Změna poměrů ve fotbale na obzoru? Program ČISTÝ HATTRICK na Českobudějovicku podpořili i Šmicer se Sivokem

0

„Jsem nesmírně rád, že náš projekt míří k lidem, kteří chtějí dělat fotbal slušně, poctivě a mají zájem ho neustále posouvat dále. Také si vážím toho, že právě lidé v českobudějovickém okrese připravili program, který je slušný a má smysl,“ vyjádřil se k programu ČISTÉHO HATTRICKU bývalý reprezentační hráč Tomáš Sivok. Chcete přispět ke zlepšení fotbalové kultury a prostředí i vy? Tak se přidejte k iniciativě ČISTÝ HATTRICK! Ta se chce zasadit o to, aby v lednové valné hromadě českobudějovického okresního fotbalového svazu uspěli kandidáti, kteří se mohou o potřebnou změnu zasadit.

Zatčení místopředsedy FAČR Romana Berbra a následné vyšetřování ukazují, jak moc prohnilý byl systém na více úrovních fotbalových soutěží České republiky a v organizaci fotbalového vedení. Fotbaloví srdcaři z jihu Čech si řekli, že právě teď je pravý čas na změnu. Protože kvůli nastavenému systému ve FAČR je důležité nastartovat změnu odspoda – tedy na úrovni jednotlivých okresních fotbalových svazů. „Možná až nečekaně jsme se ocitli v situaci, kdy se už nikdo nemusí bát, nikdo nemusí nikomu sloužit. Hlava chobotnice odpadla. A my máme velkou šanci zařídit, aby nestihla dorůst nová,“ komentují aktuální situaci představitelé programu ČISTÝ HATTRICK. Ti velí k aktivitě a hodlají přivést do fotbalového hnutí nové lidi a s nimi nové myšlenky a hlavně novou kulturu. Kulturu fair play nejen na hřišti, ale i v kancelářích fotbalových svazů, ve vztazích mezi kluby a rozhodčími.

 

Iniciativa byla vyvolána partou fotbalových nadšenců (J. Malý, J. Pintér, K. Musil, P. Požárek, M. Koláček, T. Kupka, J. Baštář, T. Pintér), kteří věří, že náprava je možná, že je možné vyvést fotbalové prostředí z temnoty. Přichází s množstvím nápadů, které by měly vést k všeobecnému zlepšení, ať už na úrovni mládeže, financování, atraktivity soutěží či kvality a počtu rozhodčích. A právě teď ČISTÝ HATTRICK žádá o spolupráci a přivítá ve svých řadách další osoby, které by chtěly přispět ke kultivaci českého fotbalu, která by dala časem zapomenout na minulé pořádky. Po schůzkách s jednotlivými kluby se připojily již přes tři desítky budějovických klubů!

 

Co konkrétně program ČISTÝ HATTRICK navrhuje? Fotbal mají dle něho nově řídit kluby, obecně program volá po ukončení vlády bývalých rozhodčích. Okresní fotbalový svaz má být za všech okolností transparentní. Dojít má k modernizaci komunikace mezi kluby a OFS, kdy má být pomocí hlasování na nové webové platformě postupováno dle většinového názorů klubů. Důraz bude kladen na transparentnost hospodaření OFS. Zápisy z jednání Výkonného výboru a všech komisí budou konkrétní a informativní. Zásadní pozornost chce iniciativa věnovat agendě rozhodčích. Kluby budou mít možnost po každém zápase zhodnotit výkon rozhodčího, průměrná známka od klubů pak bude jedním z dalších kritérií postupů rozhodčích do vyšších soutěží. Důraz chtějí představitelé programu klást na mládežnický fotbal, mimo jiné přispět ke kontinuitě přechodů mezi jednotlivými kategoriemi. Konkrétní znění programu ČISTÉHO HATTRICKU naleznete v galerii.

 

Je vám ČISTÝ HATTRICK a jeho program sympatický? Sledovat jej můžete na facebooku, kde jej kromě Tomáše Sivoka či Vladimíra podpořili například i Juraj Kucka, Jan Rajnoch, Jiří Kladrubský či hokejový brankář Jakub Kovář.

 

K programu Čistý hattrick už se připojily následující kluby. Bude váš klub tím dalším v řadě?

- SK Planá

- TJ Mokré

- SK Dobrá Voda

- TJ Sokol Dubné

- SK Lišov

- JFA

- TJ Sokol Kamenný Újezd

- SK Čtyři Dvory

- TJ Sokol Římov

- SK Slavia České Budějovice

- FK Olympie Týn nad Vltavou

- TJ Slavoj Temelín

- TJ Sokol Chrášťany

- SK Koloděje nad Lužnicí

- SK Mladé

- TJ Nové Hrady

- FK Boršov nad Vltavou

- SK Rudolfov

- TJ Sokol Radošovice-Strýčice

- TJ Sokol Žabovřesky

- TJ Sokol Zborov

- TJ Slovan Černý Dub

- SK Ševětn

- SK Nemanice

- TJ Spartak Trhové Sviny

- SK Jankov

- TJ Dříteň

- SK Sedlec

- TJ Slavoj Srubec

- SK Úsilné

- FC Nové Hodějovice

- TJ Sokol Olešnice

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou