Stramaccioniho parta držela hubené vedení nad Vltavínem, góly Ben Chaima v závěru zvýraznily konečný výsledek

0

Pořádně atraktivní zápas si užil Vltavín, který vyzval ligovou Spartu. Zároveň hráči trenéra Frýdka poprvé vyzkoušeli nejdražší posilu historie. Stanciu se neprosadil, ale dvakrát se v závěru trefil jeho předchůdce v historické ceně – Tal Ben Chaim.

Takový zápas by si přál asi každý tým. Zahrát si proti Spartě je však pro Vltavín nepříliš netradiční, tyto dva kluby se v přípravě setkávají celkem často. Tento zápas byl však zřejmě nejvýjimečnějším. Parta z Holešovic si totiž zahrála proti mohutně posílenému mužstvu, které má vysoké ambice a ještě vyšší rozpočet.

 

Jednalo se i o premiéru nové posily, která má punc té nejdražší. Poprvé si oblékl sparťanský dres Stanciu, pro kterého to musela být velká změna oproti zápasům v Belgii. Dva góly si ale připsal Ben Chaim, který byl až do příchodu rumunského fotbalisty nejdražší posilou klubu z Letné.

 

Do základní sestavy se toto duo nedostalo a tak měl Vltavín přece jen o pár procent lehčí bránění. Nakonec dokonce přečkal celý první poločas a poločasové skóre 0:0 bylo velkým překvapením. Jenže v 54. minutě dostal skvělou přihrávku Josef Šural a bylo zřejmě po nadějích. Sparťanští sice další góly nepřidávali, ale ani neinkasovali. V závěru pak vstřelil dva slepené góly Tal Ben Chaim a rozhodl o konečném skóre 3:0.

 

Pro spoustu fanoušků může být jméno Ondřej Koblenc neznámé, ale jedná se o zkušeného gólmana. Gólman Vltavínu se totiž zamaskoval, jistě si ho pamatujete ještě pod jménem Ondřej Pávek.

 

AC Sparta Praha – FK Loko Vltavín 3:0 (0:0)

Branky: 89. a 90. Ben Chaim, 54. Šural.

 

Sestava Sparty: Bičík – Karavaev, Kaya, Štetina, M. Kadlec – Plavšić, Sáček, Kulhánek, Vatajelu – Lafata, Drchal. (Náhradníci: Vorel – Boula, Patrák, Zahustel, Frýdek, Stanciu, Ben Chaim, Mustedanagič, Dao, Šural.)

 

Sestava Vltavínu: Koblenc – Uvíra, Pozníček, M. Hovorka, Abena, Šípek, Císařovský, Maione, Valíček, Machač, Tichý. (Náhradníci: Rousal – Hodas, Novák, Kostka, Mácha, Janda, Todorovič.)


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou