Daniel Petr: Pětitisícový Velešín si minimálně I.A zaslouží!

0

Na jaře chytil střeleckou formu a jen tak ji pustit nehodlá. Velešínský střelec Daniel Petr se stal Hráčem kola a vysloužil si tak rozhovor se svou osobou. S Velešínem se hodlá poprat o postup do I.A, čímž by vyrovnal svůj největší fotbalový zážitek. "Soustředíme se sami na sebe a jak to dopadne je ve hvězdách, nohách a také v píšťalkách," usmívá se před 19. kolem soutěže Petr.

Do ankety jste se dostal výkonem proti Nemanicím, jaký to byl pro vás zápas?

Z týmu Nemanic jsem měl obavy, je tam hodně dobrých kluků, jako třeba Fanda Záveský, kteří už mají něco odkopáno. Nakonec nám ale jejich útočný fotbal spíše vyhovoval, než kdyby hráli nějakého zanďoura.

 

V hlasování byl ve hře ještě váš spoluhráč Fišer. Musel jste přesvědčovat spoluhráče, aby nedali hlas jemu, ale právě vám? 

Lehká hecovačka proběhla! Navíc Fíša nestihnul v úterý kvůli práci trénink a to asi rozhodlo (směje se).

 

Teď si vás asi vychutná pokladník, ne?

Tak určitěěě (úsměv). Kolík (záložník Martin Kollár, pozn. autora), který nám teď  vede pokuťák, mi psal už za sestavu kola a za góly, takže ještě něco přibude. Kéž by to byla drahá sezóna.

 

Velešín byl po podzimu na pátém místě a hlasitě se jako o adeptech na postup mluvilo spíše o Svinech, Dřítni či Frymburku. Teď jste po pár kolech na čele vy, co tomu říkáte?

Jsem rád, že se nám daří. Všechny zmíněné týmy máme ještě před sebou, takže uvidíme. My se soustředíme sami na sebe a jak to dopadne je ve hvězdách, nohách a také v píšťalkách.

 

Co je tím důvodem, že teď Velešín tak šlape?

Všichni spolu hrajeme už hodně dlouho, takže už se na hřišti dobře známe. Máme skvělou partu, co spolu tráví čas i mimo fotbal a to si myslím, že jeden z hlavní důvodů.

 

Do mužstva přišel Kollár, pomohl třeba právě i jeho příchod?

Kolík je bezesporu nadstandardní hráč se skvělou kopací technikou, což dokazuje i počtem gólových asistencí. Jenom v Nemanicích byly tři, pokud se nepletu. Navíc jsem ho v tomhle roce viděl i párkrát bránit (úsměv).

 

Přejete si postup, je to ten cíl, za kterým jdete? Patří Velešín do I.A?

Postup si samozřejmě hodně přejeme, to je potom úplně jiná dokopná. Navíc si myslím, že pětitisícový Velešín by si minimálně I.A. zasloužil.

 

Kterého z protivníků vnímáte jako vašeho největšího soupeře v boji o postup?

Já to vidím na budějovickou Planou. Okolo bratrů Pintérů se poskládal dobrý tým, který pro postup určitě udělá maximum, tak uvidíme.

 

Máte na jaře skvělou bilanci, co start, to minimálně jeden gól. Jak dlouho vám to vydrží?

Tak to těžko říct (úsměv). Pokud bude tým za mnou pracovat jako tomu bylo doteď a vydrží mi kolena, tak myslím, že by tam ještě něco spadnout mohlo.

 

Kolik jste dal v sezóně již gólů? Pamatujete takhle úspěšnou šňůru branek vstřelených za sebou?

V sezoně jsem dal celkem jedenáct branek. Nějakou sérii si pamatuju, ale kolik to bylo přesně, to nedokážu říct. Já si osobní statistiky nevedu a váš portál funguje teprve krátce.

 

Jakými kluby jste v kariéře prošel?

Začínal jsem jako kluk v Dynamu a pak jsem se přes Lokomotivu ČB dostal do Velešína, kam jsme se také přestěhovali. Odtud jsem ještě na rok utekl do Kamenného Újezdu a na půl roku do Roudného, vždy jsem se ale za klukama rád vracel, jelikož se tady cítím dobře.

 

Jaký nejsilnější zážitek jste s fotbalem zažil?

Těch zážitků je hodně. V mužích mám ale na prvním místě postup po sedmnácti letech s Velešínem do I.A.

 

Velešín má i B tým. Trénujete spolu, nebo máte tréninky oddělené? A chodí hráči z áčka hrát za B tým, neberou to případně špatně?

Obě mužstva trénují dohromady. Nikomu žádný problém jít za béčko nedělá, spíš chodíme rádi, když to situace dovolí. I B tým má dobrou partu okolo kapitána a slávisty Dana Kudláčka, kterého tímto zdravím. Jsme tam vlastně jeden tým.

 

Jak se vám líbí portál Fotbalunas.cz, co na něj říkáte?

Je super, že si člověk může přečíst i o ostatních zápasech a soutěžích, za mě palec nahoru!

 

Foto týmu Velešína

Daniel Petr vzkazuje spoluhráčům: "Rád bych ještě připomenul, o co se vlastně hraje a prosím všechny zúčastněné o příspěvek dle sazby v pokutovníku!"

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou