I. B třída "A": Rozhovor s hráčem 18. kola Filipem Gavallérem z Kostelce

0

Původně neměl vůbec hrát kvůli zraněnému svalu. Ovšem shoda nešťastných okolností vedla k tomu, že se Filip Gavallér musel přemoci a do utkání nastoupit. V utkání však i přes zranění exceloval, vstřelil v derby s Horní Cerekví hattrick a dopomohl tak svému týmu k vysoké výhře 2:5.

 

 

 

 

 

Filipe, hattrickem jste svůj tým dovedl k zasloužené výhře v Horní Cerekvi. Zkuste si vzpomenout na zápas a zhodnoťte jej z Vašeho pohledu.

Původně jsem vůbec neměl nastoupit, protože jsem měl něco se svalem. Jenomže se po deseti minutách zranil náš útočník a já musel nastoupit. Sice jsme po dvaceti minutách prohrávali, ale do deseti minut jsme utkání otočili v náš prospěch. Oni poté vyrovnali a v poločase to bylo nerozhodně. V kabině jsme si řekli, že musíme zabrat a zkusit zvítězit. Musím říct, že soupeř hrál opravdu dobře, ale my to nakonec zvládli.

 

Do jarní části sezony jste s týmem nevstoupili úplně ideálně. Po prvních dvou odehraných kolech jste měli na kontě pouhý bod. Čím si tento nevydařený vstup vysvětlujete? Jaká byla zimní příprava?

Zimní příprava byla perfektní, stejně jako každý rok. Trenér Láznička nám neodpustí vůbec nic. Horší je to pro mě, je mi sedmatřicet a musím běhat s mladíky.

 

Na první Ledeč nad Sázavou ztrácíte již dvanáct bodů, je podle Vás reálné, že byste bodové manko dokázali stáhnout a ledečský mančaft ještě předstihnout v boji za vítězstvím v tabulce?

To už určitě ne. V kabině jsme se o tom s kluky bavili a shodli jsme se, že letos si postup pohlídá Ledeč. Navíc máme problémy se sestavou. Máme spoustu zranění. Kdybychom byli kompletní, tak by se s náskokem ještě dalo něco udělat, ale takhle je to už nereálné.

 

Vraťme se do minulých časů. Kde jste s fotbalem začínal, kdo Vás k němu dovedl a kterými týmy jste kromě Kostelce ještě prošel?

K fotbalu mě přivedl můj táta. Pocházím z Bedřichova, takže moje začátky jsou samozřejmě v Bedřichově. Poté jsem odešel do Stonařova, kde jsem nějaký čas působil. Také jsem prošel Vrchovinou, odkud jsem později zamířil do Luk nad Jihlavou. Zde jsem se poprvé potkal s trenérem Lázničkou. Další můj tým mohly být Čáslavice, kam jsem měl zamířeno, ovšem nedohodli jsme se nějak na podmínkách. No a později mi otec radil, abych odešel a zamířil za trenérem Lázničkou. A tak jsem se dostal do Kostelce. Také jsem dva roky nehrál vůbec fotbal, když jsem si našel práci v Anglii.

 

O jakou práci se jednalo?

Dělal jsem tam kuchaře. Zpočátku jsem vůbec neuměl anglicky, ale později jsem se řeč přeci jenom trochu naučil a dělal jsem i číšníka.

 

Nepřemýšlel jste o tom, že byste zkusil hrát nějakou soutěž i v Anglii?

Samozřejmě přemýšlel, ale bylo to složité. Pracoval jsem šest dní v týdnu, potom ještě hrát fotbal by bylo skutečně náročné. Nakonec mi začali chybět přátelé a já se rozhodl vrátit domů. Jak se říká, všude dobře, doma nejlíp.

 

V I. B třídě sk. A platíte za obávaného kanonýra. Máte ambici vyzkoušet si ještě vyšší soutěže například v jiném dresu?

Ne, už nejspíš ne. Hlava by sice chtěla, ale tělo už nechce. Myslím, že na I. B třídu to ještě ujde, ale na vyšší soutěž už nepomýšlím. Navíc tady v Kostelci je perfektní parta a jsem tu spokojený.

 

Nyní trochu zabrousíme do Vašeho soukromí. Jakou profesi v osobním životě vykonáváte a jaké máte koníčky pro volný čas?

Jsem sice vyučený kuchař, ale již osm let pracuji jako skladník ve firmě Piskač a syn. K mým koníčkům patří především tenis, ten opravdu zbožňuji.

 

Zpět k fotbalu. Kterého fotbalového celku ať u nás či v zahraničí jste fanouškem?

V naší lize to je jednoznačně Jihlava, těm přeji hodně. No a v zahraničí nejspíš Atlético Madrid.

 

 

Máte nějaký fotbalový vzor?

Určitě. Pro mě to byl vždy Gianluca Vialli, který dřív válel za Juventus. To byl skutečně můj vzor.

 

 

Jako další v pořadí dostanete malou fotbalovou tipovačku. Kdo podle Vás zvítězí v Lize mistrů? Kdo získá titul v Synot lize a kdo z ní naopak sestoupí do druhé ligy?

V Lize mistrů podle mě zvítězí Barcelona. Titul v lize získá Plzeň, naopak sestoupí České Budějovice a Hradec Králové.

 

Poslední otázka. Sledujete webový portál fotbalunas.cz? Jak ho hodnotíte?

 

Bohužel web vůbec nesleduji.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou