FOTO: Litoměřicko prohrávalo po půl hodině o dva góly, ale se Souší si nakonec poradilo

0

 

Ještě před koncem prvního poločasu snížilo a po přestávce dalšími třemi góly zápas zvrátilo ve svůj prospěch.

FK Baník Souš - FK Litoměřicko 2:4 (2:1)

 

Branky Litoměřicka: 40. Kacafírek, 56. Šimkovský, 64. Zdržálek, 84. Hanuš.

V prvních patnácti minutách se hra přelévala především od šestnáctky k šestnáctce bez větších příležitostí. Následovala fáze hry, kdy byli iniciativnější domácí a Litoměřicko bylo najednou u všeho o chlup později. Po dvou standardních situacích prohrávalo 0:2 a zdálo se, že měření sil s dalším divizním celkem tentokrát nemusí dobře dopadnout. V něco takového však odmítlo uvěřit, pět minut před koncem první půle zavelel k obratu Štěpán Kacafírek. Nejprve si přehodil obránce vzápětí i brankáře a pak jen kontroloval míč směřující do sítě. Vykřesal tak naději na lepší výsledek, než naznačoval dosavadní vývoj duelu.

 

 

V kabině promluvila trenérská dvojice s cílem podpořit hráče v jejich snaze zvrátit nepříznivý stav. A to se podařilo i díky Staczewskému v bráně, když za stavu 1:2 podržel spoluhráče bravurním zákrokem a nedovolil Baníku navýšit skóre. Postupně třetiligový tým přebral režii zápasu do svých rukou, vlastně nohou. Vyrovnání přinesl kapitán v 56. minutě Jakub Šimkovský, když jeho střela z pravé strany zapadla překvapenému nejen brankáři domácích, ale i většině přihlížejících, mezi jeho tři tyče. Do vedení šlo Litoměřicko v 64. minutě, to se prosadil Dominik Zdržálek, slavící gólem své narozeniny. Do konečné podoby upravil výsledek v 84. minutě Marek Hanuš, když vyprášil síť domácí svatyně z přímého kopu.

 

Trenér domácích Petr Johana k zápasu sdělil: „Vzhledem k užším rozměrům umělky, bylo utkání ještě kontaktnější než obvykle, ale přesto jsme byli svědky velmi kvalitního zápasu, zásluhou obou celků. Domnívám se, že jsme byli do šedesáté minuty snad i lepší, pak se projevila větší kvalita, šířka kádru a zkušenost FK Litoměřicka, kterému blahopřeji k dnešnímu vítězství.“

 

Martin Müller, trenér FK Litoměřicko: „Po zápase jsem kluky pochválil a všem poděkoval, protože i v zápase, ve kterém se nám fotbalově absolutně nedařilo, a po dvou standartkách jsme prohrávali 2:0, se dokázali semknout a zápas otočit, v tom je síla našeho mančaftu, a to je důležité pro budoucnost. Musím pochválit i tým kolegy Johany, jeho svěřenci hráli velmi dobře.“

 

Sestava Litoměřicka: Starczewski (81. Slanina) - Šimkovský, Šustr (61. Štancl), Maršálek (69. Václavek), Dvořák (69. Zbudil) – Trýzna (74. Zajac), Husenský (36. Valenta), Marchuk (46. Frank), Hanuš  - Surmaj (46. Zdržálek) – Kacafírek (81. Aubrecht).

 

Zdroj: www.fklitomericko.cz


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou