Petr Gutheis po přestupu do Kaplice a čtyřgólovém představení: Chtěl jsem do vyšší soutěže

0

Petr Gutheis dosud na jihu Čech oblékal pouze dres Větřní. Po pěti letech ale zatoužil po změně a vyslyšel nabídku Spartaku Kaplice. A útočník se uvedl fantasticky - Vimperku nasázel čtyři branky. Nejlepší střelec úvodního kola nám poskytl rozhovor.

Po letech jste se rozhodl změnit dres a přestoupil z Větřní do Kaplice. Co vás k tomuto kroku vedlo?

Vedla mě k tomu situace kolem covidu a ambice zahrát si ještě vyšší soutěž. Za poslední dva roky jsem odehrál asi patnáct mistráků, výkonnostně jsem šel dolů a chtěl jsem to změnit. Do toho se ozval trenér Ginzel a pan Kučera z Kaplice.

 

Bylo to těžké rozhodnutí?

Čtrnáct dní jsem o tom přemýšlel a nakonec se rozhodl odejít za fotbalem do Kaplice. Bylo to pro mě těžké rozhodnutí! Všechno ale proběhlo dobře, pan Červíček z Větřní se zachoval skvěle, na všem se oba kluby dohodly. Žádné dohady a tak jsem mohl přestoupit. Za to bych chtěl poděkovat všem lidem z Větřní, co se motají kolem fotbalu.

 

S Větřním jste zažil i sezóny v I.A třídě. Už se vám po soutěži stýskalo? Je rozdíl mezi B a A třídou znatelný?

Samozřejmě se mi stýskalo. Ačkoliv si někdo může myslet, že úroveň je podobná, tak dle mého názoru tomu tak opravdu není. Rozdíl v soutěžích je sakra velký.

 

Jaké pocity máte z týmu Kaplice?

Pocity z týmu mám skvělé. Na tréninku se maká na 100%, účast je výborná. V týmu je spousta mladých kluků, kteří se fotbalu chtějí věnovat a dávají mu maximum. Osa týmu se tvoří a místní kluci pro klub nechají na hřišti všechno. Příkladem toho je kapitán Pepa Gondek a záložník Jirka Divoký. Tomu se sice první kolo moc nepovedlo, ale je to tahoun jak se patří a jeho čas určitě zanedlouho přijde.

 

V prvním kole jste rozstříleli Vimperk na jeho hřišti, tým, který přitom loni v nedohrané sezóně vládl celé I.A. Jaký to byl zápas?

Dost bláznivej. Bůh ví jak by to dopadlo, kdyby Fíla Schneider nechytil za stavu 3:5 jasnou tutovku Kolouškovi. Jinak si myslím, že jsme byli daleko lepším týmem než Vimperk. Výhry si moc ceníme. A můj názor je ten, že žádné mužstvo za podzim už tolik branek ve Vimperku nenastřílí.

 

V Kaplici jste zažil snovou premiéru i osobně, kdy jste dal čtyři branky. Co jste tomu říkal?

Už mám nějaké zkušenosti, takže jsem si z toho zápasu nedělal velkou hlavu. Je to pořád jenom fotbal. Povedlo se nám to jako týmu, trenér i fanoušci byli spokojení což je nejdůležitější. Dát čtyři góly je super, měl jsem fakt velkou radost, ale zůstávám nohama na zemi.

 

Plánujete podobný kousek v sezóně častěji?

Plánovat čtyři góly za zápas úplně nejde, to bych byl blázen. Budu rád když to tam bude padat a pomůžu tím našemu týmu k dobrým výsledkům.

 

Jakou roli máte v Kaplici plnit?

Jsem jeden ze zkušenějších, takže taková klasika. Předávat zkušenosti mladším, pomáhat trenérovi a kapitánovi s kabinou, dát nějaký góly, proto jsem přišel. Jinak hraju v útoku.

 

Jak se vlastně osobně cítíte po dlouhé fotbalové pauze? Myslíte si, že bude obecně ještě trvat, než se fotbalisté dostanou na takovou úroveň, na které byli před covidovou pauzou?

Já se cítím výborně a na hřišti tomu bylo taky tak. Něco jsem nabral, ale to nás bude za tu pauzu asi víc. Pracuju na tom, abych byl ve formě a platnej. A myslím že obecně budou mít problém mladší hráči. Ti staří už to hrají nějaký pátek a vědí, jak se připravit.

 

Máme po první kole, ze kterého nelze mnoho usuzovat. Přesto, kdo si myslíte, že bude patřit k favoritům soutěže?

Tím jak jsem na dva roky ze soutěže vypadl, jsem maličko ztratil přehled, ale myslím si že Libor Šolc bude chtít roudenské určitě posunout o patro výš. Jinak bude soutěž podle mého vyrovnaná. My chceme hrát atraktivně, bavit lidi a na co to bude stačit, se uvidí.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou