Začínal jako brankář, teď Václav Novák z místa stopera řídí obranu Bohdalova

0

Jednatřicetiletý stoper rezervy Bohdalova Václav Novák, řídil obranu v sobotním zápase proti Polničce tak dobře, že byl nakonec zvolen hráči ,fanoušky, kamarády a čtenáři našeho portálu www.fotbalunas.cz jako hráč kola. 

Kdy jste začal s  fotbalem?

S fotbalem jsem začal v deseti letech v Bohdalově. K fotbalu mě přivedli kluci ze třídy. Začínal jsem jako brankář v žácích. V dorostu jsem občas hrál stopera. Podařilo se nám postoupit z okresního přeboru do krajské soutěže. Poté jsem přešel do A týmu, kde jsem natupoval na pozici záložníka. Ve dvaceti letech jsem přestal hrát za A tým a začal jsem hrát malou kopanou ve Žďáře nad Sázavou za Chroustov. Za šest let se v Bohdalově založil B tým a já za něj od začátku nastupuji na místě stopera. 

 

Jak hodnotíte  sobotní zápas?  

Polnička hrála od začátku velmi aktivně a byla lepším týmem. Dokázala se dostávat do šancí, ale proměnila jen jednu. My jsme před poločasem vyrovnali z penalty. Hned na začátku druhého poločasu jsme se z další penalty dostali do vedení, které pojistil nádhernou ranou Pavlík Neuman. Hosté hráli celý zápas velmi dobře, ale svoje šance nedokázali lépe zakončit. 

 

Jak by jste popsal  váš výkon?  

Hrálo se mi dobře, dokonce jsem si i věřil ve hře jeden na jednoho a vycházeli mi kličky. I když následná rozehrávka většinou nestála za nic (směje se). 

 

Proč si myslíte, že jste byl vybrán za hráče kola?  

Spoluhráči se dozvěděli, že jsem byl vybrán do sestavy kola a posílali mi hlasy. A vypadá to, že to stačilo na vítězství (směje se). Ale že vyhraju, to jsem nečekal, protože jsem o zaslání hlasů nikomu neříkal. 

 

S kým si v týmu nejvíce rozumíte?  

V týmu je dobrá parta, všichni spolu dobře vycházíme, i když na hřišti to tak někdy nevypadá (smích). Ale to k tomu patří, po zápase v hospodě si rozebereme chyby a za pár piv a rumů jsme zase všichni v pohodě. 

 

Jaké jsou cíle pro zbytek jarní sezony ?  

Samozřejmě se chceme umístit v tabulce co nejlépe a předvádět pěkný fotbal pro diváky. 

 

Kdo je trenérém v rezervě Bohdalova a jste  s ním spokojeni ?   

Trenérem je můj kolega ze stoperské dvojice Jarda Neuman. Za trenéra jsme si ho zvolili my hráči. Jsme s ním spokojeni, odvádí dobrou práci.  

 

Jaké máte koníčky?  

Nemám moc volného času kvůli své práci. Navíc jsem majitelem jedné nemovitosti, která je pod naší zahradou, tak práce tam také spolyká mnoho volného času. Ale chodí mi tam pomáhat kamarádi a o víkendech tam grilujeme, takže heslo "Sejdeme se na stovce" už všichni znají. Také sbírám staré motorky. 

 

Jaké máte tedy zaměstnání ?  

Spoluhráč má firmu, tak tam ještě s pár dalšíma klukama lakujeme a pískujeme dopravníky. 

 

Utužujete  nějak Vaši fotbalovou partu?  

Ta se utužuje jako všude jinde nad pivem a rumem v hospodě, i když v našem případě víc na té stovce. 

 

Stal jste se mužem kola, budete to mít v kabině drahé ?  

No budu to mít za flašku. Sazby už na to máme zavedené, tak jsem rád, že jsem první, kdo to odnesl. 

 

Máte nějaké oblíbené kluby ,kterým fandíte? 

 Fandím Jihlavě a Realu Madrid. 

 

Už jste slyšel o novém  fotbalovém portálu fotbalunas.cz, co na něj říkáte ?  

Už jsem o něm slyšel, s klukama ho sledujeme celkem pravidelně. Je to dobrá věc pro amatérský fotbal, věřím, že kvalita stránek vydrží co nejdéle a pořád se bude zlepšovat. 

 

Děkuji za rozhovor

Procházka Petr – redaktor pro soutěže OFS Žďár n.Sáz.

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou