Místní derby mezi Ústím nad Orlicí a Českou Třebovou

0

Fotbalisté Jiskry se poprvé v zimní přípravě představili na domácí UMT. Proti suverénnímu lídrovi krajského přeboru Pardubického kraje se opět vystřídaly dvě kompletní jedenáctky.

Prestižní derby sousedních měst začali lépe domácí, kteří v úvodním poločase těžili zejména ze spolupráce mladého nováčka Pazdery /zkouška z SK Polička/ se zkušeným Smejkalem na levé straně.

 

Už ve 4. min. takto padl úvodní gól, když Pazdera výtečně pronikl po křídle do vápna, ještě lépe přihrál pod sebe na Smejkala a ten nedal Hotmarovi v brance Třebové šanci – 1:0. V 5. min. si aktéři úvodního gólu vyměnili role, přihrával Smejkal, těsně nad branku pálil z vápna Pazdera. Ve 13. minutě, po další pěkné akci Pazdery se Smejkalem nedosáhl na malém vápně na centrovaný míč útočník Bareš.

 

V úvodní části si zachytal i ústecký gólman Truhlář, v 15. min. vytáhl z pod břevna třebovský pokus, ve 20. min. vychytal ránu Grepla z 12m a o minutu později reflexívně vyrazil tečovaný míč směrující do jeho protipohybu na roh. Mnohem více práce měl však jeho protějšek v brance FK. Několik nebezpečných akcí tažených po pravé straně aktivním obráncem Skalickým však ke gólu nevedlo.

 

V 36. min. ale po levém křídle unikl Smejkal, ideálně předložil před branku, kde si bezpečně s koncovkou poradil dobře hrající Nágl – 2:0. Po přestávce se na hřišti několikrát zajiskřilo, převaha Jiskry byla dále zřejmá, ale střídající gólman J.Bárta moc práce neměl, ještě více na druhé straně mrznul J.Krátký, který si ve 47. min. bez problémů poradil s přímým kopem Grepla.

 

V 57. min. hlavičkoval těsně nad centr z rohového kopu P.Chleboun. Za zmínku stojí ještě pěkný centr Pinkavy, který Kukla z voleje poslal mimo a šance Langera do boční sítě po přízemním centru Kopeckého. Zajímavé utkání určitě splnilo svůj přípravný účel pro oba soupeře.

 

TJ Jiskra Ústí nad Orlicí - FK Česká Třebová 2:0 (2:0)

Branky: 4. Smejkal, 36. Nágl

 

SESTAVA ÚSTÍ I. POLOČAS: Truhlář – Skalický – J.Chleboun – Coufal - Krummer, J.Procházka – Pavlásek – Nágl – Pazdera - Smejkal, Bareš.
SESTAVA ÚSTÍ II. POLOČAS: J.Krátký – M.Kopecký – P.Chleboun – Jeníček – Langer, Kukla – Falta – Svoboda – Habrman - Pinkava, M. Krátký.

 

Zdroj: http://www.fotbal-ustinadorlici.cz/

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou