Sparta hlásí první zimní posilu, z Lillestrømu přichází Kaan Kairinen

0

Brzy 24letý střední záložník se se Spartou domluvil na víceleté smlouvě. S hlavním trenérem Brianem Priskem se zná ze společného působení v Midtjyllandu. Finský reprezentant se k týmu připojí na začátku nového roku, kdy Sparťanům začíná druhá fáze zimní přípravy.

 

Celé jméno 7násobného reprezentanta zní Kasper Kaan Özden Kairinen. Že vám "Özden" nezní moc finsky? Kaan se totiž narodil tureckému otci a finské matce. Rodák z finského Turku debutoval za zdejší Inter Turku ve věku pouhých 15 let, 10 měsíců a 3 dnů.

 

V únoru 2016 přestoupil do Midtjyllandu. Za 2 sezóny ale odehrál pouze 5 ligových zápasů.

Před sezónou 18/19 se vrátil na půlroční hostování, do konce finské sezóny, do Interu Turku. Následovalo roční hostování v HJK Helsinki a další roční hostování v Lilleströmu. Zde o Kairinena projevili zájem a tak se norskému celku upsal na přestup. 

Ve žlutočerném dresu vydržel bezmála tři roky, nyní se stěhuje na Spartu.

 

"Získáváme reprezentanta své země, který nám zvýší kvalitu a konkurenci ve středové řadě. Dobře se zapojuje do kombinace a rozehrávky, je poctivý směrem do defenzivy. Kvalitně zahrává standardní situace a správně reaguje po ztrátě a zisku míče,“ komentoval pro sparťanský web první posilu Letenských sportovní ředitel Tomáš Rosický.

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou