Snaha o zmanipulování voleb na Pardubicku vyšla naprázdno

0

Michal Blaschke, současný předseda Pardubického krajského fotbalového svazu, se i přes eminentní snahu zasáhnout do volby delegátů, kteří budou v dubnu volit nového předsedu, potázal s neúspěchem.. 

Počátek tohoto příběhu, který již snad dosáhl zdárného konce, se datuje k 15. únoru tohoto roku. V tento den jednal výkonný výbor PKFS, jehož hlavním úkolem na tomto zasedání bylo schválení návrhu klubů, které budou na dubnové valné hromadě volit předsedu krajského svazu. Tradičním postupem, který ostatně vyplývá i ze stanov PKFS, mělo být navržení klubů prostřednictvím Sportovně - technické komise a následné jmenování klubů výkonným výborem. Předseda STK, Karel Braun, však žádný návrh nepodal. Do hry se totiž vložil předseda PKFS Michal Blaschke, o jehož návrzích rozhodli členové výkonného výboru podle vlastní úvahy. 

 

To se samosebou nelíbilo zástupcům jednotlivých klubů, které se obrátily na FAČR. Ta se v odpovědi ze dne 18. 3. 2021 prostřednictvím předsedy FAČR Malíka a generálního sekretáře Paulyho jednoznačně vyjádřila v tom smyslu, že postup při volbě klubů byl v rozporu se stanovami. Vzhledem ke skončení volebního období původních členů výkonného výboru oznámila rovněž Fotbalová asociace, že "Za použití zásad spravedlnosti je jediné možné řešení ponechat na všech členských klubech, aby volbou určily své zástupce – delegáty na valnou hromadu".

 

 Novému hlasování, které bylo ukončeno v pátek 26. 3. ve 14:00, předcházela ještě jedna velice zajímavá epizoda. Během ranních hodin téhož dne se na úřední desce PKFS objevila příloha k zápisu výkonného výboru z 15. 2. Podle tohoto dokumentu bylo ono jednání v souladu se stanovami. Důležité je ale především to, že tato příloha byla podepsána Michalem Blaschkem, a datována ke dni 26. 3. V tento den však již výkonný výbor neoplýval, vzhledem ke skončenému mandátu, pravomocí tento dodatek schválit. 

 

 Řádně zvolení kandidáti, jejichž seznam naleznete ve fotogalerii, budou předsedu PKFS volit 24. 4. v Žichlínku. 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou