FOTO: Tradiční špatný závěr Vyšehradu v přípravě, Horváthův Sokolov rozhodl o výhře v posledních vteřinách

0

Dva přípravné zápasy odehráli fotbalisté Slavoje Vyšehrad v sobotu 3. února na domácím stadionu. V prvním z nich podlehli druholigovému Baníku Sokolov 1:2, když inkasovali dva góly přímo ze standardek, přičemž ten druhý a rozhodující z trestného kopu až v 90. minutě. Hned nato sudí odpískal konec.

Poprvé v přípravném období nastoupil brankář Havránek, zpočátku byl ale v permanenci spíš jeho protějšek Belaň, zejména při dvou střeleckých pokusech Černého. Šest minut před poločasem měl první příležitost hostí A. Ševčík, ale těsně minul. Potom ještě prověřil Matějka ostrou střelou zpoza vápna Belaně a vůbec největší šanci první půle měl v jejím úplném závěru sokolovský Kosak, jenž se ocitl sám před Havránkem, ten se ale vyznamenal a míč za svá záda nepustil. 

 

Jenomže vstup do druhé půle byl pro šemíky hned dvojnásobnou pohromou. Těsně po zahájení hry si totiž obnovil zranění Čtvrtníček a musel odstoupit. Ve 48. min. potom sudí odpískal faul Drobílka na Rychnovského a hosté kopali penaltu. Proměnil ji Glaser: 0:1. Již o tři minuty později zkušený stoper hostí Mráz školácky pokazil přihrávku, již mu vystihl Černý a pohotově vypálil pod břevno, brankář Bolek (nahradil Belaně) ji ale vytěsnil na roh. V 58. min. po rohu Madeje hlavičkoval Matějka z malého vápna těsně kolem vzdálenější tyče do zámezí. Mezitím na druhé straně zneškodnil srovnatelně nebezpečnou situaci vynikajícím zákrokem Havránek.

 

V 62. min. Černý nastartoval přihrávkou Heřmana, ten se ale místo zakončení rozhodl přihrát doleva na Drobílka, který také trefil tam, kam chtěl, tedy do sítě: 1:1! V 78. min. mohl poslat tým Vyšehradu do vedení Madej, jehož střela z trestného kopu skončila s tečí na břevně sokolovské brány. V 81. min. se dostal k zakončení Matějka a po něm ještě Heřman, měl však smůlu, jeho střele do sítě zabránil v poslední chvíli stoper O. Ševčík. V 90. min. byl Drobílkovi odpískán faul před vápnem na Čiháka a Přeučil přesnou střelou z trestného kopu trefil: 1:2. Hned nato sudí Váňa zápas ukončil.

 

Trenér Vyšehradu Jaroslav Klíma: „První polovinu úvodního poločasu jsme odehráli výborně, pak byl naopak lepší Sokolov. Ve druhé půli jsme mu toho už moc nedovolili a nebýt toho trestňáku po našem pokaženém brejku, zápas by dospěl k remíze.“

 

Trenér Sokolova Pavel Horváth: „Z naší strany upracovaný výkon. Po fyzické stránce to bylo v pořádku, s herním projevem jsem ale nebyl spokojen. Vyšehrad s námi odehrál v poli vyrovnaný zápas a díky našim chybám měl hodně blízko k remíze. Dokázali jsme sice v závěru vstřelit vítězný gól, ale představoval jsem si, že budeme mít větší herní převahu.“

 

Slavoj Vyšehrad – Baník Sokolov 1:2 (0:0)

Branky: 62. Drobílek – 48. Glaser z pen., 90. Přeučil.

Vyšehrad: Havránek – Matějka, Hradecký, Madej – Máče, Jakab – Klesa, Drobílek, Doležal (70. Junek) – Černý (80. Macej), Čtvrtníček (47. Heřman). Trenér Jaroslav Klíma.

 

Sokolov: Belaň (46. Bolek) – Mejdr, O. Ševčík, Mráz (60. J. Dvořák), Končal – J. Dvořák (46. Čihák), Machek – Kosak (60. Přeučil), Glaser (60. A. Ševčík), Přeučil (46. Rychnovský) – A. Ševčík (46. F. Dvořák). Trenéři Pavel Horváth, David Vaněček a Stanislav Vahala.

 

Zdroj: Denis Postler pro  www.slavojvysehrad.cz


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou