FOTO: Druholigový nováček Olympia Praha byl pro Vyšehrad silným protivníkem

0

Stejným výsledkem jako úterní duel s teplickou juniorkou dopadlo pro fotbalisty Slavoje Vyšehrad i měření sil s Olympií Praha: v sobotu 27. ledna podlehli doma nováčkovi Fotbalové národní ligy 1:3, když jediným gól šemíků vstřelil záložník Vladimír Máče.

V první půli podal Slavoj velmi dobrý a nadějný výkon, zahodil však řadu šancí. Po změně stran a mnohočetném střídání se už prosadil celek z vyšší soutěže. V základní sestavě domácího týmu došlo ke třem změnám, kdy trojici Jan Procházka, Jakub Doležal, Kamil Kulhavý nahradili Marek Štika, Oldřich Kostorek a Daniel Černý. Posledně jmenovaný hráč, útočník Viktorie Plzeň a naposledy Příbrami, oblékl dres Vyšehradu po dvou a půl letech. Už v letní přípravě v roce 2015 totiž odehrál za Slavoj tři přátelské zápasy a dal jeden gól.

 

Již po třech minutách od zahájení hry mohli jít fotbalisté Vyšehradu do vedení, kdy Drobílek centrem zleva našel Čtvrtníčka, jeho náběh před brankáře Stejskala však skončil střelou z voleje mimo tři tyče. Vzápětí na druhé straně hlavičkoval u zadní tyče nejlepší střelec Olympie Katidis, ale minul. Ve 12. min. to už hostům vyšlo, Frizoni obešel na levé straně několik domácích hráčů a z těžkého úhlu vypálil. Jeho střelu se ještě na čáře snažil odvrátit Matějka, balon však skončil v síti: 0:1. Za necelé dvě minuty už bylo vyrovnáno. Klesa zatáhl balon podél pravé lajny, odcentroval a Máče na zadní tyči zblízka dorazil: 1:1!

 

V polovině první půle, po Kostorkově centru z levé strany, mohl poslat šemíky do vedení Jakab, sám hlavičkoval před bránou, bohužel těsně minul. Podobně ve 33. min. po Drobílkově centru zprava dopadl i nabíhající Černý, také on hlavou těsně minul. O pět minut později měl další nadějnou šanci Čtvrtníček, z vápna pálil po zemi k tyči, leč brankář Stejskal míč kryl. Minimálně čtyři gólové šance Vyšehradu v první půli tak zůstaly nevyužity. Šest minut po změně stran Katidis prostrčil balon krátkou kolmou přihrávkou do běhu Hejnému a ten osamocen s míčem propálil Štiku: 1:2.

 

Přesně po hodině hry střídající Denzel hlavičkoval z malého vápna těsně vedle Štikovy brány. O tři minuty později se pokoušel o vyrovnání Drobílek přímou střelou z trestného kopu, měla však příliš velkou rotaci směrem ven a minula o kousek bližší tyč. V 75. min. Denzel trefou z trestného kopu zpoza vápna kolem zdi pojistil strahovskému mužstvu vedení: 1:3.

 

V 77. min. po rohu a závaru před bránou Olympie pálil zblízka Jakab, jeho pokus ale zblokovali hráči ve žlutočerných dresech. V 81. min. potom Heřman po rohu na zadní tyči hlavičkoval vedle. Poslední šanci utkání měl potom hostující Novák, jeho hlavičku ale Štika zneškodnil. Další přípravný zápas odehrají šemíci ve středu 31. ledna ve 14.30 hod., kdy přivítají opět doma druholigovou Vlašim. V sobotu 3. února se rozdělí kádr na dvě části, neboť se bude hrát na Vyšehradě dvojzápas: nejprve v 10.30 hod. s Baníkem Sokolov, tedy dalším účastníkem Fotbalové národní ligy, a hned poté (tedy nedlouho po poledni) přípravné měření sil s juniorkou Sparty.

 

Slavoj Vyšehrad – Olympia Praha 1:3 (1:1)

Branky: 14. Máče – 12. Frizoni, 51. Hejný, 75. Denzel.

 

Vyšehrad: Štika – Matějka, Hradecký, Madej – Máče (71. Macej), Jakab (80. Š. Klíma) – Klesa (46. Junek), Drobílek (80. Kubec), Kostorek (56. Kulhavý) – Čtvrtníček (62. Babka), Černý (71. Heřman). Trenéři Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

Olympia Praha: Stejskal – Ruml, Amri, Mišůn, Žežulka – Gidic – Verner (76. Novák), Jukl (46. Keita), Frizoni – Katidis (59. Denzel) – Hejný (76. Matheus Santos). Trenéři Ivanir Motti, Oldřich Pařízek a Christos Providas.

 

Asistent Milan Kopřiva (Vyšehrad): „Odehráli jsme zápas se dvěma rozdílnými poločasy. V tom prvním jsme podali velmi kvalitní výkon a měli jsme ho jednoznačně vyhrát, respektive měli jsme vést. V úvodní půli jsme si totiž vypracovali po krásných akcích několik gólových příležitostí, ale až na jednu jsme je zahodili. Po změně stran jsme inkasovali hloupý gól na 1:2, kdy jsme po vlastní standardce lacino odevzdali míč soupeři, a ten toho využil. Pak už se naše sestava hodně obměnila a Olympia přidala ještě třetí gól.“

 

Zdroj: Denis Postler pro www.slavojvysehrad.cz 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou