Který tým zúročí zimní přípravu? Začíná jarní část sezóny okresního přeboru v Liberci!

0

Dlouhé zimní čekání je u konce. Už v sobotu 25.3. se rozběhne jarní část okresního přeboru dospělých v Liberci. V tomto článku se dozvíte o průběhu zimní přípravy většiny týmů. Dočtete se také, jak si týmy vedly v přátelských utkáních, a který tým vítal ve svém mančaftu nové posily.

 

V sobotu 25.3. mají ve 14:00 výkop dva zápasy. V tom prvním se utká Frýdlant B s “B” týmem Doubí. Frýdlantské “béčko” se snaží co nejvíce zapojovat mladé hráče. Okolo jedné třetiny mužstva je tvořeno hráči z dorostu. Frýdlant B trénuje dvakrát až třikrát týdně s “A” týmem. Hráči “B” týmu si připsali v přátelských utkáních výhru proti frýdlanstkému dorostu 6:1. Ze zimní přípravy si ale odnesli také dvě porážky, a to proti Habarticím 0:1 a Nové Vsi u Bakova 2:3. V prvním kole se proti mladíkům z Frýdlantu postaví postarší “B” tým z Doubí. Jejich výhru 7:1 v jediném odehraném přátelském duelu proti Mníšku režírovali především nadějní dorostenci, na jejichž výpomoc se bude tým z Doubí, který absolvoval zimní soustředění ve Ferdinandově, během jarní části spoléhat. Trénéra Hruboně by toto jaro potěšil boj o klidný střed tabulky.

 

Sobota bude také patřit střetnutí Rynoltic a Krásného Lesa. Rynoltice stále pomýšlejí na čelo tabulky, a proto zimní přípravu nepodcenili. Vyrazili na čtyřdenní soustředění do Harrachova, kde se věnovali každý den jízdě na běžkách. Generálku před jarní částí odehráli s Vescem, se kterým vyhráli 4:1. Soupeř z Krásného Lesa také absolvoval čtyřdenní soustředění, kdy tým vyrazil do Josefova Dolu. V prvním přátelském utkání byl Krásný Les zdolán Habarticemi 7:4. Poté si ale hráči spravili chuť, kdy porazili ve druhém přátelském utkání Horní Řasnici 8:0.

 

Na úvod fotbalového jara přivítá Mníšek tým z čela tabulky Novou Ves u Liberce. FK Mníšek zahájil přípravu 24. ledna. Hráči trénovali dvakrát týdně. Tréninky byly zaměřeny především na kondici hráčů. Týmu se povedlo získat tři posily, kterými jsou Lukáš Žabka z Vratislavic, Lukáš Halama z Harrachova  a Radek Podhora ze Šenova. Tyto posily by měly v týmu nahradit absentující hráče. Jarním cílem pro tým z Mníšku je stabilizace kádru a umístění v horní polovině tabulky.

 

Nedělní dopoledne 26.3. bude v Krásné Studánce patřit fotbalu. Krásná Studánka B bude totiž hostit Stráž nad Nisou. “B” tým Krásné Studánky využil přes zimu možnosti trénovat s “A” týmem. Tréninky probíhaly dvakrát týdně. Trochu netradičně byl jeden z tréninků vždy věnován crossfitu. Soupeř ze Stráže nad Nisou započal přípravu v půlce února. Tréninky byly pod vedením nového trenéra soustředěny především na fyzickou kondici, která hráčům na podzim chyběla. Hráči vstupují do jarní části s odhlodláním podávat lepší výkony, než v podzimní části.

 

Bílý Kostel B čeká střetnutí s Machnínem. Tým z Bílého Kostela se intenzivně připravoval od 21.1. v módu tří tréninků týdně. Tréninky byly zaměřeny na zlepšení kondice, rychlosti a práci s míčem. Od března tým přistoupil na změnu. Kondiční tréninky byly zrušeny a trénovalo se dvakrát týdně. Bílý Kostel B odehrál v zimní pauze jeden přátelský zápas. Tím byl zápas s VTJ Rapid Liberec, který skončil 6:1 z pohledu Rapidu.

 

Jokers zahájili přípravu 3.1. dvěma tréninky týdně. Jeden trénink se odehrával v hale, druhý byl věnovám výběhům na zlepšení kondice. Jokers si připsali v přípravě dvě výhry. První výhra byla nad Vescem B 8:1. Druhou si zapsali proti Novému Městu 6:5. Klub přivedl před jarní částí tři posily. Jsou jimi Marcel Kolka z Bílého Potoka, Michal Fejfar z Hejnic a Daniel Mráček z Ruprechtic. Jokers přivítají v prvním jarním kole Osečnou, která bojuje o první příčky v souteži. Podobně jako jejich soupeř, měla i Osečná jeden trénínk týdně v hale a druhý trénink byl věnován výběhům do okolí. Jako posila do základní sestavy přicházi z nedalekého Rozstání Ondřej Kyksa. Po zranění kotníku se týmu vrací i uzdravený František Štěpánek.

 

Toto byl souhrn zimní přípravy před jarní částí sezóny. Nezbývá nic jiného, než popřát všem týmům vydařené fotbalové jaro a radost ze hry. Pro více článků z okresního přeboru v Liberci navštěvujte náš web.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou