39. ročník Lázeňského poháru už je minulostí.

0

Poslední červencový víkend patřil fotbalový areál TJ Sokol Železnice 39.ročníku nejstaršímu pravidelně pořádanému turnaji v republice Lázeňskému poháru. 

V sobotu byly na pořadu utkání ve skupinách - v první si, dle očekávání, zajistil finálovou účast tým TJ Lázně Bělohrad, na druhé příčce skončily Konstantinovy Lázně a na třetí potom vinou méně vstřelených branek Klimkovice, černý Petr zbyl na Mšené – lázně. Ve druhé skupině se rovněž prosadil favorit – po počátečním zaváhání v podobě nerozhodného výsledku s Janskými Lázněmi Luhačovice další dvě utkání vyhrály a o bod odsubuly na 2.místo Velichovky, které lépe zvládly vstup do turnaje a přehrály domácí, kteří se tak ocitli opět až na 3. stupínku. Poslední v této skupině skončilo družstvo Janských Lázní. Nedělní utkání o konečné umístění zahájil duel o 7.místo, v němž si Mšené – lázně poradily se zakladatelem tradice LP Janskými Lázněmi 2:1, souboj o 5.příčku byl zcela v režii železnického Michala Beránka, jenž se na výhře 4:2 nad Klimkovicemi podílel hattrickem. V zápase o bronzovou příčku vyhrály přesvědčivě Konstantinovy Lázně nad Velichovkami 4:0. Ve finále se utkaly účastníci krajských přeborů Luhačovice a Lázně Bělohrad. Hrál se fotbal úměrný sobotní večerce, místy ovšem zbytečně vyhrocený. Svoje 9. prvenství si po výsledku 3:1 zajistil nejúspěšnější tým historické tabulky L.Bělohrad. Individuální ocenění si ze Železnice odvezli nejlepší brankář Václav Fiala ze Mšeného, nejlepším hráčem byl vyhodnocen mladý Adam Kolář z Konstantinových Lázní, který se s pěti vstřelenými brankami podělil i o korunu nejlepšího střelce turnaje. Železnice pořádala tento prestižní turnaj popáté a opět dostála své pověsti - organizační zabezpečení turnaje bylo všemi účastníky hodnoceno vesměs pozitivně. Příznivé počasí přispělo i k parádní atmosféře - za oba dva dny si na stadion našlo cestu na 600 diváků. Velice pozitivně byly hodnoceny i výkony rozhodčích Tomáše Hakena, Zbyňka Materny, Luboše Stejskala a Jaromíra Styblíka, kteří udělali jičínskému OFS velice dobrou reklamu. Mezi zajímavé momenty lze zařadit slavnostní slavnostní výkop, který provedla starostka města Ing.Dana Kracíková a exligový fotbalista a nyní fotbalový komentátor a expert ČT Luděk Zelenka, patronátu nad turnajem se ochotně ujali odchovanciželeznického fotbalu Lukáš Vraštil (Zbrojovka Brno a reprezentant ČR do 21 let) a Adéla Pivoňková (Sparta Praha a reprezentantka ČR). Dík pořadatelů patří všem sponzorům, kteří pomohli se zajištěním turnaje, pořádaným s podporou Královéhradeckého kraje. Příští jubilejní 40.ročník budou hostit Janské Lázně. Informace poskytl ochotně Pavel Kozák (jednatel týmu Sokol Železnice).


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou