Cenný skalp. Sparťanské „béčko“ smetlo pod Tatrami slavný Arsenal!

0

Rezerva pražské Sparty si po třech předchozích porážkách připsala v přípravě na nový ročník ČFL velmi cenné vítězství. Mladý letenský celek si na soustředění v Popradu vyšlápl na juniorku londýnského Arsenalu. O výhru 3:0 se svými góly postarali Prokopec, Dao a Ambler.

Doma nestačili na druholigové účastníky Vlašim (0:2) a Hradec Králové (2:3) a porážku si připsali si i na úvod slovenského soustředění, když v Popradu podlehli prvoligovému Ružomberku 0:4. Druhý test na krásném stadionu Národního tréninkového centra pod Tatrami proti juniorce londýnského Arsenalu už nově založenému sparťanskému B-týmu vyšel podstatně lépe.

 

Mužstvo kouče Václava Kotala se proti anglickému soupeři v prestižním duelu vytáhlo. Pražany nejprve dvakrát podržel výtečný gólman Kotek a po půlhodině hry pak Prokopec otevřel skóre. Důležitou druhou trefu obstaral krátce po změně stran po vysunutí Patráka forvard Dao, který v uplynulé sezoně sbíral zkušenosti v druholigové Vlašimi.

 

TAKÉ ČTĚTE: Zaměřeno na ligové B-týmy: S jakými ambicemi a kádrem vstoupí do ČFL rezerva Sparty?

 

Sparťané měli průběh zápasu pod kontrolou a čtvrt hodiny před koncem dokonce zasadili soupeři třetí zásah. Patrák tentokrát vybídl ke skórování střídajícího Amblera, jenž završil povedený výkon a výhru letenského celku 3:0.

 

„Vyhráli jsme zaslouženě. Měli jsme navrch kromě úvodních patnácti minut, kdy jsme měli z Arsenalu částečně respekt a byli nervózní. Poté jsme se však dostali do zápasu a v naší hře začaly být vidět řešení, které chceme využívat, jako je například hra přes krajní beky na nabíhající hráče. Myslím, že jsme na dobré cestě a věřím, že se budeme i nadále zlepšovat. Samozřejmě mužstvo Arsenalu bylo tvořeno velmi mladými hráči, ale i tak jsem viděl velmi dobré momenty z jejich strany. Mě osobně velmi těší, že jsme zápas zvládli bez obdržené branky. Na tomhle výkonu můžeme stavět,“ okomentoval utkání pro klubový web trenér sparťanské rezervy Václav Kotal.

 

Přípravný zápas v Popradu:

Sparta B – Arsenal U23 3:0 (1:0) 
Branky: 30. Prokopec, 47. Dao, 76. Ambler.
Sestava Sparta: Kotek – Gabriel, Burda, Červak, Dudl (70. Šnajdr), Prokopec (70. Vukadinović), Šimáček (78. Traore), Vácha (78. Mohamed), Flak (70. Palečko), Cabadaj (46. Patrák), Dao (70. Ambler).


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou