Pokuta pro pražskou Duklu!

0

Klub z Julisky bude muset zaplatit pokutu 400 tisíc korun. Tu jim udělila Etická komise Fotbalové asociace České republiky za pokusy o ovlivnění utkání se Slováckem a s Brnem.

Etická komise zahájila s Duklou řízení v srpnu loňského roku. Původně se mluvilo o možném ovlivňování až třech zápasů nejvyšší soutěže. Dle fotbal.cz se funkcionář klubu Michal Šrámek skrze Romana Berbra snažil ovlivnit regulérnost duelů Dukly se Slováckem a Zbrojovkou Brno v roce 2018. Etická komise za to Duklu potrestala pokutou ve výši 400 tisíc korun.

 

"Vzhledem k tomu, že k rozhodnutí došlo dnes, nebudeme se k tomu zatím vyjadřovat. Stále platí naše původní stanovisko, které jsme zveřejnili dříve na webu," uvedl tiskový mluvčí Dukly Jiří Doležel.

 

Posledním klubem, který dostal obdobný trest byla Olomouc. Ta dostala pokutu čtyři miliony korun a bylo ji odebráno devět bodů v tabulce za to, že se v květnu 2009 pokusili uplatit hráče Bohemians Praha částkou 300 000 korun. Olomouc by si v případě zisku tří bodů zahrála v následující sezóně Evropskou ligu.

 

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou