Motivací brankáře Rostislava Kruby je brankářská legenda Gianluigi Buffon, a proto přišel na hostování do Velkého Meziříčí, aby získal novou motivaci a pomohl rezervě udržet první místo

0

Hráčem 18. kola se stal Rostislav Kruba, který hájí barvy Velkého Meziříčí. V hlasování o nejlepšího hráče kola porazil velkým rozdílem všechny jeho konkurenty, díky svým příznivcům. Rosťa v dřívějších dobách působil již v barvách FC VM (v A týmu), ale poté se vrátil do rodné Třebíče a laboroval mezi juniorkou a Áčkem. Nyní je opět v FC VM.

Příznivci internetového portálu fotbalunas.cz a tvoji věrní fanoušci tě v hlasování o nejlepšího hráče 18. kola označili za muže zápasu, co tomu říkáš a bude tě to něco stát v kabině?

Tato zpráva mě velice mile překvapila a strašně moc si toho vážím. Chtěl bych poděkovat za každý hlas, který jsem dostal. V kabině mě to asi bude něco stát, usmívá se brankář.

 

Proč si myslíš, že jsi byl zvolen právě ty jako nejlepší hráč 18. kola?

Tak předpokládám, že jsem byl zvolen za předvedený výkon, ale fotbal je týmová hra a výsledek neurčuje jeden hráč, ale celý tým.

 

Znáš nebo jsi slyšel o novém fotbalovém internetovém portálu fotbalunas.cz?

Portál fotbalunas.cz již znám a sleduji na něm výsledky týmů v okolí a čtu si komentáře k zápasům.

 

V letech 2010 - 2012 jsi hájil barvy již velice pro tebe známého klubu FC Velké Meziříčí, co to pro tebe v té době znamenalo hostování v tomto klubu?

Tyto roky pro mě znamenaly hodně, byl to v podstatě můj start v dospělém fotbale. Po vyjití z dorostu jsem zde dostal šanci si zachytat divizi.

 

Na koho z té doby nejraději vzpomínáš a proč?

Z té doby nejraději vzpomínám na spoluhráče, protože mě mezi sebe přijali a byla zde dobrá parta.

 

Jaký byl důvod, že jsi se vrátit zpět do mateřského klubu Třebíče?

Důvod mého návratu do Třebíče byl, že mně skončilo hostování a můj mateřský klub mi ho nechtěl prodloužit.

 

Jak se ti dařilo po návratu z Velkého Meziříčí v Třebíči, za koho jsi převážně chytal?

Po návratu z Velkého Meziříčí jsem chytal za Béčko a v A-týmu jsem dělal po celou dobu pouze dvojku.

 

Klub FC Velké Meziříčí pustil na hostování do Hodonína (divize) brankáře Tomáše Jíchu a následně se ti naskytla možnost se vrátit podruhé do tohoto klubu, co to pro tebe znamená?

Znamená to pro mě novou příležitost se rozvíjet a doufám, že mě tato zkušenost posune dál a budu se snažit být přínosem pro klub. Jelikož jsem již v tomto klubu působil, tak jsem byl rád, když mě trenér juniorky oslovil a jsem nesmírně spokojen, že jsem opět zpět.

 

Co jsi říkal na tréninkové jednotky, když jsi byl v tomto klubu poprvé, a co říkáš na tréninky, které momentálně absolvuješ s týmem?

V tomto klubu hodnotím tréninkové jednotky pozitivně. Tréninky absolvuji převážně s A-týmem, který má velkou účast hráčů a hlavně dostáváme prostor pro brankářské tréninky.

 

Líbí se ti v klubu Velké Meziříčí?

V klubu Velkém Meziříčí jsem velice spokojen a oceňuji to, že se klub snaží hráčům vyjít vstříc.

 

Nyní chytáš pravidelně za juniorku, jak se ti osobně za ni chytá?

Za juniorku se mi chytá velmi dobře, protože kluci hrají pěkný kombinační fotbal a jsem rád, že jsem součástí tohoto týmu

 

Mohl bys pro příznivce portálu fotbalunas.cz popsat tvoje zákroky proti Žďáru?

V popisování zákroků nejsem moc dobrý, normálně bych řekl, že jsem něco chytl. V tomto zápase si vybavuju dvě situace a to sice standardní situace, kdy protihráč dobře poslal míč přes zeď k mé vzdálenější tyči a já jsem to vyškrábnul a druhý okamžik byl, když na mě šel sám Mario Filippi a já jsem ho nadvakrát vychytal.

 

Jaká je parta v tomto týmu?

Parta v tomto týmu je výborná a jsem rád, že mě kluci přijali mezi sebe.

 

Jaké máš koníčky?

Mezi mé koníčky patří cyklistika, tenis, hokej, ale na prvním místě je fotbal.

 

Jaký je tvůj fotbalový vzor?

Můj fotbalový vzor je Gianluigi Buffon, protože ho obdivuju, co za svou kariéru dokázal.

 

Co je tvým fotbalovým snem?

Můj fotbalový sen je zachytat si MSFL a fotbalem se chci hlavně bavit.

 

Jaké máte s vaší juniorkou cíle pro následující jaro, nebo jaké jsou tvoje cíle s tímto týmem?

Jelikož jsem naskočil, jak se říká do rozjetého vlaku, tak můj cíl je co nejvíce pomoct juniorce udržet se na prvním místě a podávat co nejlepší výkony. 

 

Co bys chtěl říct příznivcům fotbalunas.cz?

Když jsem slyšel o této stránce, tak jsem tomu zprvu nedával moc velkou váhu, ale postupem času jsem zjistil, že tato stránka se podrobně zabývá fotbalem na neprofesionální úrovni.

 

 

Děkuji za rozhovor

Redaktor: Ing. Libor Smejkal


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou