Brankář Letohradu Moláček: Můj sen je hrát za Letohrad

0

Nestává se moc často, aby 17letý brankář odchytal celé utkání v divizi. Františku Moláčkovi z Letohradu se však zápas 21.kola proti Benátkám nad Jizerou povedl. Týmu vychytal remízu a v penaltovém rozstřelu vychytal nejlepšího střelce soupeřova týmu.

>> Report z utkání Letohrad - Benátky nad Jizerou zde

Jak se to vůbec stalo, že jste odchytal divizní zápas? Je to rozdíl oproti nižším soutěžím?

Tak já chytám za „B“ tým v Krajském přeboru, ale rozhodně to je rozdíl je. Původně jsem měl být na tribuně, ale Honza Ehrenberger si zranil koleno a Martin Satoria v týdnu netrénoval, tak jsem chytal já. Před zápasem jsem byl docela nervózní, ale to ze mě spadlo.

Jak zápas probíhal? Měl jste v něm nějaký zákrok, na který jste obzvlášť pyšný?

Je pravda že Benátky moc šancí neměly, takže jsem tolik práce neměl. Hrozily hlavně ze standardek.

Bylo to tím, že jste si dobře zorganizoval obranu?

To ani ne. Máme v týmu zkušené hráče jako je Michal Vaniš nebo Ondřej Kail.

Utkání skončilo 2:2. Jak můžete popsat ty dva góly, které jste inkasoval?

Tak první gól jsem dostal po úniku Korce mezi nohy a druhý padl z penalty.

Pak přišly penalty, kdy jste 2 rány z 5 chytil. O brankářích se ví, že buď penalty prostě umí, nebo neumí chytat. A cokoliv vybočujícího je náhoda. Jak je to u vás. Jste penaltový specialista?

No právě že moc ne. Shodou okolností mám na penalty ale docela štěstí, že hodně mých zápasů končí remízou. Ale abych byl nějaký specialista tak to asi ne.

Jeden ze dvou hráčů, které jste na konci v rozstřelu vychytal, byl i Korec, od kterého jste v zápase penaltu pustil. Kopnul to podobně?

No já celkově jsem hodněkrát v penaltách vystihl alespoň stranu, takže se mi to povedlo i u něj. Střela měla rasanci, ale ne tolik umístěná, proto jsem ji chytl.

Myslíte si, že dostanete od trenéra Letohradu znovu příležitost už ve víkendovém zápase?

Tak Honza Ehrehberger má zraněné koleno a myslím si, že v příštím zápase bude chytat Martin Satoria a já budu na lavičce.

Jste mladý. Za jaký tým byste si chtěl zahrát?

V tomhle vás asi překvapím, ale já chtěl vždycky hrát za Letohrad. Začínal jsem sice v České Třebové, ale hodně jsme se jezdili koukat na zápasy Letohradu. Proto já jsem tady šťastný a doufám, že dostanu ještě příležitost.

 

Přeji pevné zdraví a hodně štěstí do dalších zápasů.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou