Ohlédnutí za mistrovskou sezónou Protivína

0

V některých klubech se již naplno rozběhla letní příprava na novou sezónu. Patří mezi ně i vítěz ulynulého ročníku FK Protivín, který se poctivě připravuje na své působení v krajském přeboru. Za uplynulou sezónou se ohlédla brankářská opora týmu Marek Hanus a současně také nastínil cíle pro nadcházející ročník.

Dá se říci, že do sezóny jsme vstupovali s tím, že jsme prakticky nevěděli, co od toho čekat. V kompletní sestavě jsme odehráli asi jenom jedno přátelské utkání a spíše se tým dával dohromady. V minulé sezóně jsem ještě v týmu nebyl, ale kluci se zachraňovali v posledním kole, a i proto jsme chtěli jít do nové sezóny s tím, že bychom rádi hráli v klidu a ne se strachovat o záchranu. Musím říct, že na dalším průběhu sezóny měl určitě podíl první zápas, který se nám na půdě favorita v Týně povedl a narostlo nám tak i potřebné sebevědomí, které jsme v následujících zápasech stále více upevňovali. Když se nám podařilo porazit i jasné favority jakými byly na příklad Vodňany nebo Bernartice, tak jsme podzim dohrávali ve velkém klidu a pohodě, body jsme ztratili pouze v těžkém zápase v Mirovicích. Po takto úspěšném podzimu jsme si společně řekli, že bychom rádi zabojovali o postup do kraje. Tím na nás padly větší očekávání a možná i tlak, ale i přesto, že se nám v některých zápasech na jaře nedařilo herně zas až tolik jako například na podzim, tak jsme prokázali charakter a velké odhodlání, což nás myslím provázelo celé jaro. Naše jediná prohra přišla v Bernarticích, kdy jsme k zápasu přistoupili možná trochu nezodpovědně a už jsme se viděli na oslavách po zápase, ale bernartičtí nás za to vytrestali. Ale i po této facce jsme věděli, že máme stále všechno ve svých rukou, a když budeme bodovat, tak si to vzít nenecháme. Tým se nikdy nevzdal, vždy jsme bojovali až do samotného závěru, což bylo například vidět i v posledním zápase, kdy jsme díky našim chybám prohrávali ještě v 75. minutě 2:0 a přesto jsme toto dvougólové manko dokázali smazat. Myslím si, že celý tým si určitě zaslouží pochvalu a doufám, že v našich výkonech budeme pokračovat i v kraji. Už máme i nějaké posily, takže věřím tomu, že nás trenér na kraj dobře připraví, a že tam nebudeme hrát druhé housle. Mým osobním přáním je pohybovat se minimálně v klidném středu tabulky.

V nové sezóně v krajském přeboru bude situace asi podobná, jako když jsme vstupovali do sezóny loni. Soutěž se dost proměnila, co se týče jednotlivých týmů. Sestoupily tři týmy z divize, postoupili dva týmy z 1.A tříd, takže podle mě se kraj hodně vyčistil a jeho kvalita výrazně vzrostla. I přesto myslím, že máme sílu na to, hrát minimálně ve středu tabulky, a pevně věřím, že nespadneme do bojů o záchranu, což by byla určitě škoda, když jsme po dlouhé době vykopali pro Protivín kraj. Chceme se v soutěži usadit, hrát důstojnou roli a třeba i potrápit některé favority.

Co se týče zázemí v Protivíně tak si nemůžu absolutně stěžovat. Myslím, že každý, kdo se v Protivíně motá kolem fotbalu, tak do toho dává celé své srdce na 150% a spoustu svého volného času. My všem lidem, kteří se o fotbal v Protivíně starají a zajímají, děkujeme, protože nám to strašně moc pomáhá. Herní zázemí je parádní, což se týká především hřiště, ačkoliv na něm celý týden trénujeme my a i všechny ostatní týmy včetně mládežnických, tak je stále kvalitní. Máme k dispozici takřka veškeré tréninkové pomůcky, které potřebujeme, a nesmím opomenout vybavení na trénink od Petra Bečváře. Nebojím se tvrdit, že i na krajský přebor je to nadstandard.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou