Změna pravidel ohledně VARu! Kdy se dotkne nás?

0

Rozhodčí ve fotbalovém světě budou muset verdikty po kontrole u VARu vysvětlovat pomocí mikrofonu divákům na stadionu a u televizních obrazovek. Rozhodla o tom pravidlová komise IFAB a stanovila, že se tato praxe bude testovat rok, a to na vybraných turnajích FIFA. Poprvé přijde experiment ke slovu na únorovém mistrovství světa klubů.

Šéf anglické Fotbalové asociace Mark Bullingham uvedl: „Jsme přesvědčeni, že to je důležité z hlediska transparentnosti a také pro lidi na stadionu, kteří v daný moment nemají dostatek informací." Rozhovory mezi hlavním sudím a kolegou u videa nicméně stále zůstanou neveřejné.

 

Praxe vysvětlovat rozhodnutí VARu platí například v lize amerického fotbalu NFL. Ve fotbale se o zásahu videa diváci na stadionu dozvídají pouze ze stručných informací na světelné tabuli, na níž se uvádí, co se přezkoumává a jak výsledek přezkoumání dopadl.

 

O tom, zda se tato změna ujme, či ne, můžeme zatím jen spekulovat, a pokud ano, kdy se dočkají čeští fanoušci?

 

Zdroj: ČT sport


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou