kádru vrátil Václav Ťupa a naopak z důvodu zranění bude muset nejspíše vynechat jarní část sezóny Patrik Brož. Generálku sehrály Bernartice tuto neděli proti týmu TJ Chyšky, které porazily 5:1.

 

FK Vodňany

Zimní příprava proběhla relativně v pořádku, možná mohla být o něco lepší docházka, ale jinak panuje celkem spokojenost. Do přípravy se zapojilo i několik dorostenců, se kterými jsem byl maximálně spokojen. Dá se říci, že jsme tak nějak zhruba splnili výsledkově i vše, co jsme si naplánovali. Teď se ukáže v mistrácích, jestli je tedy opravdu vše v pořádku nebo ne. Co se týče změn v kádru, tak hostování skončilo Martinovi Novákovi, který by se však měl v létě vrátit zpátky k nám, gólman Zdeněk Liška je zraněný, takže na postu jedničky začne Jan Budín, z Písku se vrátil Bečvář, což je tedy dorostenec, ale jeví se velmi dobře. Celkově se budeme snažit dorostence zapojovat, protože jsme s jejich výkony spokojeni. Generálku jsme sehráli minulý týden v Kaplici, kde jsme vyhráli 5:1, a utkání se nám povedlo. Čeká nás Vimperk a to bude asi trochu jiná káva, bude to asi o něco tvrdší zápas, ale i tak si myslím, že bychom to doma měli zvládnout. Václav Hrachovec (trenér)

 

FK Olympie Týn nad Vltavou

V týnské Olympii došlo ke změně na trenérském postu, kdy Petra Novotného vystřídal u kormidla Jaroslav Vondrášek a asistentem mu bude Jan Maruška. Co se týká změn v hráčském kádru, tak tým posílil Kokeš a naopak odešel Vařil, který zamířil do Rakouska, na hostování do Českého Krumlova odešel Mravec a z pracovních důvodů skončil Mezera. Kádr doplňuje ještě trio dorostenců, jimiž jsou Radim Ille, Jan Liška a Adam Novotný. Generálku absolvovali fotbalisté Týna již 14 dní před startem jara, kdy porazili Hrdějovice 5:1.

 

FK Lažiště

Spokojen nejsem hlavně s počtem a kvalitou hráčů. Účast na trénincích byla celkem uspokojivá, ale trénovali jsme jen dvakrát týdně. V současnosti jsme domluveni se Záblatím tak, že úterní tréninky děláme společně, abychom se sešli ve větším počtu. Největší problém je tedy s počtem hráčů, byli jsme nuceni zrušit náš B tým, který tedy ani nedohraje svou soutěž. Máme zhruba devatenáct hráčů a z toho by se dva týmy skládaly těžko. V posledním přípravném zápase jsme porazili béčko Boršova 5:0, ale tento soupeř nás moc neprověřil. Změn v kádru bylo několik, ale převážně se jednalo o odchody. Odešel klíčový hráč Kováč, dále John Žák a Remeš, skončil Kaczko a do Prachatic odešel Kotrch. Opačným směrem z Prachatic Přišel Vávra a Brabec z Malenic. Pavel Hodina (trenér)

 

SK KAVAS Větrovy

Ze zdravotních důvodů skončilo asi pět hráčů, kteří byli pro tým celkem klíčoví, a které se nám přes zimu nepodařilo vhodně doplnit. V rámci zimní přípravy jsme se zúčastnili turnaje ve Staré Hlíně a sehráli několik přátelských utkání. Co se týče výsledků, tak jsme dvakrát vyhráli a čtyřikrát prohráli, ale spíše jsme koncepčně hledali nové složení týmu, takže na výsledky jsem zase tolik nedbal. Generálku jsme sehráli minulý týden s Ratibořskými Horami, ale ta nedopadla úplně podle mých představ, i přesto, že jsme vyhráli 4:2, stále hledáme ideální složení sestavy. Několik hráčů se ještě pomalu dává dohromady po zraněních, tak uvidíme, jak bude probíhat jarní část sezóny. Gabriel Kollárik (trenér)

 

TJ Osek B

Zimní přípravu jsme začali v půlce ledna společně s A týmem. S tím jsme absolvovali i kondiční soustředění v Sušici. Soupiska týmu se oproti podzimu nezměnila. Na zápasy nás budou doplňovat hráči A týmu dle jejich vytíženosti, tak jak tomu bylo i na podzim. Přípravné utkání jsme sehráli se Sousedovicemi (1.B třída) 3:3, dorostem Strakonic a generálku proti týmu z okresního přeboru Civa Trans Rovná (výhra 8:0). Mezi tím většina hráčů vypomáhala hlavnímu týmu při jejich přátelských i mistrovských zápasech. Radim Kuneš (hráč)


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou