Divizní Slavičín v MOL cup proti druholigovému Třinci kvůli testům na COVID - 19 nenastoupí

0

Lídr divizní skupiny E tým FC TVD Slavičín neodehraje středeční 1. kolo MOL cup proti druholigovému Třinci. Slavičín využil možnosti neodehrát zápas kvůli testování všech hráčů a činovníků klubu na COVID -19 a využil tak nařízení v Soutěžním řádu FAČR. Utkání tak bude kontumováno ve prospěch Třince.

Zdroj: oficiální web FC TVD Slavičín - https://fotbal-slavicin.cz/

Z důvodů opatření FAČR k pohárovým zápasům v souvislosti s pandemií COVID – 19 (testování všech hráčů a činovníků klubu) se náš oddíl rozhodl tento pohárový zápas neodehrát! Toto stanovisko bylo projednáno na zasedání výkonného výboru a již sděleno na příslušná místa FAČR.

Omlouváme se našim příznivcům a děkujeme za pochopení!

 

 

"Po zralé úvaze jsme dospěli k názoru, že utkání s Třincem nakonec neodehrajeme. Máme za sebou nedělní derby s Brumovem a další nás čeká v sobotu ve Vsetíně. Byl by pro nás velký problém dostat všechny hráče a funkcionáře k testování, které musí být staré jen 48 hodin. Zde se nabízelo cestování na HS do Otrokovic a nebo by FAČR provedl testování u nás ve Slavičíně. Hráči mají své pracovní či studijní povinnosti a zde by se rýsoval velký problém všechny otestovat. Samozřejmě také členy realizačního týmu a další činovníky, kteří zasáhnou do utkání. Jednalo by se tak o 25 lidí. Svoji roli hraje jednoznačně i ekonomika, jeden test stojí ca 1 700,- Kč a to jsou pak jednoduché počty. Proto jsme se rozhodli utkání s druholigovým soupeřem neodehrát," objasnil vzniklou situaci sekretář slavičínského klubu Stanislav Belžík.

 

 

 

Zdroj: oficiální web FK Třinec -

 

Postupujeme do 2. kola

Slavičín využije svého práva dle Soutěžního řádu FAČR a nenastoupí k pohárovému utkání MOL CUP. Utkání bude kontumováno 3 : 0 ve prospěch FK Fotbal Třinec, který je postupujícím do 2. kola MOL Cupu.

 

 

Zdroj: oficiální web MOL cup - http://www.molcup.cz/

 

​VV FAČR schválil, v rámci novelizace Soutěžního a Disciplinárního řádu FAČR, povinnost amatérských klubů testovat se na COVID-19 před zápasy domácího poháru s týmy z F:L a F:NL. Protože si FAČR zároveň uvědomuje obtížnou ekonomickou situaci většiny klubů výkonnostního fotbalu, rozhodla se jim v tomto směru nabídnout finanční pomoc.

„Od začátku koronavirové pandemie je prioritou FAČR především zdraví hráčů a v tomto směru myslí asociace i na ochranu zdraví českých zástupců v pohárové Evropě. Z tohoto důvodu tedy vnímáme toto testování amatérských klubů jako naprostou nezbytnost,“ říká předseda VV FAČR Martin Malík.

Nesplní-li členský klub FAČR před pohárovým zápasem se soupeřem z F:L nebo F:NL zmíněnou povinnost, musí o tom informovat ve lhůtě 48 hodin před začátkem utkání řídící orgán soutěže a utkání bude následně kontumováno ve prospěch družstva profesionálních soutěží bez uložení peněžité pokuty.

Vzhledem k aktuální situaci, chce FAČR pomoci klubům se zmíněným testováním i v otázce finančního plnění, které může být pro některé amatérské subjekty extrémně náročné.

„FAČR poskytne všem amatérským klubům, kterých se testování bude týkat, maximální součinnost v otázce spolupráce s certifikovanou laboratoří. Zároveň je asociace, a to i v aktuálně těžké ekonomické situaci, připravena hradit padesát procent veškerých nákladů na testování,“ dodává směrem k amatérským klubům Martin Malík.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou